2022 január 10-17 heti asztrológia-Áldozati és hatalmi játszmák helyett a SZERETET

2022-01-10

 

A hét a Mars és a Neptunusz kvadrátjával kezdődik, amely energia felhívja figyelmünket az áldozati szerepekre és mindezek átalakítására, hiszen az illúziók a valóságtól menekülés helyett a jövő hittel teli tervezése és elindítása is elérhető lehetőség.
 

Hinni céljaink, terveink megvalósulásában igen fontos, azonban nem helyettesíti a befektetett munkát és tetteket, erre mutat rá a hét első felében aktív fényszögkapcsolat.

 

Amennyiben csalódást, gyengeséget éreznél, annak oka a passzivitás, mely a felébredés lehetőségét hordozza, annak érdekében hogy az álmodozás helyett a valóságban szükséges lépéseket segítse elő.

A héten egész pontosan január 14.-én a Merkúr retrográdba vált, amely egy Merkúr-Uránusz kvadrát fényszögkapcsolattal kezdődik.

Ennek megnyilvánulási lehetőségei a káosz, a lázadás, a türelmetlenség mind megjelenhetnek, azonban egyéni szinten a magasabb megélési formái is felhasználhatók.

Ahol a változás ideje eljött ott mindez a szabadságot is elhozza, melyet a gondolatok felszabadításával érdemes kezdeni.

A félelmek helyett a cél a helyes irány, amelyhez a vizualizáció is a megvalósítás egyik lépése.

A Merkúrhoz tartozik a kereskedelem, a közlekedés, a kommunikáció, információ, technika, és gondolkodás is, így ezen területeken lehetnek elakadások, késések is, valamint új irányok.

Január 13-16 között megjelenhetnek hatalmi kérdések, viszályok és akár ezek szítása is mind egyéni mind külvilág szintjén.

Igyekezzünk ezekből kimaradni és inkább az átalakulás áldásos lehetőségeit működtetni, a külvilág megváltoztatása helyett önmagunkat harmonizálni és céljainkra fókuszálni a szeretet erejével.

 

A Merkúr retrográd fontosabb állomásai:

  • január 26.-án visszahátrál a Bakba
     
  • január 29-30 együttállásba kerül a Plútóval, mely visszautal a december 30 napokra
     
  • február 4.-én direktbe vált

 

 

Az alábbi videómban bővebben: