2020 október 1- Telihold a Kosban-Sorsforduló krízisekkel

2020-10-01


Óriási lendülettel indul a hónap első Teliholdja, ami a Kosban jön létre, valamint a karmikus sebek jelölőjével a Chironnal áll együtt.

A Kos Chiron az önérvényesítés, az egyéni akarat, a harcok, a mindenáron győzelem témáit vetik fel, melyben az erő és akár az erőszak is megjelenhet. Feltörhetnek régi sérelmek, sebek, melyek gyógyítása időszerű ahhoz, hogy tisztábban élhesd meg életed.

Az önismeret is idetartozik, hiszen a Nap a Mérlegben képez szembenállást a Kos Holddal, ami a külvilág és az egyéni akarat ellentétét világíthatja meg.

Azonban a szembenállásban benne van az egyensúly lehetősége is, amikor középen találom meg az igazságot, hiszen a végletek egyik formája sem tud hosszú távon működni.

Ez a Telihold megalapozza az október hónap eseményeit, hiszen hatása a márciusi Kos Újholdra nyúlik vissza, mindezt a retrográd Mars is megerősíti, így bizonyosan szembe kell nézned azzal a tanítással, amit ez az év hoz számodra.

Itt már a megoldás az egyetlen lehetőség, amiben praktikusabb részt venni, mint elengedni a gyeplőt és kiszolgáltatottan várni a történéseket. Gondolj vissza a márciusi történésekre életedben, vagy akár az érzéseidre, hatásokra, és lépd meg a szükséges tetteket. 

Mivel az egész év az igazi értékeket kívánja felszínre hozni, ezért bizonyosan rájössz mely életterületeden úsztál meg valamit, vagy kerültél ki egy lépést, változást.

Ezt már nem ajánlatos tenni, helyette elfogadni és változtatni, mindez egyéni képlet függvénye, mely életterületeden jelenik meg, de kiemelten a párkapcsolatok, a pénzügyek, a család és otthon témakörei érintettek. Leginkább a tartós és valódi a cél, valamint a biztonság melynek szüksége felerősödik.

A Kos energiái a Mérleg egyensúlyra törekvésével kerülnek szembe, ami az egyéni célokat és vágyakat állítja szembe a külvilággal és az abból érkező hatásokkal.

A Telihold mindig igen intenzív energiákkal bír, a kiegészítés, a ragyogás és a láthatatlan dolgok napvilágra kerülése is mind célja ennek az erőnek.

Mivel a Vénusz még az Oroszlánban van, méghozzá az Oroszlán szívével kerül együttállásba ezért a szív kérdései is felszínre kerülnek, ez mind párkapcsolatban, mind egyéb életterületen megnyilvánulhat.

Amit a 2020-as év elkezdett felszínre hozni, ahol változások születnek, vagy szükségesek azok mind egyre sürgetőbbé válnak.

  • Mire fordítod erődet? A harcra, a győzelemre figyelsz, vagy az úton körbe is nézel és látsz is?

 

  • Valami ellen küzdesz vagy valamiért teszel?

 

  • Energiádat elpazarlod felesleges és lehúzó dolgokra vagy előrevivő és építő jellegű témákra fordítod?

 

Érdemes ezen elgondolkodni és a krízist másképp értékelni, az akadályok helyett a tanításokat és az elkerülhetetlen változásokat szem előtt tartva. 

 

Részletesen az október havi hatásokat az alábbi videómban hallgathatjátok meg: