2021 július havi asztrológia - Falak ledöntése

2021-06-30

 

Július hónap hatásai szorosan összefüggnek a májusban elindult eseményekkel, tervekkel, történésekkel. 

 

 

A Napfogyatkozás hatásai készülnek kibontakozni, így nagyon érdemes visszagondolni és összerakni a képet, mit és miben tud segíteni egyéni életünkben ez az időszak.

 

Mindig folyamatokról van szó, így egy adott történés egy korábban elindult hatásnak a következménye, ami arra hívja fel figyelmünket, hogy legyünk tudatosak és illesszük össze a képet, az apró részeket, hogy láthassuk az egész célt, tanítást, folyamatot.

A július hónap eleje kissé feszülten indul, hiszen a Mars-Szaturnusz szembenállás, a Mars-Uránusz kvadrát is cselekvésre ösztönző de feladatokkal teli energiákat hordoz.

Az időjárásban is hidegebb levegőt hoz mindez, azonban a hőség után nem is árt némi felfrissülés. 

A hónap közepétől már lágyabb energiákban lesz részünk, ehhez azonban szükséges felhasználni az intenzív hatásokat is.

 

Lássuk részletesen a hónap hatásait:

 

július 1 - Mars-Szaturnusz szembenállás

A Mars a Szaturnusszal az akarat és a gátak közötti feszültséget hozza felszínre, amit kiválóan megélhetünk korlátok lebontására, önbizalom erősítésére, és fegyelmezett munkára. Akár olyan halogatott feladatok elvégzésére is, melyek lassan a fejünkre nőttek.

Az akarat, a tettek most képesek ledönteni a falakat.

 

július 3 - Mars-Uránusz kvadrát

Az előző napi hatások kiegészítése, hiszen a Mars az Uránusszal az újítást, a megújulást és az új megoldásokat támogatja. Miután megértettük, hogy az akadályok melyeket kívülről tapasztalunk belőlünk erednek, felszabadíthatjuk magunkat korlátainkból, és lendülettel léphetünk tovább.

 

július 4 - Nap-Chiron kvadrát

Az önérvényesítés, az elutasítás sebeinek gyógyítása, mely azzal kezdődik, hogy erre rálátunk, elfogadjuk és átalakítjuk.

 

július 5-6 - Merkúr-Neptunusz kvadrát

Szintén a májusi hatások kibontakozása jelenik meg ebben a hatásban, a Merkúr a Neptunusszal az illúziókat, az önbecsapásokat, és megtévesztéseket jeleníti meg, mely leginkább a külvilágból érkezve tud megmutatkozni. Mivel az Uránusz is részese ennek a folyamatnak így a gondolati felszabadításban keresendő a megoldás is.

 

július 7 - Vénusz-Szaturnusz szembenállás

A Mars után a Vénusz is átmegy azon a folyamaton amely szükséges ahhoz, hogy majd a találkozásukkor azaz a Mars-Vénusz együttállás idejére megtisztítsuk magunkat a lehúzó és korlátozó hiedelmektől.

 

július 8-9 - Vénusz-Uránusz kvadrát

A megújulás, az új irány jelenik meg ebben a hatásban, azonban elvihet a szélsőséges őrület irányába is, melyet nyilván nem ajánlott megélni. A lázadás helyett önmagad megismerése és felszabadítása a cél, melyet nem a közösség nyomására, hanem önmagad kibontakoztatásában találhatsz meg.

 

július 10 - Újhold a Rákban

Az Újhold a Rákban egy csodálatos kezdeti energiát biztosít a július elején megélt feszültebb hatások megértéséhez és egy új, tiszta kezdet megéléséhez. Megérzések és az érzelmek tisztítása megélhető és elérhető ezáltal. Utazásra is kiváló időszak kezdődik.

 

július 11 - Merkúr a Rákban

A Merkúr saját jegyéből az Ikrekből a Rákba érkezik, ahol a múlt megértése és felhasználása, valamint az érzelmek és a biztonság válik fontossá. Kiváló lehetőség érzelmi életünk megértésére, és a beszélgetésre, mely segíti a jövő alakulását.

 

július 12 - Merkúr-Jupiter trigon - Vénusz-Mars együttállás

Július 12-15.-ig lesz aktív a Mars és Vénusz találkozása az Oroszlánban, mely a szerelem és a boldogság energiáit támogatja. Ehhez még a Merkúr is áldásos kapcsolatba kerül a Jupiterrel így egy új kapcsolat is kezdődhet, nagyszerű alkalom a szórakozásra, ismerkedésre, és az egyéni kreativitás, vágyak megélésére. A szív ereje jelenik meg.

 

július 14-15 - Chiron retrográd - Nap-Neptunusz trigon

A Chiron a sebzett gyógyító, mely az elutasítás sebeit hordozza retrográdba vált, ami megváltoztatja a gyógyulás irányát. ha eddig kívülről kerestük a megoldást, akkor most belül találjuk meg, az öngyógyítás erejét erősíti.

 

július 17 - Nap-Plútó szembenállás

Egy nagyon intenzív nap, hiszen az egyéni vágyak és kiteljesedés kerül szembe az Univerzum hatalmával, melynek megélési lehetőségei változatosak. Egyfelől meg akarjuk erősíteni egyéni vágyainkat, kiteljesedésünket, azonban vannak olyan erők és hatalmak melyek látszólag irányításunkon kívül esnek. Ez vezethet egó háborúhoz is, valamint hatalmi harcokhoz.

Másrészt ha a Nap helyett a Plútót erősítjük, akkor kiszolgáltatottan elszenvedjük a körülményeket és beletörődünk a „sorsunkba”, ami a Nap azaz a kiteljesedést zárja ki.

A megoldás a kettő megértésében rejlik, ha elfogadjuk az árnyékoldalunkat is, és megértjük, hogy minden belőlünk indul.

 

július 22 - Nap az Oroszlánban - Vénusz a Szűzben - Vénusz-Jupiter szembenállás

A Nap a saját jegyébe lép, így a szívügyek, a boldogság és kiteljesedés ideje érkezik.

Ehhez a Vénusz-Jupiter szembenállása adja az energiát, hogy elköteleződjünk céljaink és vágyaink mellett.

A Vénusz a Szűzben majd az Uránusszal és a Plútóval is áldásos kapcsolatba fog kerülni később, ami az Univerzum támogatására utal.

 

július 24 - Telihold a Vízöntőben

Telihold a Vízöntőben, a Nap az Oroszlánban a Hold a Vízöntőben azt kiteljesedést képviseli, amelyben önmagunk uraljuk életünket, és nem sodródunk a csoporttal, közösséggel az elfogadás érdekében.

 

július 25 - Merkúr-Plútó szembenállás

A dogmák, a manipuláció ereje lesz jelen ebben a hatásban így hatalmi játszmák helyett, ismét meg kell őrizni önállóságunkat, és nézeteinket, tapasztalataink összefüggéseit, ahelyett, hogy ármányos manipuláció hatása alá kerülnénk.

 

július 28 - Jupiter visszalép a Vízöntőbe - Merkúr az Oroszlánban

A Jupiter ismét a Vízöntőben, kissé felforgatja a dolgokat, az igazságot tárja fel ott ahol talán nem érint elsőre kellemesen, azonban ezzel tudsz kilépni a hamisság hálójából.

A Merkúr az Oroszlánban kedvez a szórakozásnak, az ismerkedésnek, és a nyaralásnak is. 

 

július 29 - Mars a Szűzben - Mars-Jupiter szembenállás

A Mars vagyis az akarat, és a cselekvés a szorgos Szűzben rendszert tud kialakítani, melynek első hatása a Jupiterrel való szembenállás, a halogatott feladatokkal szembesít.

 

Részletesen az alábbi videómban a hónap hatásairól: