2021 július -Merkúr a Rákban-Érzelmek, biztonság, romantika és a múlt

2021-07-11

 

Merkúr a Rákban 2021 július 11-28.-ig
 

A Merkúr saját jegyéből az Ikrekből a Rákba érkezik, ahol a múlt megértése és felhasználása, valamint az érzelmek és a biztonság válik fontossá. 

 


Érzelmes, romantikus időszak köszönt be, melyben a sérülékenység is erősen megjelenik. A biztonság lelki értelemben és érzelmekben kerül középpontba, így álmodozó, visszahúzódó és szeretetre fókuszáló időszak következik.

 

Kiváló lehetőség érzelmi életünk megértésére, és a beszélgetésre, mely segíti a jövő alakulását.

A Merkúr a Hold hatása alá kerül a Rákban, így gondolatainkat erősen átszínezik az érzelmek, valamint a változékonyság is.

Biztonságra törekszünk és érzékenyebbé is válhatunk ebben az időben, azonban a Hold hatása miatt utazgatásra pozitívan felhasználható.

 

Lássuk a főbb hatásait:
 

július 12.én a Merkúr a Rákban trigonba kerül a Halak Jupiterrel, mely energiát a megérzésekre, az intuitív oldal megélésére érdemes hasznosítani.

Egyértelmű sugallatok, érzések biztosítják a helyes irányt, azonban a régi emlékek is feltörhetnek, túlérzékenység, sérülékenység jellemzi ezen napokat.

 

július 19.-én a Merkúr a Chironnal kvadrátban az elutasítás sebeire erősít rá, melyben a lehetőség, ha ezeket előnyünkre fordítjuk, mivel a tapasztalat maga a tudás, és a sérelmek gyógyító ereje nyilvánul meg általa. 

Másrészt megjelenik benne a felismerés lehetősége is, hogy az akaratunk sérülései önmagunk félelmeiből adódnak, hiszen hiába várjuk, hogy a Világ működjön úgy ahogy szeretnénk, és kapjuk meg amire vágyunk, rá kell ébredni, hogy önmagadnak kell elvenni, elindítani, cselekedni a céljaidért, vágyaidért.

 

július 20.-án már mindezen megértések birtokában szabadulhatunk fel és indulhatunk el új irányba a Merkúr-Uránusz fényszögkapcsolatának energiája által.

 

július 24.-én a Merkúr a Neptunusszal kerül áldásos trigonba, mely a ködösség és megtévesztő illúziók helyett a beleérző képességet, az együttérzést, a segítőszándékot, a megérzéseket, az angyali segítséget és üzeneteket támogatja.

 

július 25-26 Merkúr a Plútóval szembenállásban a kommunikáció erejét támogatja, valamint gondolataink hittel teli megvalósító hatásaira hívják fel figyelmünket. Mindez abban is megnyilvánulhat, hogy manipuláció és szélsőséges gondolkodás, befolyásolás hatalma alá kerülsz, ami természetesen elkerülhető kellő bölcsességgel.

A Merkúr a Rákban gondolatainkat, kapcsolódásainkat segít megtisztítani, érzelmekkel telíteni, és kiváló időszak belső otthonunk felfedezésére is. 

 

A hónap lehetőségeiről bővebben az alábbi videómban: