2021 szeptember havi asztrológia - Döntések

2021-08-24

 

 

Szeptember első napjait a Mars Neptunusz szembenállása határozza meg, mely oppozíció felveti a járvánnyal kapcsolatos témákat, esetlegesen elindíthatja az új hullám kezdetét is.

 

Másrészt ez az energia a passzivitás, a káosz és a rendszer, rendteremtés közti egyensúly vagy akár egyensúlytalanság kérdéseit is felveti életünkben.

Mivel a Mars az erő, a lendület, az akarat kerül szembenállásba a Neptunusszal, mely a végtelenség, a feloldódás, az intuíció, megérzések, azonban a hamisság, a passzivitás, az áldozattá válás is.

A másokért tenni most önzetlenül működhet, melyet érdemes is megélni, azonban ügyelve arra, hogy ez ne önfeláldozás legyen, hanem feltöltő szeretet általi tettek.

Alacsony szinten megjelenhet a hamisság, a megtévesztés is, éppen ezért legyünk figyelmesek és ne azt higgyük el amit szeretnénk, hanem amit a racionális tények mutatnak.

 

Szeptember 3.-án a Merkúr kerül áldásos trigon fényszögkapcsolatba a felszálló holdcsomóponttal,

mely most kiemelten fontos, hiszen a holdcsomópont a Merkúr uralta Ikrekben jár.

Olyan üzeneteket, gondolatokat, sugallatokat kapunk melyek nagyon fontos és jelentőségteljes információi sorsfeladatunknak.

Mivel a Merkúr jelenleg a Mérlegben halad, így a harmóniát igyekszik megteremteni, éppen ezért ebben az időszakban kiemelten jelentős a párkapcsolatok, és kapcsolatok rendezése, ehhez a megfelelő kommunikáció is rendelkezésre áll.

Mit üzen mindez számunkra, egyéni sors és képlet függvénye, de az bizonyos, hogy érdemes figyelni a kapott szavakra, a bennünk megfogalmazódó gondolatokra, mivel ezekben rejlik a megoldás is.

 

szeptember 4-5 Merkúr-Szaturnusz trigon

A Merkúr itt már a Szaturnusszal kerül trigonba, mely szintén egy áldásos hatás, amely arra szólít fel, hogy a kevesebb több.

A múlt megértésére nagyszerű lehetőséget rejt magában, a tapasztalatok összegzését is támogatja.

 

szeptember 5-6 Vénusz-Plútó kvadrát

Szeptember 5-6.-án a Vénusz a Plútóval kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, amelyben hatalmas energia rejlik. A Plútó a teljes transzformációt biztosítja, a Vénusz pedig saját jegyében a Mérlegben a harmóniát keresi. Párkapcsolati kérdésekben megérkezik a nagy áttörés, a mindent vagy semmit hiszen a Plútó nem ismer félmegoldásokat.

Ebben benne rejlik a kiteljesedés, de a befejezés lehetősége egyaránt, annak függvényében mit képvisel az adott kapcsolat életedben.

Mivel a Vénusz a Jupiterrel is kapcsolatba kerül, méghozzá áldásos trigonba, így a boldogság és az afelé vezető út jelenik meg.

Sor kerülhet szakításra, elválásra azokban a kapcsolatokban amelyek már betöltötték szerepüket, és egymásra találásra, kiteljesedésre ott ahol ennek lehetősége van.

 

Szeptember 7.-én hajnali 2:51 perckor pontos az Újhold a Szűzben,
 

mely elindítja az új hónap energetikáját.

Ez az Újhold attól válik különlegessé, hogy egészen pontos trigon fényszögkapcsolatba kerül az Uránusszal.

Mindez a felszabadulást, a hirtelen fordulatokat és változásokat támogatja, mely éppen a megelőző napok folyamatát segíti, hiszen a kapcsolatok rendezése, vagy a nem működő kötelékek elvágása vezet a felszabaduláshoz és teremti meg a lehetőséget egy új és tiszta iránynak.

 

szeptember 10 - Vénusz a Skorpióban

A Vénusz a Skorpióba lép, ahol mély, szenvedélyes és titokzatos energiákkal telítődik, és végletessé is válik.

A végzet és végletes érzelmek megjelenése is elképzelhető, valamint a lélek bugyraiban való alámerülés.

Persze mindez felszínre hozza az eltemetett félelmeket is, amelyek birtokláshoz, féltékenységhez vezetnek. Mindezt intenzíven érezhetjük 10-11.-én mivel a Hold is a Skorpióban jár, amely tovább erősíti ezeket az energiákat.

 

szeptember 14 - Nap-Neptunusz szembenállás

A Nap-Neptunusz szembenállása az öntudat és az álomvilág találkozásáról szól, mely oppozícióban benne rejlik az egyensúly lehetősége, azonban ehhez először a diszharmóniát szükséges meglátnunk.

Az önámítás, önbizalomhiány és ezáltal a lemondás céljainkról, önmagunkról való lemondáshoz vezet.

Mikor és miben csalódtál? Hol érzed magad megtévesztve? 

Ezek a kérdések válnak fontossá, méghozzá abban a tekintetben, hogy megtaláld a dolgok gyökerét önmagadban.

 

szeptember 15 - Mars a Mérlegben

A Mars elhagyja a Szűz jegyét és átlép a Mérlegbe, amely által Vénuszi energiával töltődik fel.

A Mars a Mérlegben az egyensúlyt keresi, a békét és harmóniát. Ennek eléréséhez a külvilággal való kapcsolatodat erősíti fel akár azokat a kötelékeket is amelyekben még nincs egyensúly.

Ebben a másfél hónapban a kapcsolatok, párkapcsolatok kerülnek előtérbe is itt jelennek meg akár harcok, de egymásra találások is.

A harc és akarás helyett az együttműködés és a béke jelenti a megoldást, azonban mindezt magunkban kell megtalálnunk, melyhez szükséges a krízis.

 

szeptember 16-17 - Nap-Plútó trigon - Vénusz-Szaturnusz kvadrát

A Vénusz a Szaturnusszal kerül kvadrátba, amely az elköteleződést, a kötelességeket és a hiányokat is felszínre hozhatja.

Érdemes elgondolkodni mi az ami valóban fontos az életedben és vajon teszel-e érte hogy mindez tartós is maradjon.

Eközben a Nap a Plútóval kerül trigonba, amely segíti az átalakulásokat, a lezárásokat is és a személyes döntések fontosságát.

 

szeptember 20 - Merkúr-Jupiter trigon

Kellemes nap a Merkúr Jupiter trigon általi áldás lehetőségével, amely támogatja a kommunikációt, a megértéseket, a szerencsés híreket.

 

szeptember 21 - Telihold a Halakban

1:53 perckor pontos a Telihold a Halakban, mely kiteljesedő energia a befejezetlen ügyeket hívja elő.

Felveti az áldás vagy áldozat kérdését, valamint a passzivitás általi elkerülés lehetőségét, amely most felzúdul és előtör annak érdekében, hogy befejezd amit elkezdtél vagy lezárd amit szükséges a jövő érdekében.

 

szeptember 22 - Őszi napéjegyenlőség - Nap a Mérlegben

Elkezdődik a Mérleg hava az őszi napéjegyenlőség, amikor a Nap a Mérlegbe lép, egészen pontosan 21 óra 21 perckor.

Ezen a napon egyenlő az éjszaka és a nappal hossza, és elindul a fény csökkenése az éjszakai órák növekedésével.

A Merkúr kvadrátban a Plútóval felerősítheti a gondolati teremtés erejét, amit fontos tudatosan használni, mivel ekkor tudunk olyan gondolatokat életre kelteni amelyek megvalósulása pozitív irányt hoz életünkbe.

A kommunikációban, közlekedésben most érdemes az óvatosság elkerülni az esetleges alacsony szintű megjelenését amely hatalmi harcokat, erőszakosságot hozhat.

A Vénusz az Uránusszal kerül szembenállásba, amely új irányt vet fel, ami lehet elsőre ijesztő és bizonytalan, azonban benne rejlik az ébredés esélye is. Amikor felráznak az energiák kibillentve az állóvízből a szabadság szelét lendítik meg.

 

szeptember 27 -  Merkúr retrográd

A Merkúr megállni látszik égi útján és retrográdba vált, amely által zavarokat okozhat a kommunikációban, a szervezésben, információs technikában, utazásban és közlekedésben.

Egészen október 18.-ig tart a retrográd időszak, amely alatt visszajutunk a szeptember 7 környéki eseményekhez, gondolatokhoz, a retrográd Merkúr egészen addig a pontig megy vissza.

 

szeptember 29 - Vénusz-Neptunusz trigon

Csodaszép áldásos hatás ez amely kiválóan felhasználható angyali segítségek előhívására, bármely területén életünknek.

 

szeptember 30 - Merkúr-Plútó kvadrát 

Itt már tetőznek az események, ismét kvadrátban a Merkúr a Plútóval, ahogy szeptember 22.-én, így annak folytatása mutatkozik meg.

A Vénusz a Jupiterrel kvadrátban teremtő lehetőség megoldásokon keresztül, amellyel a boldogság, a pénzügyek, a szerelmi életünk harmonizálható.

A Mars a Chironnal szembenállásban kiválóan mutatja be az önmagunkban őrizgetett sérelmek, elutasítás sebeit, amelyek visszaigazolást nyernek a külvilágból.

Ha megtalálod mindezt akkor meg is tudod oldani, hiszen önmagad értékelése, és az öntudat bizonyossága a külvilágból is megerősítést nyer majd.

 

Bővebben a szeptemberi asztrológia az alábbi videómban: