Tavaszpont-Mérleg Telihold-Mi van a tükörben

2019-03-20

Március 20.-án este a Nap a Kosba lép, azaz elkezdődik az asztrológiai új év, a tavaszi napéjegyenlőség. Különleges az idei tavasz hiszen március 21.-én éjjel ezzel egyidőben Telihold ragyog ránk. 

Mindez alapvetően előrevetíti az elkövetkező egy év energetikáját. Mérleg Teliholdat köszönthetünk, miközben a Nap a Chironnal áll együtt. Nagyon intenzív energiák érkeznek, hatalmas erők munkálnak a térben, lesz dolgunk bőven, hiszen mint tudjuk az elkerülés nem lehetséges alternatíva máskor sem, de most biztos nem.

Az asztrológiai új év mely 2020 március 20-ig tartó időszakot vetíti elénk, leginkább az átalakulásról szól, a transzformáció nem opció hanem feltétele a jövőnek.

Minden ami a múltad, a részed és meghatározó, azonban nem ragadhatsz bele, nem ejthet fogságba, leszűrve a tapasztalatokat, megértve  a tanítást tovább kell lépned, a jövő felé kell fordítanod tekinteted, a jelenben kell lenned itt és most.

A Chiron Nap együttállás üzenete az öngyógyítás, a mágus, a teremtő erők uralása.

Több szó esett már a Chironról hiszen nemrég fejezte be utazását a Halakban és lépett a Kosba. Az érzelmes Halak minőséget ülteti át a harcos Kosba. Mindezt jobban megérthetjük ha befogadjuk a Mérleg Telihold energiáit.

A Halak minőség a múlt, a Kos az itt és most, a Mérleg pedig a külvilág, a másik fél, a másik oldal, a visszajelzés, a tükör, a kapcsolatok, a kapcsolódás.

A Mérleg Telihold, amikor a Kos Nap a Mérleg Holddal áll szemben a  mi van a tükörben üzenetet hordozza. Vajon tisztában vagy vele, hogy a külvilágból érkező rossz is benned van, vajon mennyire ismered a benned élő kettősséget.

Az életben van aki kihasznál, van akit Te használsz ki, vannak akik szeretni akarnak és vannak akiket Te akarsz szeretni.

Kell aki kihasznál, hogy észrevedd, mit teszel magaddal, kell aki szeret, hogy érezd a benned élő szerelmet, kell hogy veszíts, hogy akarj nyerni, kell hogy elbukj, hogy fel akarj állni.

A szeretet és a gyűlölet is teremt, és lehet meglepő de mindkettő hordozza a gyógyulás energiáit. Mindkettő a részed, hol megment, hol elpusztít.

A Jó és Rossz mind az élet része, a bennünk élő két minőség egyensúlya hordozza a teljességet. Honnan is tudhatnád éppen jót cselekszel vagy rosszat, a karma így is úgy is működik, a tapasztalás akkor teljes ha mindkét minőséget meg tudod ízlelni és dönthetsz melyiket választod.

Szükséged van mindkettőre a túléléshez, hiszen meg kell halni, hogy újjászülethess, el kell szakadni hogy szabaddá válhass és kell hogy fájjon, hogy gyógyulhass.

Az előttünk álló időszak a párkapcsolati kérdéseket veti fel, a nem működő kapcsolatok elengedését, lezárását, az újak kibontakozását segítve.

Mindehhez azonban az önmagaddal való szembenézés, az öngyógyítás lehetősége a megoldás, április 19.-én ismét egy Mérleg Telihold ragyog majd ránk, ezért addig bőven lesz időd, hogy megéld és feldolgozd a veszteséget is.

A Merkúr majd ekkor lép a Kosba addig a Halakban lehetőséget ad a lezárásra, az összegzésre. Ez az erőgyűjtés ideje, a lendületet már megkapjuk, a célok már kirajzolódnak, azonban még nem tudsz dönteni, még nem értettél meg mindent, még vannak rejtett érzések, vannak illúziók amik feldolgozásra várnak.

A Telihold képletben hangsúlyos Euridikéről elnevezett aszteroida, mely a szerelem és a hit története.

Eurüdiké Orpheusz szerelme, felesége, akit egy kígyó mérge öl meg.
Orpheusz nem tudott szerelme nélkül élni, bánatát, fájdalmát egy csodálatos dalban írta le, majd lement az alvilágba, hogy visszakaphassa szerelmét. Hádész az alvilág Istene meghallva Orpheusz csodálatos dalát ellágyult és kivételt tett, megengedte, hogy visszahozza kedvesét az élők birodalmába. Egyetlen feltétele az volt, hogy az alvilágból kivezető úton Orpheusz nem nézhet vissza, nem foghatja meg kedvese kezét, aki mögötte fog haladni a kivezető úton, bíznia kell az alvilág Istenének szavában, hogy felesége ott fog haladni mögötte, ha ezt megteszi mindketten kijutnak és élhetnek együtt szerelmesen. Azonban Orpheusz a hosszú út végén elbizonytalanodott, vajon tényleg ott van-e mögötte a kedvese, ezért visszanézett. Ebben a pillanatban látta utoljára szerelmét, akit örökre elnyelt az alvilág kapuja. Bizonyos változat szerint Eurüdiké nem bízott szerelmében, aki előtte haladt és nem nézett rá, nem fogta meg a kezét, ebből azt gondolva már nem is szereti, és ezért fordult vissza Orpheusz.

Orpheusz a kedves elvesztését sirató dalok megihletője lett. Ez a történet csodálatosan bemutatja a hit hatalmát. Ha feltétel nélkül hiszel legyőzheted a gonoszt is, azonban ha kételkedsz nincs oly csoda mely valóra válhat.