Újhold a Bikában-A jelenben lenni

2018-05-15

Újhold azaz Nap-Hold együttállás pontosodott be a mai napon, ami mindig az új ciklust, a kezdetet, az építkezést támogatja. Kiemelkedő Újhold a mai, mondhatni az év legintenzívebb Újholdja, hiszen éppen ekkor lép át az Uránusz a Bikába. 

A lassú mozgású bolygók jegyváltásai mindig nagyon intenzív energiákat képviselnek, az Uránusz 2010 óta halad a Kosban, ezért az elmúlt 8 év kiteljesedése, megértése is történik. Az új ciklus, új intenzív energiákkal kezdődik, hiszen a jegyváltáskor a legerősebb a hatás, mintegy betekintés a következő évek irányvonalába. 

A jegyváltás előtti hétvégén egy intenzív megvilágosító hatást tapasztalhattunk, hiszen az Uránusz a Merkúrral találkozott.  

A hirtelen változások, a meglepetésszerű történések általában előzményekkel járnak, így nem is annyira kiszámíthatatlan a váratlan.

Ha visszagondolsz életedben történt hirtelen fordulatokra, mindig voltak előzmények, jelek, figyelmeztetések.

Pontosan erről is szól ez az időszak, hogy Figyelj!

Figyelj magadra, a körülötted történő eseményekre, megérzésekre, bevillanó képekre, gondolatokra.

A megértés kerül előtérbe, ha a karma azaz az ok-okozati szempontokból vizsgáljuk a jelenlegi égi hatásokat, akkor azt mondhatjuk, hogy felgyorsul és felerősödik mindez. Amihez eddig hosszabb idő kellett, hogy megértsd és belásd, mi vezetett ahhoz az eseményhez, most olyan energiák állnak rendelkezésünkre, hogy pillanatok alatt átláthassuk a hosszabb távú összefüggéseket is.

A Bika az Élet élvezetéről is szól, a szépségről, szerelemről, harmóniáról, a földi lét örömeiről.

Ide tartozik a táj, a föld, a fizikai test is, és a szerelem, mindezek változásai is témái lesznek a következő időszaknak, ahogy az anyagiak, a pénzzel kapcsolatos ügyek szintén.

A Bikához társítják a ragaszkodást, a megszokások általi biztonságot is. Ezért okozhat némi kellemetlenséget mindaddig, amíg meg nem értjük ennek segítő erejét.

Akinek képletében hangsúlyos a Bika minőség, általában ragaszkodik, kötődik olyan dolgokhoz, emberekhez, szituációkhoz, értékekhez is amik a látszólagos biztonságot jelentik számára, azonban ha mindez már nem okoz örömet, akkor is nehezen képes változtatni.

Ebben fog segíteni az Uránusz  szabadságszerető, változásokat előidéző ereje, hogy képessé válj változtatni akkor és ott, ahol és amikor annak eljött a megfelelő ideje, módja.

Ha engedjük, hogy az Uránuszi lendület átjárja életünket, ha bízunk a felsőbb erők bölcsességében, akkor elhisszük azt, hogy a változások szükségessége megkérdőjelezhetetlen, és egyértelműen a javunkat szolgálja, a jelenben és a jövőben egyaránt.

A Sedna nevű aszteroida kapcsolódik az Újholdhoz, amely a szabad akarat és cselekvés jelentőségét emeli ki.

Egyszóval az elszenvedem a körülményeket, áldozattá válok a történéseknek, vagy alkalmazkodom a változásokhoz és a kijelölt irányba bizalommal és hittel elindulok.

Tény, hogy vannak kívülről érkező hatások, történések, melyeket látszólag nem tudunk befolyásolni, ezért nem is érdemes energiát áldozni arra, hogy ezzel harcoljunk, méltatlankodjunk, elégedetlenkedjünk, hiszen így válunk áldozattá, kiszolgáltatottá. Azonban, ha elfogadjuk, hogy változhat az irány, változnak a körülmények, képessé válunk magunk is változni, elfogadni.

Ha változik az irány, ne arra koncentrálj miért, hanem előre nézz mi van és merre jutsz az új irányban.

Az Újhold képletben kiemelt a karma, a sorsszerűség, valamint mindezek belátása és elfogadása.

Mindenkinek lesznek váratlan fordulatok az életében, azonban ennek a mélyebb üzenetét érdemes keresni.

Ne azt akard irányítani amit nem kell és nem lehet, hanem önmagad, a gondolataid, és a cselekvésed.  Ahogy a tengert sem változtathatod meg, a szélirányt, erősségét sem tudod befolyásolni, azonban a hajódat Te irányítod.

Ha elfogadod a természet törvényeit és ezekkel együttműködve haladsz messzire juthatsz. Ha ellenkezel és méltatlankodsz akkor csak küszködsz és szenvedsz céltalanul.

Éppen erről szól az elkövetkező időszak, hogy rugalmasabbá válj.

Aki ezt teszi annak sok lehetőséget tartogat az élet, hiszen a Mars és Jupiter áldásos kapcsolódása valamint a Jupiter – Szaturnusz bűvös fényszöge a sikert, a jövő boldogságát vetíti előre mindazoknak, akik használják ezeket az erőket, akik hisznek a Jóban.

Érdemes szót ejteni a Mars-Uránusz feszült ámde teremtő fényszög kapcsolatáról is. 

Nem érdemes harcolni az elkerülhetetlen folyamatokkal, sokkal inkább a rugalmasság a megoldás.

Még nem tudhatod mi a Jó és mi a Rossz változás, történés az életedben.

Amikor visszatekintesz és látod az egészet, az egész képet, akkor értheted csak meg, hogy az a kis részlet, amit akkor hatalmasnak éreztél, nem is rossz, sokkal inkább jó volt, hiszen éppen azáltal találtad meg a helyes irányt, éppen az terelt az igaz utadra.  

Amíg harcolsz a változás ellen addig csak a gondot és nehézséget látod, amint megbékélsz és elfogadod, hogy az élet maga a változás, minden csak átmeneti, akkor képessé válsz élni a Jelent.