2022 június havi asztrológia- Szerelem az Élet

2022-05-25

 

Június hónap főbb asztrológiai eseményei közé tartozik a Merkúr elindul és elhagyja a retrográd idejét, miközben a Szaturnusszal még hatótávolságon belül van a kvadrát fényszögkapcsolata. 

 

A Szaturnusz pedig retrográdba vált, ami visszahozza június elején az áprilisi témákat életünkbe, lehetőséget teremt a megértésre, a megoldásra egyaránt.

Az összeszedett gondolkodás, a felelősségvállalás ideje mindez, valamint a komoly és megfontolt döntések lehetősége. Akár megbeszélések, kommunikációs téren, akár tervek, szerződések, megállapodások most beérnek és megvalósulhatnak.

A Szaturnusz retrográdba vált június 4.-én, addig még felgyorsítja a tanításait, valamint a levegőt is hűti, így kevésbé számíthatunk meleg időjárásra. Azonban ahogy retrográdba vált, mindez enyhül és a megértés, a tapasztalások összerakása válik lehetővé.
 

Június 11.-én a Vénusz kerül együttállásba az Uránusszal, amely a hirtelen változásokat, újításokat teszi lehetővé, azonban kríziseket is okozhat kapcsolatainkban. 

Mindennek az eredménye a felszabadulás, az ébredés lehet.
 

Június 13-tól a Merkúr már saját jegyében az Ikrekben mozog, így felgyorsulnak dolgaink, könnyebbé válik a kapcsolódás, a beszélgetés.
 

Június 14.-én pontos a Telihold a Nyilasban, amely változásokat teljesít ki, valamint felszínre hozza az önámításokat, a megtévesztéseket és az illúziók aránytévesztő jellegét.

Legyünk óvatosak és bármily szépnek tűnik vizsgáljuk meg racionális oldalról is a dolgainkat.

 

A Mars a Kosban a Chironnal találkozik, amely a hős megmentő archetípusa, elfojtások, elnyomott sérelmek felszínre kerülése hozza el a gyógyulás lehetőségét, valamint a kulcsot, a megoldáshoz.
 

Június 18-19 a Vénusz már a Szaturnusszal kerül kvadrátba amely felerősítheti a hiányokat, a félelmeket, és a kötelességeket is, itt az arányokon van a hangsúly, hogy a kötelességek és az örömök egyensúlyát sikerüljön meglelni.
 

Június 21.-én a Nap a Rákba lép, amely igen fontos nap, hiszen ez a Nyári Napforduló, amikor a leghosszabb a Nappal és legrövidebb az éjszaka.

Van ebben valami különleges, valami fényes és emelő, így igyekezzünk ezen a napon jelen lenni önmagunkkal, önmagunkban. Annak adjunk világosságot amit szeretnénk növeszteni, kiteljesíteni életünkben.
 

Június 23.-án a Vénusz átlép az Ikrekbe és ebben a könnyed levegős jegyben lehetőségünk lesz meghaladni félelmeinket.
 

Június 27-28.-án pontos a Mars és az Eris együttállása, ahol a harcos férfi energia találkozik a viszálykeltés női erejével, ebből sok minden kisülhet, ha tudatosan kezeljük meghaladhatjuk önmagunkat, de bele is keveredhetünk ármányba és harcokba. Legyünk nyugodtak amennyire ez sikerülhet.
 

Június 29.-én a Neptunusz kezdi meg retrográd idejét a Halakban, így ezen a napon felerősödik az intuíció, a megérzések, és álmok jelentősége, valamint a ködösítés, hiszékenység is éppúgy megjelenhet.

Ezen a napon pontos az Újhold a Rákban, amely elkezdi az új holdhónapot is, valamint a Jupiterrel kerül kvadrátba, amely a jövőt és annak terveit hozza előtérbe.

 

Merj tervezni, és elindulni az úton.

 

Bővebben az alábbi videómban a hónap üzeneteiről: