Merkúr a Rákban-A múlt és az érzelmek

2019-06-05

Szerdán a Merkúr az érzelmes és múltban járó Rákba lépett. Merkúr a kommunikáció, a közvetítés, a gondolatok energiáit közvetíti, a Rákban sok tanulnivalót hoz számunkra. 

A múlt kerül elő, azzal a céllal, hogy a már megértett hibákat ne kövessük el újra. Lesz időnk bőven az ok-okozati összefüggések megértésére hiszen majd júliusban a retrográd Merkúr idején újra visszatér a Rákba.

A Rák minőség képviseli a családot, a tradíciókat, az érzelmi gyökereket. A legfőbb tudás itt rejlik, azonban ennek megértése időt igényel. A karma azaz a következmények mostanában felgyorsultak, mindez segítő céllal működik. Minél gyorsabban megérted a körülötted zajló eseményeket, és megtalálod benne a szerepedet, az elindítás felelősségét, annál gyorsabban oldhatod meg.

Feloldani a blokkokat kizárólag Te tudod, senki nem teszi meg helyetted, használhat sok segítség, de a munka a Tiéd.

Érdemes most kicsit elgondolkodni, a felmerülő helyzetek, akadályok, nyomasztó érzelmi helyzetek honnan is indulnak.  Talán már gyermekként úgy hitted el, hogy Neked az nem sikerülhet, és tudattalanul ugyan de megfosztod magad attól az eredménytől.

Látszólag könnyű mást hibáztatni, bűnbakot keresni, azonban a valóságban ez a lehető legrosszabb megoldás. Így áldozat leszel, így kiszolgáltatott megkötött és korlátozott vagy. Ehelyett inkább gondolkodj másképp mint eddig, vajon mire használod az energiád? Az érzelmi sebeid nyalogatására, a lemondásra, vagy a megvalósításra?

Szereted-e önmagadat annyira, hogy elhiszed megérdemled amire vágysz. A félelmek a korlátok benned élnek, ezért a hatalom is nálad van arra, hogy ne tápláld tovább a Téged korlátozó erőket.

A gyökerek az alapok, melyek nem lehetnek bizonytalanok, sérültek és ingoványosak, mert arra bizony bármit is építesz előbb utóbb összedől.

Itt a lehetőség a dolgok megértésére, az érzelmeid és az értelmed összehangolására, ha figyelsz és mersz teret adni az érzéseidnek.

Ha mást és jobbat szeretnél, akkor más utat kell választanod, amit már megéltél és nem működött ne ismételd újra.