Bak Telihold-Mars retrográd-Tettek és következmények

2018-06-27

A Mars retrográd mozgásba váltott, valamint a Nap Szaturnusz szembenállás energiáit érezhetjük az elkövetkező időszakban. Mindez a Bak Teliholddal teljesedik ki.
A Mars retrográd azaz hátráló mozgása különleges annyiban, hogy csupán kétévente következik be, és két hónapig hat életünkre.  

Gyakran hallani, hogy a Mars retrográd alatt a dolgok lelassulnak, amivel nem értek egyet, sőt. A visszalépés, visszatekintés nem a lassulást okozza, hanem az ismétlést és a sorsszerű eseményeket.

A cselekvés, az akarat, az erő, bolygója irányt vált. Mit okoz ez a valóságban?Támogatott lesz erősen figyelni, a vak cselekvés helyett a tudatos lépések és tettek ideje érkezett el.

Azon a területen életedben ahová a Vízöntő 9 foka és a Bak 28 foka esik ismétlésre van szükség, vissza kell térni korrigálni, lerendezni, megérteni valamit.

A hátráló ciklus alatt előfordulhat, hogy úgy érzed nem tehetsz semmit az események történnek, azonban mindezen történések az ok-okozat következményei, melyet szintén csak magadban kereshetsz.

Még mindig van valami a múltban amit nem értettél meg, amit nem dolgoztál fel, vagy ahol nem látod a saját felelősségedet.  Mindezek okán események, szereplők, térhetnek vissza életedbe, hogy újra lehetőséget kapj a megértésre.

Csak akkor tudod uralni erődet, kormányozni életed, ha vállalod a vezető szerepet a döntés jogával és a felelősség vállalásával. Az egyéni akarat, a szabadság, azaz a szabad akarat nem csupán szabadsággal jár, hanem a következmények felvállalásával is.

Lehet, hogy újra megbántanak, lehet újra elbuksz, újra csalódsz, újra veszítesz, mindez nem a sanyargatásról szól, hanem arról hogyan kell a jövőben cselekedned, hogy sikerre vidd tetteidet.

Mi a Te szereped az ismétlődő eseményben? Talán valamikor Te is így bántál mással, megbántottál valakit anélkül, hogy észrevetted volna, anélkül, hogy vállaltad volna a felelősséget érte, anélkül, hogy érezted  volna tetteid súlyát.  Vagy elítéltél másokat cselekedeteik miatt, anélkül hogy értetted volna motivációjukat.

Ez esetben lehetőséget kaptál, hogy megtapasztald a másik oldalt, amikor veled történik mindez, amikor téged bántanak, amikor te veszítesz. Így képessé válsz megérteni mindkét oldalt, a megértés által érezni a helyes utat vagyis teret adni a Jónak, a benned élő Szeretetnek.

A Mars az erő, a cselekvés, a tettek, a háború és a harag bolygója is.

Hátráló Mars esetében ideje van a még elintézetlen ügyek visszatérésének, a szőnyeg alá söpört problémák felbukkanásának. Higgadtan, megértve a saját felelősségedet érdemes ezeket kezelni. Nem harcolni, támadni, hanem helyesen cselekedni.

Most is mint mindig érted történnek az események, hogy le tudd zárni amit le kell, hogy megtedd, amit oly régóta halogatsz, hogy megértsd az eseményeket Te indítod el, és minden ami visszajut egykor belőled indult el.

Érdemes figyelned ebben a két hónapban augusztus 27-ig mi történik körülötted, hogyan haladnak dolgaid, mi a belső motivációd.

A nagy tanítómester a Szaturnusz is nagy szerepet kap ebben az időszakban, csütörtökön Bak Telihold együttállásban a Szaturnusszal, Nap- Szaturnusz szembenállás a Mars retrográdba fordulásakor.

Napvilágra kerül a múlt, a honnan hová tartasz, mi az amiben nem vállalod a felelősséget, és hogyan tudsz felnőtté válni. 

Mit tesz a gyermek?

Amikor a gyermek helytelenül cselekszik és ezért megrovást kap, akkor a szülőkre, a tanárra, a Világra haragszik, amiért ilyen szigorú szabályok között kell léteznie.

És mit tesz a felnőtt?

Ha hiányosan végezte el a munkáját, ha megbántott másokat, ha nem fizette ki a számláit…. Amikor jön a következmény, felháborodik, elkeseredik, dühöng kívül vagy belül, és a szolgáltatóra, a főnökére, a politikára, a párjára, a családjára, a Világra haragszik.

Ha jó dolog történik az az ő munkájának gyümölcse, a negatív események a sors csapásai. 

A felnőtt is gyerekként viselkedik, reagál élete történéseire.

És mit tesz a bölcs?

Átgondolja mit hibázott, tanul belőle, megköszöni a tanítást és vállalja a következményt.  És az a csodálatos, hogy ebben az esetben a következmény megoldásához szerencsét és segítséget kap.

Miért?

Mert az Élet, a Sors, a Karma, a Jó Isten nem büntetni, sanyargatni akar, pusztán tanítani.

A jó diák segítséget kap, a rossz diák harcol önmagával, ahelyett hogy azt az erőt a jóra, az előrehaladásra fordítaná.

A Bak Telihold ezt az energiát biztosítja számunkra, hogy rálássunk vajon bölcs felnőttként, vagy hisztis gyerekként viselkedünk.  A döntés a változás és változtatás mindig rendelkezésedre áll, csupán elhatározás kérdése.