2022 éves asztrológia-Jupiter éve

2022-01-10

Az asztrológiai új év márciusban a tavaszi napéjegyenlőségkor kezdődik, ekkor hagyjuk magunk mögött a Szaturnusz évét és lépünk a Jupiter évébe.
 

 

Azonban január elsejével már elkezdjük a 2022-es évet naptárilag, így ennek fontosabb állomásiról számolok be az alábbiakban.

 

Egyik lényeges mozzanat, hogy az évet meghatározó Jupiter már a Halakban jár és egészen május 11.-ig lesz itt, majd a Kosba lép, ahol október 28.-ig fejti ki hatását.

A Jupiter a Halakban az áldozati szerepeket is felerősíti, annak érdekében, hogy kilépjünk a passzivitás fogságából, és a megérzések, a meditáció által teremtsünk egy szebb és szeretetttel teli jövőt.

Mindehhez még szükséges a múltat is lezárni, ezért ebben előkerülhetnek május 11.-ig feladatok, elfeledett személyek, helyzetek.

A Jupiter a Kosban már az önérvényesítést, az akartot erősíti fel, mely alacsony szinten a harc, az akaratosság erőszakos megnyilvánulása is.

Másrészt hatalmas elindító energiát biztosít, hogy életünk hősévé váljunk.

A Holdcsomópontok jegyváltása is igen fontos része az évnek, mely már január 18.-án megtörténik, a Felszálló holdcsomópont a Bikában, a Leszálló a Skorpióban lesz.

Mindez hozhat hasonló életterületen való eseményeket mint 2003-és 2014 években.

A pénzügyek, a biztonság, a harmónia megélése valamint a lelki fejlődés szintje, és az átalakulás lehetősége is megjelennek ebben a hatásban.

Fontos állomásai a fogyatkozások:

 

Napfogyatkozás:

2022 április 30 - Újhold a Bikában

2022 október 25

 

Holdfogyatkozás:

2022 május 16

2022 november 8

 

A 2022 év jelentősebb időszakai:

  • március-április
  • július-augusztus
  • október-november 

 

Bővebben az alábbi videóban számolok be az új esztendőről: