2021 július 8-9 - Vénusz-Uránusz kvadrát-A szerelem születése

2021-07-07

 

A Mars után a Vénusz is átmegy azon a folyamaton amely szükséges ahhoz, hogy majd a találkozásukkor azaz a Mars-Vénusz együttállás idejére megtisztítsuk magunkat a lehúzó és korlátozó hiedelmektől.

Július 7-9 között a Vénusz kerül a főszerepbe, először a Szaturnusszal szembenállásban arra hívja fel a figyelmünket, hogy milyen korlátozó hatásokat tapasztalunk a külvilágból. Természetesen mindez abból fakad, ami belül van, amit belül működtetsz, a külvilág a tükör amiben megjelenik önmagad feszültsége.

Ezen napokban számíthatunk arra, hogy valami bosszantó, bántó, korlátozó dolog ér minket, amellyel személyes kiteljesedésünket, boldogságunkat, szabadságunkat, örömünket ássák alá.

Tekints erre kicsit másképp, miután túljutottál a pillanatnyi csalódáson, vagy akadályozó jellegén. Vajon miben működsz hasonlóan? Mit tapasztaltál gyermekkorodban, szüleid mintájában hol találsz egyezést?

Vonatkoztass el attól kitől érkezik ez a hatás, és arra koncentrálj mennyire éled önmagad életét, mennyire vagy önálló és független, vagy hol támaszkodsz és igényelsz támaszt.

A szeretet és a szíved vágyai mennyire ismertek számodra és hogyan éled meg, mit adsz, hogy mit kaphatsz.

A Vénusz az Oroszlánban jár ennél a szembenállásnál, miközben a Szaturnusz a Vízöntőben, így az egyéni célok, vágyak és örömök kerülnek szembe a közösséggel. Fontos támája ez az elkövetkező éveknek is, hiszen a sorsbolygók a Vízöntőben csupán előkészítik a talajt a Plútónak, mely nagy erejű energia megnyilvánulása majd 2023-24 évben érkezik életünkbe.

Az egyén és a csoport elvárásai így komoly témája a jelen és elkövetkező éveknek is.

Azonban most maradjunk a jelen időszaknál és keressük a megoldást önmagunk felszabadítására, melyhez július 8-9.-én a Vénusz az Uránusszal alkotott kvadrátja adja a kellő energiát.

Mitől érzed magad szabadnak és függetlennek? Ha beállsz a sorba és hagyod magad mások által befolyásolni? Az esztelen lázadást választod, vagy önmagadra hallgatsz és a belső sugallataidra, melyek a szívedből érkeznek.

A Vénusz az Oroszlánban a saját királyságodra figyelmeztet, arra a kreatív és teremtő erőre mellyel rendelkezel egyénileg, függetlenül, azonban éppen ezzel leszel az egység része. Az egység a különböző egészből állhat össze, a csoport az egyénekből és nem egy elgondolás másokra erőltetéséből.

Milyen is az Oroszlán energia? A Nap uralja, így ragyogó, nemes, királyi, fenséges, vajon miért is? Azért mert nem akar megfelelni, nem akar azonosulni azzal ami másé, tisztán önmagát képviseli, a szíve vágyait és szeretetét. 

A Bikában járó Uránusz a Vénuszt készül felszabadítani, minden olyan korláttól, kishitűségtől amely akadálya boldogságodnak.

Megújulás, változtatás a témája ennek a hatásnak, amelyhez a feszültségeken keresztül vezet az út, hiszen szükséges a krízis ahhoz, hogy akarj tenni, változtatni.

Közeleg a csodaszép együttállás az Oroszlánban, melyben a Mars és a Vénusz találkozásából születik meg a szerelem.

 

A hónap hatásairól bővebben az alábbi videómban: