2021 Újhold a Skorpióban-Misztikus kapuk

2021-11-04

 

November 4.-én kezdődik az új holdhónap, mivel egy Újhold pontosodik be az égen, a Nap-Hold együttállása a Skorpióban.

 

Misztikus és varázslatos Újhold ez, melyben a fény és a sötétség kettőssége jelenik meg.

A Skorpióhoz tartozik a titok, a rejtelmes oldalak, a lélek mélysége, a transzformáció lehetősége, de akár az álcázott dolgok megjelenésére hajlamosító idő is. 

A veszteségek is megjelennek, valamint az ébredés lehetősége is adott, mivel az Uránusz energiája is bekapcsolódik ebbe az Újholdba.

A Bika Uránusz pontos szembenállásba kerül az Újholddal, amely felébreszti a tudatos és tudattalan egységét, azonban az ilyen ébresztések kissé felráznak, vagy akár megrázók is lehetnek.

A Bika a biztonságot képviseli, ezáltal a dolgok megőrzését, a ragaszkodást a megszokásokhoz, így kiegészülve az Uránusz ébresztő és felszabadító energiájával arra hívja fel a figyelmet, hogy átértékeljük a ragaszkodásunkat.

A sérelmekhez, bántó helyzetekhez, kapcsolatokhoz való ragaszkodásnak lejárt az ideje, itt a lehetőség, hogy lezárjuk azokat a kapcsolatokat, élethelyzeteket, múlttal összefüggő kérdéseket amelyek nem a szeretetet, és boldogságot képviselik életünkben.

Az Uránusz energiája felrázza az állóvizet és kibillent a komfortból annak érdekében, hogy akarj változtatni, lezárni a lehúzó és visszatartó múltat.

 

 

Mivel az Újhold a 4. házba esik, ezért a családdal, otthonnal, gyökerekkel azaz a kiindulóponttal is összefügghet mindez.

Itt szükséges a tisztítás, a tisztázás, annak érdekében, hogy a megújulás egy minőségi változást hozzon.

Nem lesz könnyű Újhold, mivel mind az érzelmi, mind a tudatos megnyilvánulásunkat érinti, és érzelmi szélsőségeket is megjeleníthet.

Nagyon intenzív lezárások és újra indítások idejét hozza el életünkben, használjuk fel tudatosan arra, hogy ki tudjunk lépni a megszokások biztosságából és elindulni egy ismeretlen új irányba.

A természetben megfigyelhető látszólagos haldoklás folyamata nem ér véget, hiszen tavasszal újra éled minden mit halottnak hittünk. Ezt lenne érdemes átgondolni és átfordítani életünk bizonyos területeire is.

Amit uralni akarsz az most kicsúszik a kezedből, így inkább az engedő oldalt érdemes fejleszteni.

 

Bővebben az Újholdról az alábbi videómban: