2021 január havi asztrológia - Fordulatos kezdet

2021-01-01

Az új év intenzív hatásokkal indul, a január már megalapozza az év főbb üzeneteit, ezért az év első hónapjában bizonyosan nem fogunk unatkozni.

A sorsbolygók a Vízöntőben megismertetnek minket a célokkal, és hatásokkal, melyek a Bak után a Vízöntő témáit érinti.

Mindez magában foglalja a társadalmi kérdéseket, a szellemi növekedést, a technológiai fejlődést, a szociális rendszerek változásait, az űrkutatást, a mesterséges intelligencia és egyéb kevésbé földi minőséget,  valamint a közösségi energia különböző megélési szintjeit.

A Szaturnusz az Uránusszal kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, mely az egész 2021-es évet jellemzi majd. 

 

Lássuk a főbb hatásokat:

 

január 1 - Vénusz együttállásban a Leszálló holdcsomóponttal

Ez egy nagyon fontos hatás, ami már decemberben megjelent és következő szintje május 17.-én történik, amikor a Vénusz együttállásba kerül majd a felszálló holdcsomóponttal, és október 9.-én tér vissza a januári helyzetébe, ami lezárja ezt a 10 hónapot.

Nagyon érdekes és fontos időszak ez, mely pénzügyek, párkapcsolat és boldogság szempontjából hoz lehetőségeket a változásra, illetve a szabad akarat megélésére.

 

január 4 - Merkúr-Plútó együttállás

A Merkúr a hírek, információk, a kommunikáció és gondolkodás megjelenítője, mely a Plútóval kerülve együttállásba igencsak feltöltődik erővel és hatalommal.

A kommunikáció hatalmas erőt kap, mélyebb és hatékonyabb lesz ezen a napon, mely kiválóan felhasználható gondolati teremtésre, azonban vigyázzunk mit mondunk, mert szavainknak most hatalmas ereje van.

Az igazság most megmutatkozik, valamint a hátsó szándékok egyaránt, használjuk ezt az energiát az elmélyült szellemi foglalkozásokra, gondolati átalakításra, mivel ahhoz csodálatos lehetőséget nyújt.

 

január 7 - Mars a Bikában

A Mars elhagyja saját jegyét a Kost, ahol kivételesen sok időt töltött 2020 évben, hiszen 2020 június 28.-tól egészen 2021 január 7.-ig itt haladt.

Mindez felerősítette a hatását, és akár a világjárványt is fokozta, valamint a harcokat, lázadást egyaránt, de a korlátozást is.

Ez most megváltozik, hiszen a Mars a Bikába lép, ahol kevésbé tüzes, inkább földies ragaszkodó, lassabb és megfontoltabb hatást eredményez.

Ezáltal kilép a Plútó kvadrátjából is, mely biztosan könnyítést hoz életünkbe, azonban az év elején még az Uránusszal való találkozása fog váratlan vagy akár kiszámíthatatlan fordulatokat eredményezni.

 

január 8-9 - Vénusz a Bakban - Merkúr a Vízöntőben

A Vénusz a Bakba lép, ahol a könnyed Vénusz nem igen érzi jól magát, amihez mindez felhasználható, az a megfontoltság, a kitartás, a fegyelmezettség, mindezt a pénzügyeink rendezéséhez kiválóan fel tudjuk használni. A Nyilasban ezidáig a tervekhez adott energiát, most a megvalósítás ideje jön.

Emellett a szerelmi ügyekhez is racionális megközelítést biztosít, ezzel ráláthatunk a valóságra, a felelősségvállalásra és ahol van érték, ott a megtartás, elköteleződés érkezik, ahol nincs szeretet ott a lezáráshoz kiváló alkalom a Vénusz Bakban tartózkodása, mely 2021 február 1.-ig tart.

A Vénusz a Marssal kerül áldásos kapcsolatba, ami a férfi-női kapcsolatok rendezését segíti.

A Merkúr a Vízöntőben a szellemi energiák magasabb szintre emelését támogatja, valamint felerősíti a sorsbolygók ( Szaturnusz, Jupiter ) Vízöntőben hatásainak megértését, információk, hírek, bejelentések érkeznek, melyek bemutatják a következő időszak irányát.

 

január 10 - Merkúr-Szaturnusz együttállás

A Merkúr az égi hírnök kerül együttállásba a Szaturnusszal, mely a következményeket, a korlátokat életünkben szó szerint és átvitt értelemben jeleníti meg és hozza felszínre. A kommunikáció most fegyelmezettséget kap, ami jó lehetőség rendezni ügyeinket és racionálisan gondolkodni jövőnket illetően.

Ráláthatunk korlátozó hitrendszerekre, gondolati formáinkra, melyeket tapasztalatokra érdemes cserélni.

 

január 11 - Merkúr-jupiter együttállás

A Merkúr ma a Jupiterrel kerül együttállásba, így bizonyára fontos hírek, információk kerülnek elő ezeken a napokon. Másrészt gondolataink, szavaink hittel telítődnek, így kiváló időszak a tervezésre, az elindításra, és az igazság kimondására is.

 

január 12- Merkúr-Uránusz kvadrát - Mars-Szaturnusz kvadrát

A mai napon is a Merkúré a főszerep, hiszen az Uránusszal kerül teremtő fényszögkapcsolatba, mely feszültségeket is hozhat, azért, hogy megoldjuk egy más gondolati formával. Felszabadító energiákat kapunk, mellyel kiszabadíthatjuk magunkat negatív gondolataink mocsarából, és megváltásként érkezhetnek olyan lehetőségek melyekkel fordíthatunk életünkön, sorsunkon.

Már hatótávolságon belül van a Mars és a Szaturnusz közötti teremtő ámde feszült kapcsolat, ami a meggondolatlan cselekvés helyett az átgondolt, megtervezett, és felelős tetteket támogatja. Azonban kelthet olyan érzést is, hogy akaratod, cselekvésed korlátokba ütközik, ha így érzed gondolkodj el hogyan tudnál lassabban de biztosabban tenni céljaidért.

Kiváló időszak a fegyelmezett és összeszedett munkára, olyan feladatok elvégzését is erősen támogatja melyeket eddig halogattál vagy nem akartál megcsinálni.

 

január 13 - Újhold a Bakban - Mars-Szaturnusz kvadrát

Újhold a Bakban, melyet a Plútó ural, hiszen együttállásba kerül az Újhold energiáival, ezért ez egy különösen intenzív elindító hatás, ami rávilágít az elkerülhetetlen megélésékre, az átalakulás csodáira és az újjászületés lehetőségeire.

Megújulásról szól mindez, annál is inkább mivel másnap az Uránusz elindul égi útján, elhagyva a retrográd zónát, így hatása igen erőteljessé válik.

Változtatni, újítani a lehető legjobb most, ahelyett hogy ragaszkodnál a megszokásokhoz.

A Mars Szaturnusz kvadrát ma érik be, és kiemelten fontos figyelni erre a hatásra, mivel előszele az egész évet betöltő Uránusz Szaturnusz kvadrátnak.

 

január 14 - Uránusz direkt - Nap-Plútó együttállás

Minden égitest direktben halad ezért előre hatnak az energiák, nincs megállás, nincs visszanézés, a jövő felé kell fordítani figyelmedet. A Nap a Plútóval együttállásban olyan hatalmas átalakító és gyógyító energiát biztosít melyet vétek lenne nem felhasználni.

Az igazság gyógyító ereje nyilvánul meg általa, felfedve a rejtett mélységeket, álságokat is, azonban azokat a rejtett képességeket egyaránt melyek által főnixként emelkedhetsz a magasba.

Igen intenzív erejű nap, mely kiváló lehetőség munkádban, feladatidban felhasználva nagyszerű eredményekhez vezet.

 

január 15-17 - Jupiter-Uránusz kvadrát

Január 15.-től hat a Jupiter Uránusz kvadrát, mely felforgatja az állóvizet és elindítja az év meghatározó folyamatait, ami nagyban érinti a pénzügyeket, a gazdasági folyamatokat társadalmi szinten és egyénileg is.

Ezért figyelj az érkező jelekre, történésekre, megérzésekre, mert most a tervezés és a tudás ideje van, amit egész évben felhasználhatsz majd a megszilárdításra.

A rugalmasság most a kulcs, ellenkező esetben az események elsodorhatnak.

Ez egy egyszeri alkalom arra, hogy megragadd a lehetőségeket, az új irányt, amit most szinte ajándékba kaphatsz, persze később még meg kell tartanod.

Előfordulhat, hogy most olyan igazságok látnak napvilágot melyek alapjaiban döntik meg hitedet.

 

január 19 - Nap a Vízöntőben

Nap a Vízöntőbe lép, így tovább erősíti a Vízöntő energiákat, megvilágítja a szellemi kapukat, a lehetőségeket az év hatásainak produktív felhasználására. Ezáltal teremtő kapcsolatba kerül majd a Bika Uránusszal és Marssal egyaránt, ami a váltást, változásokat hozza, ennek irányítása egyéni szinteken dől el.

Már hat a Mars Uránusz együttállása is, ami felszabadítja a Mars akaratát, erejét és harci szellemét, így a korlátokból szabadulást segíti.

Más kérdés, hogy mik a valódi korlátok, és melyek a külső kivetülései.

Mindez a türelmetlenséget is erősítheti, a meggondolatlan cselekvést és a kiszámíthatatlan harcokat.

 

január 22 - Mars-Jupiter kvadrát

A Mars a vágyak és tettek energiája, mely találkozik a Jupiterrel, a hittel, a magasabb tudással, a szerencsével, így ebből fantasztikus eredmények születhetnek, nem véletlenül hívják a bajnok fényszögnek is.

Optimizmus, szerencse hajtanak ebben az időben, azonban itt is fontos a magasabb szinten való működtetése, hogy eredményeket hozzon, túlzások és elhamarkodott döntések helyett.

 

január 24 - Nap-Szaturnusz együttállás

A Szaturnusz nem csupán a korlátokat hozza, hanem a kitartást is, így nincs tartós eredmény szaturnuszi hatás nélkül. Abban segít ez az energia, hogy kitartásodra rátalálj, korlátaid helyett, és fegyelmezett racionális megoldásokat találj.

Ha így teszel valami maradandót építhetsz és kezdhetsz el.

 

január 26 - Nap-Uránusz kvadrát

A Nap az Uránusszal a váratlan fordulatokat, a felszabadító erőket és megérzéseket támogatja, megújulni és új megoldásokat találni egy régi problémára ma bizonyosan lehetséges.

 

január 28 - Telihold az Oroszlánban - Nap-Jupiter együttállás - Vénusz-Plútó együttállás

Csodálatos Telihold ragyog fel az égen, mely kiteljesíti az év irányát, amihez nagyon figyelmesen kell viszonyulni, hogy már a kezdetben benne legyen a cél, a végeredmény pozitív megvalósulása.

Önbizalmat, magabiztosságot meríthetsz ebből a Teliholdból, ahhoz, hogy személyes vágyaidra rálelhess és kreativitásoddal megnyilvánulva elindíts a valóságodat.

Optimizmus és lendület találkozik a lehetőségekkel, a szerencsével és a magasabb tudással és hittel, mindez így együtt nem ismer lehetetlent, hiszen az Univerzum is támogat, ami esetleg eddig elérhetetlen volt most itt van és közeledik.

Lehetőségek az újjászületésre, melyhez a bátorság is adott jelen égi hatások által.

 

január 30 - Merkúr retrográd - Nap-Mars kvadrát

A Merkúr megállni látszik égi útján és retrográdba vált ami egészen február 21.-ig tart.

Nagyon érdekes, hogy ezáltal újra találkozik a Jupiterrel és egészen március 14.-ig járja be újra ugyanazt az utat, amit januárban.

Március 14.-én jut vissza ismét erre a pontra ahol a mai retrográd kezdődik, ezért valami hosszabb távú dolog készül életedben, ami most indul márciusra érik be, illetve még vissza kell nézned, térned az úton olyan tudásért, információért, kapcsolatért amire szükséges lesz a jövőben, vagy épp ellenkezőleg amit le kell zárnod, hogy ne akadályozza jövődet.

 

Csodálatos januári napokat és Boldog Új évet kívánok!

Bővebben a január havi hatásokról az alábbi videómban: