2021 január 8-9 Vénusz a Bakban Merkúr a Vízöntőben

2021-01-08

 

A Vénusz a Bakba lép, ahol a könnyed Vénusz nem igen érzi jól magát, amihez mindez mégis felhasználható, az a megfontoltság, a kitartás, a fegyelmezettség, amit a pénzügyeink rendezéséhez kiválóan fel tudunk használni. 

A Nyilasban ezidáig a tervekhez adott energiát, most a megvalósítás ideje jön.

Emellett a szerelmi ügyekhez is racionális megközelítést biztosít, ezzel ráláthatunk a valóságra, a felelősségvállalásra és ahol van érték, ott a megtartás, elköteleződés érkezik, ahol nincs szeretet ott a lezáráshoz kiváló alkalom a Vénusz Bakban tartózkodása, mely 2021 február 1.-ig tart.

Ezalatt a Vénusz a Marssal kerül áldásos trigon fényszögkapcsolatba, ami a férfi-női kapcsolatok rendezését segíti. A harmóniához, a boldogság megtalálásához kedvező ez a fényszög, hogy tetteinket is abba az irányba tereljük ami valóban szívből jön és szeretet vezérli.

január 13.-án a Vénusz az Uránusszal kerül trigonba amiben szintén áldásos lehetőség rejlik, valamint nagyon gyors megvalósulás egyaránt.

Itt váratlan meglepetések, fordulatok, új irányok érkeznek, valamint megváltás energiái elérhetővé válnak, ha Vénuszi témában, mint szerelem, párkapcsolat, valamint pénzügyi téren szükséges változtatnod.

Olyan lehetőség mindez ahol önállóságot kapsz arra, hogy egyéni vágyaidat elérhesd és kilépj az akadályozó sorsmintákból.

Ehhez bizony bátorság, merészség és újítás szükséges.

Eközben egy a Vénusz a Chironnal is fényszögkapcsolatba kerül, méghozzá egy kvadrátba, ami bizonyos szinten kimozdíthatja a harmóniát életünkben, azzal a céllal, hogy megoldjuk a váratlan érkező hatásokat, meggyógyítsuk régi sebeinket.

 

január 15-16 Vénusz a Lilith-tel kerül trigonba, mely gyorsan megvalósítja az ármányról alkotott elképzeléseinket, tágabb szinten pedig lázadásokat és csalásokat támogatja kísértés formájában.

 

január 23.-án a Vénusz a Neptunusszal kerül fényszögkapcsolatba, ami a magasabb szintű szeretet megélését és gyakorlását támogatja, valamint az angyali segítségeket is. 

 

január 28.-án a Vénusz eléri a Plútót, ami hatalmas erőt képvisel, olyan megvalósulásokat melyek felülmúlják majd képzeletedet. 

 

A mai napon a Merkúr is jegyet váltott és átlépett a Vízöntőbe, ahol a szellemi energiák magasabb szintre emelését támogatja, valamint felerősíti a sorsbolygók ( Szaturnusz, Jupiter ) Vízöntőben hatásainak megértését, információk, hírek, bejelentések érkeznek, melyek bemutatják a következő időszak irányát.

A Merkúr a Vízöntőben 2021 március 15.-ig lesz.

A Merkúr a Vízöntőben először a Marssal kerül kvadrátba, ami feszültségeket generál a kommunikációban, a közlekedésben, valamint az információkban.

Erősíti a hirtelen fordulatokat, gondolati váltásokat és megértéseket, megérzéseket is.

Másrészt ez egy kezdetet is jelent, hiszen február 10.-én a Merkúr már retrográdban ismét kvadrátba kerül majd a Marssal.

január 9-10 a Merkúr Szaturnusz együttállás korlátokat, akadályokat hozhat, valamint olyan felismeréseket melyek a múlt tapasztalataiból származnak és nagyon hasznosak lesznek az életünkben hosszú távon is.

Megfagyott levegőt hoz az időjárásban és átvitt értelemben is, amikor visszafogottabb vagy a beszédet illetően.

Mindez kiváló lehetőség az elmélyülésre, és a tapasztalatok megértésére, valamint a valódi értékek megtalálására.

 

január 11.-én a Merkúr a Jupiterrel találkozik, ami csodálatos folytatása az előző napoknak, hitet, igazságot, és a dolgok összerakását támogatva, láthatod a nagyobb összefüggéseket életedben.
Ez többszöri hatás, hiszen február 14.-én a retrográd Merkúr ismét találkozik a Jupiterrel.

Kiváló az igazság felvállalására, hiszen másnap január 12.-én már az Uránusszal kerül kvadrátba a Merkúr így az igazság valóban felszabadító érzését hozza el.

Másrészt a közlekedésben, az információkban némi káoszt is okozhat.

 

január 16.-án a Merkúr Pallas Athenéval kerül együttállásba, ami a bölcsességet, az önállóságot támogatja. Másrészt a honvédelem is idetartozik, ezért globális szinten valószínűleg elindít egy folyamatot.

 

január 20-21.-én a Merkúr a Felszálló holdcsomóponttal kerül áldásos trigonba, így a szabad akarat és választás lehetősége felértékelődik, gondolataidat terelheted a vágyott irányba, ezzel átírva a sors ismétlődéseit.

Mindez még megismétlődik február 10.-én a Merkúr retrográd által, és március 5.-én a végső kiteljesedése a folyamatnak.

 

január 30.-án a Merkúr retrográdba vált, ami visszatekintést ígér, lassulást és ismétlődést, ami segíti a folyamatokat, a befejezetlen ügyekhez való visszatérést is.

 

Bővebben a januári hatásokról az alábbi videómban: