2021 október Újhold a Mérlegben - Csillagok fénye

2021-10-06

 

A mai napon Újhold pontosodott be az égen, mely a Mérlegben jön létre, így elindul a kapcsolati témák felerősödése, és kibontakozása. 

Ekkor egzakt a Nap-Mars együttállása is, valamint a Plútó is igen intenzíven jelen van ebben az Újholdban, hiszen direktbe vált, elindul égi útján.

 

Ahol és amikor a Plútó aktív ott nincs megúszás, megtörténik aminek meg kell.

Az Újholdak a kezdetet képviselik, mivel ilyenkor áll együtt a Nap és a Hold az öntudat és az ösztön találkozásából születik meg egy új irány. Újholdkor és az azt követő napokban nem látjuk a Holdat, így teljesen sötét az éjszaka, ami arra utal, hogy az Újhold elindító ereje belül indul el, még nem látható formában, később a Teliholdkor világosul meg és teljesedik ki.

Visszatérve a jelenlegi Mérleg Újholdhoz az akarat, a harc és az egyensúly kerülnek fókuszba, mivel ebben az Újholdban nagyon erőtejes energiák vonulnak fel.

A Mars együttállásban az Újholddal, azaz a Nappal és Holddal, önvizsgálatra szólíthat fel, leginkább a külvilágból, kapcsolatainkból érkező ingerek által. Hatalmi harcok is előfordulhatnak, az önérvényesítés kerül felszínre. 

A párkapcsolatok jelen időszakban kiemelt figyelmet kapnak és lehetőséget az égi energiák által a változtatásra is.

Sokan meghozzák a döntést, hogy már nem működő kapcsolataikat felszámolják, de olyan is van aki most találkozik új párjával és indulnak el kapcsolatok.

Ahol megoldandó feladat van az felszínre kerül, azonban a cselekvés, a tettek kissé meglódulhatnak, így az elhamarkodott döntések is megjelenhetnek.

Mivel az Újhold a Mérlegben jön létre így érdemes vetni egy pillantást a Mérleg urára, ami a Vénusz, és éppen a Skorpió végén látható az Újhold pillanatában. Mindez a mélyebb és rejtett működéseket, titkokat is felszínre hozhatja, mely által komoly átalakulás történhet.

S ha ez még nem lenne elegendő akkor megemlíteném a Plútó direktbe váltását is, amely éppen ezen a napon történik.

Amikor egy égitest látszólagosan irányt vált, tehát hátráló vagy előre indul, akkor ereje sokszorosan jelenik meg, és kivételes lehetőséget hordoz az energiák felszabadítására. 

A Plútó energiája a teljes transzformációt képviseli és jeleníti meg életünkben, ehhez azonban lehetséges, hogy először szembesülünk démonainkkal, elfojtott haragunkkal, fájdalmakkal, akár pusztító erőkkel, folyamatokkal önmagunkban.

Ráébredhetünk, hogy a harag, a bánat, a düh, és ezen negatív energiák mekkora erővel bírnak, amellyel teremthetünk is, csak ezt fekete mágiának hívják, és elég gyorsan megbetegít és a sötétségbe zár. Bizony annak ellenére, hogy nem is tudnak róla, mégis sokan ezt működtetik saját életük és önmaguk ellen.

A jó hír, hogy ezzel az erővel pozitív irányba is fordulhatunk, ha feldolgozzuk sérelmeinket, elengedjük haragunkat és arra figyelünk mi a jó, miben van öröm és boldogság. 

Ezzel máris megértjük, hogy ez a Mérleg Újhold a fényre buzdít, az egyensúlyra, a harmóniára, az örömre.

Külön érdekes, hogy az Újhold képletében a felkelő ponton éppen a Varda áll, a csillagok királynője. Ebben az Újholdban a sötétség ellenére benne rejlik a legszebb ragyogás, a csillagok fénye és üzenete.

 

Bővebben a hónap asztrológiai állásairól az alábbi videómban: