2022 március tavaszi napéjegyenlőség-Asztrológiai új év-Jupiter éve-A Fény születése

2022-03-20

 

 

Elérkeztünk a tavaszi napéjegyenlőséghez, amely március 20.-án azaz vasárnap történik a Nap Kosba lépésével elindul egy új év. Az asztrológiai új év kezdete mindez, amikor a nappal és az éjszaka hossza megegyezik, amely egy különleges nap az egyensúlyról is szól.
 

A csillagászati új év kezdete árulkodik az előttünk álló 12 hónapról, mely a Jupiter éve.

Itt az idő a dolgok megszületésének, elindításának, hiszen az új év éppen erről az új ciklusról szól. A Nap a Kosban hatalmas lendülettel, tűzzel telítődik, amely életünkben a megvalósításnak, elindításnak kedvez.

A tavaszi napéjegyenlőség pillanatának képletét elemezve láthatjuk az előttünk álló időszak energiáját, hiszen a kezdetben benne van az egész.



A Jupiter éve a kiteljesedésről, a bőségről, a szerencséről is szólhat, azonban a Jupiter mindent felnagyít amivel kapcsolatba kerül, így mindazon dolgok növekednek amelynek teret adunk.

Bizony ez egy nagyon fontos és meghatározó kitétele az előttünk álló időszaknak, mivel a Jupiter a Halakban jár, amely felerősíti a lelki oldalt, az érzelmeket, éppen úgy ahogy a hamisságot, ködösítést is.
 

Ahogy azt már több ízben elmondtam most semmi nem az aminek látszik, szükséges a dolgok mögé látnunk, tehát a megérzéseinket használni. Csodálatos áldás érkezik amennyiben ráhangolódunk erre az energiára, és az egység, az egész érzését erősítjük önmagunkban a fél-elem helyett.
 

A Jupiter a Neptunusszal és a Merkúrral is együttállásba kerül, mindez arra utal, hogy a szavak, a gondolatok, és a kommunikáció nagyon erősen jellemzi majd az időszakot. Másképpen fogalmazva, most sokszorosan számít, hogy mit engedsz be a fejedbe.

A gondolatok teremtik a valóságot, ezért ügyelni érdemes ezen terület tisztaságára, és feltétel nélküli hittel való feltöltésére.
 

Hit a jóban, a szeretetben, az Isteni minőségben, amit semmi esetre sem kívül szükséges keresni, hanem önmagadban, a szívedben.

A Jupiter a nagyobb összefüggések megértését is támogatja, amelyre szintén nagyon nagy szüksége van és lesz az elkövetkező időkben.
 

Gondolkodni, emlékezni és mindezt megérteni a titka a Jupiter évének.
 

Másrészt mundán asztrológiai szempontból tekintve a külföldi érdekeltségek, a külföldi érdekek fognak nagy nyomást gyakorolni országunkra, amely nyilván nem igazán nemes szándékból indul ki.

A Hold kvadrátban a Plútóval arra utal, hogy mind pénzügyi, mind érzelmi téren számíthatunk szélsőségekre, radikális változásokra.
 

Kiszámíthatatlanság jellemzi a pénzügyi területet, akár a befektetéseket, ingatlanpiacot is, ezért ajánlott a kivárás és türelem, valamint a belső biztonság és fegyelmezettség.
 

Visszavenni a hatalmat életünk felett, nem a harcot és lázadást jelenti, hanem annak szükségességét, hogy önállósodjunk, és felelősséget vállaljunk életünk alakulásáért.
 

A hit most hatalmas erőt tud adni, hiszen a Jupiter bolygóhoz tartozik, éppen ezért nagyon lényeges, hogy miben hiszel, vagy mit hiszel el.
 

Ezzel el is jutottunk a lényeghez, hiszen a külső történések helyett a belső folyamatokra érdemes helyezni figyelmünket, hiszen a Hold-Plútó és a Vénusz, Mars -Uránusszal alkotott kvadrátja olyan lehetőséget biztosít ebben a látszólagos káoszban, amely által megváltoztathatjuk sorsunkat, életünket.

Amiben eddig hiány volt, vagy sehogy sem jött össze életedben, azt a negatív mintát most megtörheted és átalakíthatod a Neked tetsző irányba. Ezzel békét, bőséget, biztonságot teremthetsz életedben. Azonban szükséges hozzá a megértés, annak az összefüggésnek a feltárása, hogy mi miért és milyen okkal történt eddig, valamint mit tanultál belőle.
 

Az április, a július vége és augusztus eleje valamint az október lesz nagyon intenzív, és lehetőségekkel teli.
 

De ne felejtsük el, hogy az ilyen csodálatos lehetőségek, erőteljes angyali energiák mellett az ördög sem rest, ezért igyekszik káoszt, bizonytalanságot, félelmet kreálni a külvilágban, hogy inkább áldozat és passzív maradj mint áldást nyerj.
 

Miért történik mindez? Annak érdekében, hogy a hited erősödjön, és vizsgázzon, vajon készen állsz-e, biztos vagy, vagy bizonytalan, hiszel vagy sem, és tudod vagy csak gondolod.
 

Ezek igen fontos mérföldkövei életünknek, ezért mindenkinek szívből ajánlom, hogy nyisson, szívből, szeretetből tegyen és gondolkodjon, mivel ebben rejlik a fény, és a Fény az egyetlen ami a legerősebb energia és nem hat rá a sötétség.


 

Bővebben az alábbi videómban a Jupiter évéről :