2021 július 15-Chiron retrográd-A gyógyulás kulcsa

2021-07-14

 

Chiron retrográd július 15-december 20.-ig tartó időszak
 

A Chiron a sebzett gyógyító, mely az elutasítás sebeit hordozza retrográdba vált, ami megváltoztatja a gyógyulás irányát, ha eddig kívülről kerestük a megoldást, akkor most belül találjuk meg, az öngyógyítás erejét erősíti.

 

 

 

A mitológiában Chiron a kentaur, a félig ló félig ember kinek sebei az elutasításból származnak, mivel születésekor Anyja nem fogadta el, így az eltaszítást már korán megtapasztalta, majd Apollon nevelte fel és tanította meg a tudományokat, köztük a gyógyítás csodáit is. 

Az asztrológiában szimbóluma egy kulcs, mely beszédes jelként arra utal, hogy a sebek, sérelmek azonban a megoldás, a gyógyulás is benne rejlik energiájában.

Évek óta a Kosban jár, és ezen a napon a Földhöz képest látszólagosan hátráló mozgásba, retrográdba vált.

Amikor egy égitest direktbe vagy retrográdba vált hatása felerősödik, jelentősége erőteljesen megnyilvánul.

 

A Kosban mindez nagyban összefügg az önérvényesítéssel, az önmegvalósítással, önmagunk felvállalásával is. Hajlamosak lehetünk mindezt inkább a külvilágra vetíteni, annak ellenére, hogy minden belőlünk indul el, amit a külvilág csupán visszatükröz felénk.

 

Kiváló példa erre a Világban jelenleg zajló Uránuszi energiának köszönhető „őrület” is, amikor az önmagukat elfogadni nem tudó emberek, az önazonosságot nem találó egyének és csoportosulásaik problémáikat kivetítik a külvilágra és a megoldást is onnan várják. Elfogadást keresnek és mindezt kívülről szeretnék megkapni különböző extrém módon kitalált üldözöttségérzésüket csillapítani a normák ledöntésével, az értékek felrúgásával, újabb és újabb elégtételt keresve.

 

Chiron a Kosban éppen erre hajlamosít első szinten, hiszen az egó győzelmét keresi, az erőszakos önérvényesítést hozza felszínre.

 

Magasabb szinten a Kos energiái szembesítenek önmagunkkal, felfedezve a kivetítéseket, mely által olyan csodálatos gyógyító erő birtokába kerülünk amely ráébreszt, hogy minden eszköz, erő és energia belőlünk születik meg és önmagunkban lelhető fel. 

 

A kulcs az öngyógyítás, az önelfogadás, a pozitív önértékelés, melyhez értékeinket, tudásunkat szükséges felfedezni, megtalálni a középpontunkat. 

Az egyensúly mindenkinek egyéni feladat és lehetőség, hiába várja a külvilágból az elfogadást, a támogatást ha belül nincs rendben és önmagát nem ismeri, s nem fogadja el.

 

Minden kapcsolat, külső visszajelzés a gyógyításért történik, hogy megmutassa mit rejtegetsz, mit nem fogadsz el, mit nem vállalsz magadban. 

 

Ahogy már utaltam rá korábban is, az önszeretet az alapja minden szeretetnek, hiszen szeresd magad, hogy szerethess mást is, vagy ahogy bánsz magaddal úgy bánsz másokkal is, amely körforgásban mindez visszajut hozzád.

A Kos energiáiban az erő, az erőszak is megjelenhet a felesleges harcok, melyeket a külvilággal vívva leginkább önmagával harcol az egyén.

 

A Chiron retrográd csodálatos segítséget hoz, hogy mindezt felismerjük, és a harc helyett önmagunkkal foglalkozzunk, belül keressük a békét, hiszen akkor fog kívül is megjelenni.

 

A szeretet, a harmónia, a béke belül tud megnyilvánulni, ezért az önismeret, az önfejlesztés és ezek érdekében felhasznált gyógyító módszerek, terápiák igen hasznosnak bizonyulnak mindig, de most különösen.

 

Ebben rejlik a kulcs, mely a szívedhez vezet, hiszen ott születik meg minden amiben fény van.

 

Bővebben a júliusi asztrológiáról az alábbi videómban: