2021 április-Újhold a Kosban - Az elindító szikra

2021-04-11

Április 12.-én hajnalban pontos az égen a Nap és Hold találkozója a Kosban azaz az Újhold.
 

Nagyon jelentős ez a Kos Újhold, hiszen ez az első Újhold az asztrológiai új évben.
(Az asztrológiai új év a tavaszi napéjegyenlőségkor indult amikor a Nap a Kosba lépett március 20.-án ) 

A Kosban az Újhold az új irány, a születés, az elindítás energiáit képviseli és ehhez használható fel kiválóan életünkben.

Mivel nagyon hangsúlyos most a Kos minőség, tekintve hogy a Hold, a Nap, a Vénusz és a Merkúr is itt jár, igen intenzív elindító energiát biztosít számunkra.

A Kosban születik a tűz, a szikra a cselekvés elindítója, még akkor is ha nem tudod mi a cél, vagy az irány, lépni akarsz.

Bizonyosan lesz ebben valami rendkívüli és szokatlan is, a nem járt út varázsa és félelme egyaránt, azonban minden új ismeretlen és csábító is egyben, hiszen benne rejlik a jobb és szebb lehetősége is.

A Kos ura a Mars az Ikrekben jár, így egy harmonikus fényszögkapcsolatba kerül az Újholddal, ami abban segít, hogy gondolkodj is. A megszülető gondolatok kapnak most hatalmas erőt és energiát, melyhez az önérvényesítés, az akarat társul.

Nyilván ebből adódóan hozhat összeütközéseket is, hiszen a nagy lendület és egyéni akarat ott lobog mindannyiunkban, ezért a társ, a külvilág feszültséget hozhat, ha elfelejtjük, hogy nem csak mi vagyunk.

A Vénusz a Plútóval kerül kvadrátba ami tovább fokozza a lendületet, teremtő megvalósulásokat ígérve, azonban feszültséget is, ha a nagy akarás nem társul kitartással és türelemmel.

Amit gondolatban el tudsz képzelni, azt meg is valósíthatod, azonban ehhez már nem elég a tűz szükséges a kitartás és fegyelem is.

Érdekes energiák érkeznek, hiszen a Vénusz a vágyakat hozza, mely egyrészről kellemes megélésekhez vezethet, hiszen a Vénusz a harmónia, a boldogság találkozása a Jupiterrel, mely a nagy szerencse és bőség, kiteljesedés energiáit adja, kiválóan felhasználható az örömök meglelésére életünkben.

Azonban a Vénusz a Plútóval is hatalmas energiát szabadít fel hiszen az Univerzum akarata nyilvánul meg általa. A kellemetlen érzés akkor merül fel, ha ez nem egyezik pillanatnyi vágyainkkal, azonban ebben az esetben ajánlott más megközelítésből tekinteni a dologra, amiből kiválóan meglelhető a csodálatos felismerés.

Másrészt hajlamosak lehetünk felnagyítani dolgokat, leginkább az elégedetlenségünket, mely esetben már nem a célra, az elindulásra használjuk fel a Kos energiáját, hanem a harcra, a valami ellen lázadok és nem valamiért teszek megélésére.

Ráláthatunk most a hiányokra, melyek nem a balsors okán vannak, hanem az időnk és energiánk elpazarlása miatt.

Az akadályokat a külvilágra vetíthetjük, azonban ebben az esetben nem tudunk változtatni rajta, csak dühöngeni, elégedetlenkedni és harcokat szítani.

A Vénusz a Plútóval kvadrátban a szélsőségeket erősíti, hiszen a Plútó nem a könnyedséget, és békét, hanem a tiszta igazságot tárja fel, amitől valószínűleg a Vénusz harmóniája felborul és kénytelen leszel szembesülni a nehézségekkel, az energiádat elszívó kapcsolatokkal, ami néhány napra kibillent egyensúlyodból.

Megjelenhet magány érzete is, ami szintén az elmélyülést és szembesülést segíti, mely hosszú távon pozitív fordulatokat hoz.

Azonban mindez nem azért történik, hogy sanyargasson az élet, hanem azért, hogy megértsd akkor tudod életedet irányítani, ha magadban keresed az okokat.

Hiszen mit tudsz kezdeni azzal, ha valaki bosszant, vagy kapcsolatod lehúz és nincs benne emelő szeretet?

Egyetlen dolgot tehetsz, Te változol és változtatsz.

Boríthatsz magad körül mindent és menekülhetsz, de ez nem hozza meg a kívánt eredményt, hiszen előbb utóbb újra utolér egy hasonló szituáció vagy kapcsolat.

Ugyanakkor magadba nézhetsz és megkeresheted önmagadban azokat a tulajdonságokat, viselkedést ami a másikban zavar, megkeresheted a kiváltó okot, és a legfontosabb tanítást, hogy mit akar ez Neked megmutatni. 

Időnként mindenkivel előfordul, hogy felborul az egyensúly életében, azonban ezt csak önmaga tudja visszaszerezni. 

Igyekezz a jó dolgokat keresni, mi az ami jó, ami szép, ami öröm, jelenleg ebben a pillanatban is. Keress mélyen gyökerező dolgokat, hiszen a Plútó nem a felszínen munkálkodik.

Vedd sorra mire vágysz és mit vársz a másik embertől, mi az ami Neked harmonikus. 

Aztán vizsgáld meg vajon Te ezt adod a másiknak, hiszen Neked kell megadnod a külvilágnak azt amire vágysz és így jut majd vissza hozzád is. Lehet nem attól az embertől, lehet jön majd más, de egy biztos a jó visszatér hozzád.
 

Tégy rendet életedben, gondolataidban és az elindító erőt olyanra használd amit szeretnél elérni, megvalósítani.

 

Bővebben az áprilisi asztrológiáról az alábbi videómban: