2021 március 28 - Telihold a Mérlegben - Az "Én" és a Külvilág

2021-03-27

 

Vasárnap pontos a hónap Teliholdja, amely egy nagyon érdekes és tanulságos kiteljesedés energiája. 
 

A Nap a Kosban áll együttállásban a Vénusszal, ez már önmagában is igen intenzív, hiszen új Vénusz ciklus kezdődik, amikor a Vénusz reggeli csillagból esti csillag lesz, így este kezdi el emelkedését. 

Mindez visszanyúlik a 2020 június időszakára, ezért akár pénzügyekkel kapcsolatban, akár szerelmi kérdésekben, vagy a boldogsággal összefüggésben merülnek fel lehetőségek, váltások is. 

Másrészt ehhez még csatlakozik a Chiron is, amely energia a sebzett gyógyító analógiáit hordozza, ami egyben a kulcs is tudatalatti működésünkhöz. 

Chiron a félig ló félig ember kentaur, akit anyja elutasít, mivel nem tudja elfogadni külsejét kettősségét, ezért az elutasítás sebe mindvégig elkíséri.

Chiront Apolló ( Nap ) fogadja el és tanítja meg neki a gyógyítást és az asztrológia tudományát.

Hiába válik csodálatos gyógyítóvá saját sebeit nem tudja meggyógyítani csak ha halandóvá válik és elveszítve halhatatlanságát válik képessé a halál általi újjászületés lehetőségére.

A Kosban a Chiron és a Nap nagyon erősen működnek, hiszen az „én” sebeit tárják fel annak érdekében hogy a gyógyulást is elhozza.

A Hold a Mérlegben a külvilágot, az egyensúlyt és a békét kívánja, éppen ennek dilemmáit hordozza ez a Telihold, hiszen ha az én kerül túlsúlyba akkor az önzés felé billen a mérleg, ha a külvilágnak akarunk megfelelni akkor elveszítjük egyéni céljainkat, így a mérleg ismét felborul.

Az igazság középen van, így mindkettőt meg kell élnünk ügyelve és törekedve az egyensúlyra az én és a társ vagy külvilág között.

Ezáltal a Telihold egyszerre hozza a gyógyulás energiáit és a fájdalmas helyzeteket is, mivel a Hold a Mérlegben áll szemben a Kos Nappal, az én kerül szembe a külvilággal, ezért a kapcsolatokban jelenik meg a kiteljesedés, ami hozhat megoldásokat, de problémákat is. 

Mindez arra szolgál, hogy másokon keresztül értsük meg önmagunkat, azaz a külvilágból érkező hatásokat mi magunk váltjuk ki.

Ennek üzenete abban rejlik, hogy ami a másikban zavar, vagy bánt annak gyökerét önmagadban keresd meg.

Ha ezt teszed a problémák eltűnnek, ha kivetítesz akkor egyre többet kapsz belőle, addig amíg meg nem érted mindez belőled ered.

A gyógyító krízis azt jelenti, hogy a gyógyulást kezdetben a tünetek súlyosbodása előzi meg. Ez az átmeneti betegség azonban valójában annak jele, hogy a kezelés sikeres, még akkor is, ha nem így érzed.

Hasonlóképpen, ha meg akarunk gyógyulni, először elő kell hoznunk a sebeinket a tudattalanból a tudatba. Természetesen, ha a sebek tudatossá válnak, akkor fájnak, de ez a gyógyulási folyamat szükséges - és elkerülhetetlen - része. 

Ha el akarjuk engedni a régi sebeket és traumákat, akkor először tudomásul kell vennünk és el kell fogadnunk őket.

Chiron együttállásban a Vénusszal az esélyünk arra, hogy meggyógyítsuk a szívet, azáltal, hogy felszínre hozzuk a régi elfojtott érzéseket és érzelmeket. 

Nap-Chiron együttállás a gyógyító és a rejtett képességek felszínre kerülése, valamint a betegségek és azok lelki okai tárhatóak fel.

Ebben a Teliholdban világossá válik, hogy kizárólag önmagadat mentheted meg.

 

A Szaturnusz évéről azaz az asztrológiai új évről az alábbi videómban: