2021 május- Vénusz az Ikrekben- A boldogság tanulható

2021-05-08

 

A hétvége asztrológiai hatásainak egyik főszereplője a Vénusz, miután a Plútóval került kapcsolatba, most már a Jupiterrel kerül kvadrátba, amiben megjelenik az igazság kérdése is. 
 

A két szerencse jelölő találkozása teremtő hatásában nyilvánul meg, ami elsőként felhívhatja a figyelmünket problémákra is. Ilyen lehet a túlzások lehetősége is, a túlköltekezés, a túlzó azonban nem hiteles optimizmus, amikor a jövő hátrányára kötünk megállapodást a jelennel. 

Érkeznek lehetőségek, szerencsés alkalmak, azonban úgy ragadjuk meg ezeket, hogy teszünk bele munkát és feladatot is, mivel ennek hiánya esetén könnyen elveszítjük a józanságunkat és többet veszíthetünk mint amennyit nyernénk.

Felveti ez a hatás a boldogság kérdését is, vajon a boldogság tanulható? 

A válasz egyértelműen igen! Ha mindig többre vágysz akkor sosem vagy elégedett a jelennel, ha nagyobbat szebbet kívánsz akkor sosem lesz éppen jó, ami van. Miközben tervezel tanulj meg örülni a jelennek is, találd meg és ismerd fel azt ami éppen van és jó az életedben.

Szükségünk van a tervekre, vágyakra, a jövő iránti lelkesedésre és bizalomra, hiszen mindig van több és jobb, a változtatás adott csak tennünk kell érte.

Azonban a boldogság a jelenben lelhető meg, itt és most érdemes felfedezni, amihez szükségünk van arra a képességre, fejlesztésre, hogy a pillanatban is jelen legyünk.

A jövő iránti hit és bizalom abból tud fakadni, ha tudod most is minden adott, értékeled amid van és megtalálod a boldogítót a pillanatban.

Május 9.-én vasárnap a Vénusz elhagyja saját jegyét a Bikát és átlép az Ikrekbe, ahol inkább a kíváncsisága hajtja, a tapasztalatok begyűjtése, a gyors és felszínes megélések sokasága. 

Kiválóan felhasználható ismerkedési időszakra, hiszen ilyenkor sokkal könnyedebbek, kommunikatívabbak és mozgékonyabbak vagyunk, sőt erős igényünk lesz minderre.


A Vénusz az Ikrekben főbb hatásai a következők:

 

május 17.-én a Felszálló holdcsomóponttal kerül együttállásba, ami olyan tapasztalatokat segíti melyek igen fontosak az elkövetkező években, mindez a szerelem, a boldogság és a pénzügyek területén jelenhet meg leginkább.

 

május 18.-án a Chironnal kerül fényszögkapcsolatba, amely hatás a kommunikációs sérelmeket, az elutasítás sebeit segít meggyógyítani. Valamint információk, hírek és kommunikációt támogató hatású, így kiváló idő a megbeszélésekre, a dolgok kimondására.

 

május 19-20 a Vénusz a Szaturnusszal trigonban, olyan áldásos és támogató hatás, amelyet felhasználhatunk életünkben az elkötelezettségre, a hűségre, kitartásra és a gondolati teremtésre egyaránt.

Segít megszabadulni olyan dolgoktól, helyzetektől amelyben csupán belső korlátaink kivetülése tapasztalható meg, és ragaszkodásunk akadálya boldogságunk kiteljesedésének. 

A valóban értékes és örömteli tapasztalások és érzések azonban megszilárdulnak és tartóssá válhatnak.

 

május 27.-én a Vénusz a Neptunusszal kerül kvadrátba, amely olyan krízisek és megoldandó helyzetek elé állíthat, aminek célja az illúziók, az önámítás és az áldozati szerepekből való kilépés. Másrészt a túlzó elvárások és megfelelési vágyak is felszínre kerülnek, annak érdekében, hogy a tiszta szeretet és megértés az önelfogadással karöltve jelenjen meg.

 

május 29.-én a Vénusz a Merkúrral együttállásban a művészi tevékenységeknek kedvez, valamint a kedves és megértő kommunikációt támogatja, ezért a nehezebb megbeszélések és tisztázásokra nagyon jó alkalom, mivel harc és feszültség nélkül lehet most megbeszélni dolgokat másokkal. Erős igényt okoz a tapasztalásokra, a mozgásra és társaságra, ezért szánjunk erre most időt, a könnyed és szórakoztató programokra.

 

Bővebben és részletesen a hónap hatásairól az alábbi videómban: