2021 szeptember- Nap-Neptunusz szembenállás-Illúzió vagy valóság

2021-09-11

 

A Nap-Neptunusz szembenállása az öntudat és az álomvilág találkozásáról szól, mely oppozícióban benne rejlik az egyensúly lehetősége, azonban ehhez először a diszharmóniát szükséges meglátnunk.

 

Az önámítás, önbizalomhiány és ezáltal a lemondás céljainkról, önmagunkról való lemondáshoz vezet.

Mikor és miben csalódtál? Hol érzed magad megtévesztve? 

Ezek a kérdések válnak fontossá, méghozzá abban a tekintetben, hogy megtaláld a dolgok gyökerét önmagadban.

 

Unalomig ismételgetjük és hallgatjuk, hogy csak önmagunkon változtathatunk, a külvilág is akkor változik meg, azonban nem biztos, hogy ezt valóban értjük, megértjük és működtetjük is.

 

Az első lépés, hogy megértsd, a csalódás kapcsán nem az a lényeg, hogy KI csapott be, tévesztett meg, vagy teszi ezt éppen a jelenben is.

Az sem lényeges, hogy Ő miért ilyen, és elmondhasd neki a mondókádat, hogy Te bizony már tudod, vagy mindig is tudtad....

Amíg innen közelíted meg a kérdést addig a csalódás hálójában vergődsz. 

 

A lényeges az, hogy miben és mikor hittél valamit, akár azt amit a másik ember mondott, vagy mutatott feléd, Te elhitted, mert akartad hinni, passzívan tettek nélkül.

A kivetítés jelenik meg ebben, hiszen vágyaidat, álmaidat akartad látni, azonban a valóság mást mutatott és jött a csalódás érzése.

Mindennek gyökere önmagadban rejlik, amire most kiválóan rátalálhatsz, hiszen olyan érzések, események lehetnek segítségedre, melyek feltárják az önmagadban rejlő hiányokat, leginkább önbizalom tekintetében.

Van egy vágyad, elképzelésed magadról amit fel kell tárnod, és meg kell vizsgálnod, tudatosítani mit szeretnél, mit akarsz.

Ha ezt tudod, akkor a tényekkel is szembe tudsz nézni, hogy láthasd hol tartasz éppen utadon, és ha szükséges módosíthasd az irányt.

Ez a hatás felveti a másokkal való összehasonlítás kérdéseit is, mely szintén nagy csapda lehet, amikor kívülről megítélve úgy érzed másoknak milyen könnyű, mennyire egyszerű, neki sikerül, neked nem....

 

Az álmok és a valóság összehangolása zajlik, ehhez szükséges a realitás még akkor is, ha ez messze van attól amit szeretnél. Ez nem baj, hiszen ha már látod merre tartasz tudsz módosítani is. Ha felébredsz ( Uránusz ) akkor itt és most tehetsz az álmaidért, vállalva hozzá a türelmet, a kitartást és a szükséges munkát.

Csodálatos lehetőség a Nap és Neptunusz szembenállása arra, hogy elmerülj az inspiráló gondolataidban, hogy megértsd minden a maga idejében történik és egy így van jól.

Angyali energia mutatkozik meg általa, amely bárkinek elérhető, ha hajlandó átadni magát a hitnek és bizalomnak, amit először önmagadban kell megtalálni. Gyógyításra és a láthatatlan érzések birodalmával való összehangolódásra nyújt lehetőséget. 

 

Mivel a Vénusz már átlépett a Skorpióba, így itt is erősen megjelenik a titkok kutatásának hajlama, a tudatos és tudattalan összehangolása.

A megoldás az egyensúlyban van, nem a végletekben, hiszen ha a Nap győz, akkor a racionális öntudat működik, és szembe mész az árral, ha csak a Neptunusz akkor csalódás, ködösítés és menekülés egy álomvilágba jelenhet meg.

Azonban ha a kettőt összehangolod, abból születik a felismerés, hogy a rend és káosz, a racionális és a megérzések együtt képesek végtelen és határtalan erőket előhívni.

 

Bővebben a szeptemberi asztrológiáról az alábbi videómban: