2021 február havi asztrológia - Váratlan fordulatok, meglepetések

2021-02-02

 

Fontos hónaphoz érkeztünk, hiszen a 2021 évet meghatározó Szaturnusz-Uránusz kvadrát fényszög első megnyilvánulása ebben a hónapban történik.
 


A Vénusz is főszerepbe kerül a hónapban, hiszen kapcsolatba kerül a sorsbolygókkal, ezért a szerelem, a boldogság és a pénzügyek tekintetében várható felismerések, lehetőségek, feladatok.

Másrészt a Vízöntő energiák erőteljes megnyilvánulása is megjelenik, hiszen a sorsbolygók a Jupiter és Szaturnusz is a Vízöntőben járnak, azonban hozzájuk csatlakozik még a Merkúr, a Nap, a Vénusz is, így a Vízöntőben egy stellium, azaz bolygóhalmozódás alakul ki, ami nagyon felerősíti a jegy energiáit.

februrá 1.-én már nagyon erős kihívást érzünk a cselekvésre, a dolgok elindítására, meglépésére, hiszen a Nap a Marssal kerül kvadrát fényszög kapcsolatba.

A Vénusz átlép a Vízöntőbe, ami tovább fokozza az intenzív energiákat, melyek egy pontra hatnak nagy erővel.

 

A szabadság, a szabadulás, a lázadás és a függetlenség hatja át a Vénusz hangulatát.

 

Lássuk a hónap főbb hatásait:

 

február 5 - Vénusz-Szaturnusz együttállás

A Vénusz a szilárdsággal és elhatározással találkozik, melynek megnyilvánulása megélhető a szerelmi életünkben, valamint a pénzügyekkel összefüggésben is.

A kötelezettségek felvállalását, a stabilitást, a tartósságra törekvést emeli ki, valamint a szeretet megszilárdítását.

Bizonyosan kiderül, melyek azok a dolgok, tervek életedben melyekben van érték és tartós lehetőség.

 

február 6 - Vénusz-Uránusz kvadrát

A Vénusz már az Uránusszal kerül teremtő fényszögbe, mely a változásokat, a megújítást, és a lehetőségeket támogatja és hozza el életedben.  A Szaturnusz megmutatta melyek a korlátozó gondolatok, mi az ami lehetőség, így az Uránusz hatása segít abban, hogy elinduljunk egy új irányba, és lebontsuk falainkat, korlátozó hitrendszerünket.

 

február 10 - Merkúr-Mars kvadrát

A Merkúr március 15.-ig a Vízöntőben jár, ami szintén az év fontos fényszögének hatásaihoz nyújt segítséget, gondolati emelkedésre ad lehetőséget, valamint üzenetek, hírek, információk segítségével készíti elő a teret a lehetőségeknek.

A Mars felgyorsítja mindezen témákat, melyet magasabb szinten az átgondolt cselekvésben élhetünk meg, a motiváció érkezik, melyet a tettek is követnek. 

Alacsonyabb szintű megélése a verbális agressziót hozza felszínre.

 

február 11 - Újhold a Vízöntőben - Vénusz-Jupiter együttállás

Csodálatos Újhold pontosodik be este az égen, éppen a Vízöntőben, mely tovább fokozza az év fontos üzenetét, irányát. 

Eközben a Vénusz a Jupiterrel kerül együttállásba, ami csodálatos lehetőség, hiszen a kis szerencse találkozik a nagy szerencsével, a boldogság a kiteljesedéssel. Szerelmi ügyekben és témákban indul egy új szakasz, ehhez szükséges a gondolataink megújítása is, valamint a pénzügyekkel összefüggésben is segítséget nyújt az igazság meglelése.

 

február 13 - Merkúr-Vénusz együttállás

A Vénusz a Merkúrral együttállásban segít a kommunikációban, a megbeszélések hatékonyságát támogatja, valamint a művészi munkát egyaránt.

A szerelem a levegőben van, melyet megélhetsz ha éppen egyedül vagy abban, hogy arra irányítod figyelmed, melyek azok a dolgok amikben örömöt találsz, hogyan tudsz olyan változásokat beiktatni hétköznapjaidba, amelyek örömöt és boldogságot hoznak, még apró formában is.

 

február 14 - Merkúr-Jupiter együttállás

A Merkúr a Jupiterrel a bölcsességet, a nagyobb igazság felfedezését támogatja, valamint hivatalos és üzleti ügyekben is elhozza a megoldásokat.

Tervek, célok elindítására is kiváló időszak.

 

február 17 - Szaturnusz-Uránusz kvadrát

Az év legfontosabb hatása a Szaturnusz-Uránusz kvadrátja, ami háromszor pontosodik be az égen, ennek első napja a mai, valamint:

   június 14-15 a második

és december 24 a harmadik.

A Szaturnusz az Uránusszal kvadrát fényszögkapcsolatban kirobbant a megszokásokból, a napi rutinból, hogy egy új nézőpontot ismerhess meg, ami hozzásegít azon felismerésekhez, melyek a valódi értékek életedben, mi az amiben szeretet és boldogság van, és mi az ami csak a félelmeid hálója.

Mivel az Uránusz a Bikában van, ezért ezek az analógiák is erősen megjelennek, amihez kapcsolódik, a föld, a természet, az anyag, a pénz, a gazdaság, pénzügyek, a biztonság, a ragaszkodás, a képességek, tehetségek, a merevség és rugalmatlanság is.

 

február 18 - Nap a Halakban

A Nap a Halakba lép, ami a lezárást, az összegzést támogatja életünkben, hiszen közeledik az új kezdet, a tavasz, az ébredés ideje, aminek előszobája az álmok és az összegzés.

 

február 19-20 - Vénusz-Mars kvadrát

A szerelem Istennője, Vénusz kerül teremtő kapcsolatba a Hadistennel, a Marssal, ami a szenvedélyes energiákat erősíti, a férfi-női kapcsolatokban feszültség de megoldás is megjelenik.

Másrészt a cselekvés, a tettek összehangolása a vágyakkal, a hétköznapi örömökkel mely feszültségek formájában jelentkezhet, felhívva a figyelmet a megértésre.

 

február 21 - Merkúr direkt

A Merkúr ismét elindul égi útján, így a kommunikációban, a kereskedelemben, a hírekben lehetnek fordulatok, és elindulások.

 

február 24 - Mars-Plútó trigon

Igen intenzív nap, hiszen a Mars az akarat találkozik a nagyobb akarattal, a lelki erővel, mely áldásos kapcsolatban olyan megvalósulásokat tesz lehetővé ami varázslatot hoz életedbe.

Másrészt az egyéni akarat és a nagyobb hatalom gyors és intenzív megnyilvánulásai várhatóak.

 

február 25 - Vénusz a Halakban

A Vénusz is elhagyja a Vízöntő jegyét, így a hatások kissé oldódni látszanak, átlépve a Halakba a visszavonulás, az erőgyűjtés ideje érkezik, ami az újjászületést megelőző fázis.

 

február 27 - Telihold a Szűzben

A hónap egy összegző és beteljesítő erejű Teliholddal zárul, melyben a racionális érvek találkoznak a belső motivációval. A megérzések felerősödnek, ahogy az angyali gyógyító és segítő energiák is, ezért a tisztulásra és gyógyításra érdemes ezen napokat felhasználni.

 

Bővebben a hónap hatásairól az alábbi videómban: