2021 május havi asztrológia - Sorsfordulatok, lezárások és új kezdetek

2021-05-03

 

Jelentős hónaphoz érkeztünk, hiszen a május a termékeny cselekvés hónapja, melyet az égi hatások is támogatnak.

 

 

Elkezdődik a fogyatkozások ideje, ebben a hónapban lesz egy a Bikában létrejövő Újhold, és holdfogyatkozás a Nyilas Teliholdkor. 

A sorsbolygók is igen erősen megnyilvánulnak, hiszen a Jupiter átmenetileg jegyet vált és átlép a Halakba. Ez megváltoztatja a hatásait, és új területekre hat majd életünkben. 

A Szaturnusz visszavonul, hiszen retrográdba vált, így visszahoz témákat életünkbe, és a tanítások ismétlése is esedékessé válik. 

 

Lássuk a hónap hatásait részletesen:

 

Nap-Szaturnusz kvadrát

A hónap eleje tartogat kihívásokat, azonban ezek mind megoldható és előrevívő energiák lesznek. A Nap a Szaturnusszal kerül feszült de teremtő kapcsolatba, mely erősen támogatja a fegyelmezett munkavégzést, a feladatok kitartó elvégzését, az egyéni célok és tervek átgondolását, racionális megközelítését, és az építkezést mely lassú de biztos eredményekhez vezet.

Amennyiben valamilyen hiányt, kishitűséget, korlátozó hatást tapasztalunk, ennek jelentősége, abban rejlik, hogy ezáltal vállalj felelősséget életed alakulásáért és ahol szükséges változtass, amiben érték van és régi bevált módszer azt pedig megerősítsd.

Eközben a Merkúr is jelentős szerephez jut, mely a gondolkodást, az információszerzést, a kommunikációt, közlekedést jeleníti meg. A Merkúr a Jupiterrel és a Plútóval is kapcsolatba kerül, egyrészt kvadrátba a Jupiterrel, amely energia abban lehet segítségünkre, hogy megértsük az összefüggéseket, magasabb szintre lépjünk gondolkodásunk terén, valamint az igazságot is vállaljuk még akkor is, ha ez nem éppen felemelő érzés elsőre.

Ha így teszünk a Merkúr Plútóval létrejövő trigonja, áldásos lehetőséget ad, hogy átlendüljünk, újítsunk és átalakítsuk a már nem működő területeket egy igazabb és bölcsebb irányba.

Nyilván ez a hatás elsőként megnyilvánulhat feszültségekben is, hiszen szükséges a szembesítés ahhoz, hogy lássuk nem jó az irány.

Kerüljük a túlzásokat, a felnagyítását dolgoknak, helyzeteknek, inkább a lehetőséget lássuk meg benne.

 

május 4-5 - Merkúr az Ikrekben

Továbbra is a Merkúr a középpontban, hiszen a lassú és megfontolt Bikából átlép saját jegyébe az Ikrekbe, ahol sokkal rugalmasabb és mozgékonyabbá válik a kommunikáció, a történések, a gondolatok területe.

A Merkúr az Ikrekben kiemelt jelentőséget kap, hiszen egy adott égitest saját jegyében felerősödik, így szabadabbá válunk, kinyílunk a külvilág felé, azonban érdemes ezt józan ésszel tenni, és nem felületes rohanásba kezdeni.

Az információgyűjtés, a tapasztalás ideje ez, amikor rájöhetünk, hogy gondolkodni igen hasznos dolog.

A Merkúr az Ikrekben trigonba fog kerülni a sorsbolygókkal, a Szaturnusszal, és majd a Jupiterrel is.
 

május 6 - Vénusz-Plútó trigon

Ezen a napon pontos és természetesen jó pár napig hat a Vénusz és Plútó kapcsolata, amely egyrészt mélységeket, szélsőségeket is hordoz, másrészt olyan átalakítás lehetőségét melyre áldásos alkalmat kapunk.

A szerelem, az életörömök és a hatalom találkozása arra ad kiváló alkalmat, hogy megtaláld félelmeid gyökerét, birtoklásod megnyilvánulását, és átalakítsd bizalommá és mély hitté. Ezzel a tudással képes leszel a ragaszkodás helyett a pillanatra figyelni és értékelni azt. Visszatérő helyzetek, személyek és beteljesülések, valamint elszakadások is megjelennek, annak fényében melynek van itt az ideje. 

 

május 8 - Vénusz-Jupiter kvadrát

Még mindig a Vénusz a kiemelt szerepben, már a Jupiterrel kerül kvadrátba, amiben megjelenik a túlzások lehetősége is, a túlköltekezés, a túlzó azonban nem hiteles optimizmus, amikor a jövő hátrányára kötünk megállapodást a jelennel. 

Érkeznek lehetőségek, szerencsés alkalmak, azonban úgy ragadjuk meg ezeket, hogy teszünk bele munkát és feladatot is, mivel ennek hiánya esetén könnyen elveszítjük a józanságunkat és többet veszíthetünk mint amennyit nyernénk.

 

május 9 - Vénusz az Ikrekben

A Vénusz is elhagyja saját jegyét a Bikát és átlép az Ikrekbe ahol inkább a kíváncsisága hajtja, a tapasztalatok begyűjtése, a gyors és felszínes megélések sokasága. 

Azonban kiválóan felhasználható ismerkedési időszakra, hiszen ilyenkor sokkal könnyedebbek, kommunikatívabbak és mozgékonyabbak vagyunk. 

 

május 10 - Merkúr-Felszálló holdcsomópont együttállás

A Merkúr együttállásba kerül a Felszálló holdcsomóponttal, mely az Ikrek holdcsomópont fontos fázisa, fordulópontja, amikor lehetőséget ad az eddigi tapasztalatok összegzésére, megértésére, vagy újragondolására, ismétlésre. Ez a kezdet ideje, hiszen később a Vénusz és Nap is csatlakozik majd a holdcsomóponthoz, most érdemes figyelni az érkező hatásokra, hírekre, üzenetekre, történésekre és gondolatokra.

 

május 11 - Újhold a Bikában 

Az év Újholdja a Bikában, bizonyosan nagy jelentőséggel bír majd, mely egyrészről az Újhold okán egy kezdet, egy új ciklus elindításának kedvező hatás. Másrészt valaminek a végét is jelöli.

Mindez elhozza számunkra annak a lehetőségét, hogy megszüntessünk valamit életünkben, lezárjunk egy meghatározó szakaszt és annak csodáival, bölcsességeivel és tapasztalásaival indítsunk el egy új minőséget.

 

május 14 - Jupiter a Halakban

Fontos állomáshoz érkeztünk, hiszen a Jupiter átmenetileg jegyet vált és átlép a Halakba, így előzetest ad a decemberben kezdődő és 2022-ben megjelenő időszakból.

Még visszalép július 28.-án a Vízöntőbe így csak átmeneti látogatást tesz a Halakban, azonban ez már nagyban oldja a feszült energiákat, hiszen egyrészt saját jegye a Halak, ami a pozitív megnyilvánulásainak kedvez, másrészt új energiákat hív be életünkbe.

Utoljára 12 éve járt a Jupiter a Halakban, így ez a hatás egy jelentős időszak, hiszen egy 12 éves ciklus lezárását és egy új elindítását jelzi.

 

május 17-18 - Vénusz együttállásban a Felszálló holdcsomóponttal - Nap-Plútó trigon

A Merkúr után a Vénusz is csatlakozik a holdcsomópontokhoz, így minden olyan terület ami a Vénuszhoz köthető felerősödik és jelentőssé válik, mint például a szerelem, az örömök, a boldogság, a pénzügyek és a harmónia. Ezeket érinti a napokban érkező hatás, ezért érdemes figyelni és tevékenynek lenni.

Mindezt erősen támogatja a Plútó ereje, hiszen a Nappal trigonban óriási átalakító erőt ad.

 

május 20 - Nap az Ikrekben

A Merkúr és a Vénusz mellett most a Nap is az Ikrekbe kerül, így még erőteljesebbé válik az Ikrek energiája. Ráláthatunk a gondolatainkra, a növekszik az igény a társaságra, a kommunikációra és a kapcsolódásra. Aki ismerkedni szeretne annak itt az idő. Új tapasztalatok ideje mindez.

 

május 21-22 - Nap-Jupiter kvadrát

A Nap az Ikrekben máris a Jupiterrel kerül kvadrátba ami felszínre hoz új tapasztalatok általi bölcsesség lehetőségét, de a felismerésekre is jól használható. Ellenben ha felszínesen tevékenykedünk vagy gondolkodunk akkor bizony beleütközünk az igazságba ami előbb utóbb utat tör magának.

 

május 23 - Szaturnusz retrográd

Elérkezett a Szaturnusz fordulópontja, amikor retrográdba vált, így hatása kissé más irányba erősödik fel. Ebben az időszakban nem a külső korlátok, vagy nehézségek tapasztalása, és nem is a kitartás amit tanít nekünk, hanem megállítja azokat a helyzeteket, kapcsolatokat, dolgokat életünkben amelyekről már tudjuk hogy lejárt az ideje és befejezésre vár. Erre bizony most jött el az idő, méghozzá kikerülhetetlenül.

 

május 26 - Telihold a Nyilasban Holdfogyatkozással

Olyan Telihold energiák érkeznek ezen a napon amely egyrészt Holdfogyatkozással kísért másrészt az elméletekkel és a karmával összefüggésben jelenít meg eseményeket, felismeréseket és lehetőségeket a szabad akarat által.

 

május 30 - Merkúr retrográd

A Merkúr a Vénusszal találkozik, ami érzelmi életünkre erősen ható eseményekre utal, másrészt művészi tevékenységre kiváló alkalom, valamint a megbeszélésekre is, hiszen szépen és kulturáltan tudunk most kommunikálni.

A Merkúr retrográd kissé felforgatja életünket, zavarokat, késéseket, leállásokat hozhat, mivel megváltozik hatása és ez ismétléseket ad majd.

 

május 31 - Nap együttállásban a Holdcsomóponttal

A Nap is eléri a holdcsomópontot és megvilágítja mindazt ami a májusi hónapban készült, alakult és tapasztaltál, annak érdekében, hogy ezen felismerésekkel haladj tovább.

 

Bővebben a május havi hatásokról az alábbi videómban: