2022 június 5-12.-ig heti asztrológia - Szaturnusz retrográd

2022-06-01

 

Június 5.-én a Szaturnusz retrográdba vált, mely esetben felerősödik az adott planéta jelentéstartalma.

 

A Szaturnuszhoz köthető a felelősség, a kitartás, a tanulságok, a tanítások, és a vállalt tettek következményei is. Az idő ura felhívja figyelmünket a múltra és az azzal kapcsolatos vállalásokra is, valamint a jövőnk érdekében szükséges tanulásra szintén. 

Felszínre kerülnek azon témák amelyeket lezárni, befejezni szükséges mert nem állták ki az idő próbáját, valamint megerősíteni aminek van hosszú távú célja életünkben.

 

Pünkösd hétvégéjén a Merkúr már direktben azonban még igen lassan haladva ismét egyvonalba kerül az Algollal, mely állócsillag egy kettős csillag nagyobb és kisebb fényerejű fázisokkal. Az Algolt gyakran a démon villogó szemének nevezik, és a gonoszhoz, szenvedéshez, fájdalomhoz, és tragédiához kapcsolódik.

A régi hiedelmek szerint veszélyesnek és nehéznek tartották, a modern időkben a tudatalatti napvilágra hozásához kapcsolódik össze.

Ahelyett, hogy Algolt a tragédia csillagaként értelmeznénk, inkább az átalakulás, a mágia, a védelem és a hatalom csillagaként tekinthetünk rá.

Mint tudjuk csillag és planéta nem hoz rosszat, legfeljebb itt a földi síkon működtetjük alacsony szinten energiáit.

Ha energiáját tudatosan használjuk fel, akkor hihetetlenül erős pszichés és fizikai védelem megjelenítője lehet. 

Mivel a Merkúr kerül vele egyvonalba így a gondolataink, a kapcsolódásaink, és a hírek, információk területét érintheti.

A manipuláció megjelenhet a külvilágban, azonban személyes szinten a védelem, a tudatosság megélésére használhatjuk, hogy kizárjuk elménkből a lehúzó, és félelemkeltő vetítéseket, amelyek átjárják hétköznapjainkat.

 

Június 11.-én pontos a Vénusz és az Uránusz együttállása, amely fordulatokat, változásokat hozhat minden Vénuszi témában, mint a szerelem, a kapcsolatok, és a pénzügyek.

Érdemes valamiben új irányt kipróbálni, azonban kerülendő a szabadság jegyében történő lázadás, amely inkább veszteségek felé mozdít.

 

Ezen a héten még van lehetőség az április végén megjelent dolgainkban rendet tenni, tisztázni, megváltoztatni, illetve megérteni.

 

A hónap egésze nagyon intenzíven támogatja a személyes tudás fejlesztését, amely nem más, mint a tapasztalások összegzése életünkben. Mindez erősen szükséges is, hiszen ekkor tudunk stabil jövőt építeni, ha a már megtanult leckéket feldolgozva haladunk tovább.

 

Bővebben a heti asztrológia az alábbi videómban: