2021 április - Mars a Rákban-Visszatérő érzelmek

2021-04-23

A Mars elhagyja az Ikrek jegyét április 23.-án és átlép a Rákba, ahol az akarat, a cselekvés érzelmekkel telítődik.

 

Így kissé kiszámíthatatlanná válik cselekvésünk hiszen a Hold hatása alatt érzelmeink, hangulatunk függvénye lesz. Másrészt a Rákban a Mars a múltat is felidézi, így a visszatérő érzelmeket, csatákat is előidézheti.

Olyan mélyen gyökerező karmikus köröket is előhozhat, mely a kiszolgáltatottság érzéseit, félelmeit idézi fel, kiváló táptalajt biztosítva a felelősséghárításra is.

Nyilván ebben az esetben veszítjük el a szabad akaratunkat, és válunk valódi áldozattá, melynek megértése igen fontos üzenete jelen időszaknak.

A Hold hatása alatt a Mars érzékennyé és változékonnyá válik, melynek erősebb napjai május elején tapasztalhatók meg.

Másrészt kiváló időszak minden olyan cselekvésre, munkára ami az otthonnal kapcsolatos, így az otthonunk csinosítása, a kertészkedés, a konyhaművészetekben elmerülésre nagyszerű erőt biztosít. Minden olyan gondoskodó és érzelmi tettre hajlamosít amely összefügg biztonságunkkal, családunkkal, otthonunkkal.

Bizonyára kisebb utazásokra is hívogat majd hatása, mely inkább belföldön történik.

 

Fontosabb hatásai a következők:

 

május 12.-én kvadrátba kerül majd a Chironnal,

mely a Kosban a Mars jegyében áll, így előhív olyan akarattal, önérvényesítéssel összefüggő sérelmeket, amelyek gyógyítása időszerűvé vált. Az elutasítás fájdalmas emlékei térhetnek vissza, azzal az okkal, hogy ezúttal alakítsd át és gyógyítsd meg ezeket a sebesüléseket, annak érdekében, hogy valódi és önálló akaratod és vágyad valósíthasd meg, ahelyett, hogy harcolnál a múlttal.

 

május 31.-én a Neptunusszal trigonban

A vágyak megvalósításának kedvező hatás, mely kiegészül az intuíciókkal, az angyali energiákkal is. Másrészt alacsonyabb szinten érzelmi zsarolásoknak kedvez, valamint megtévesztéseknek, illúziók mámorának.

 

június 5.-én szembenállásba fog kerülni a Plútóval

Hatalmas erejű napokat jelenít meg, hiszen két óriási erővel rendelkező planéta találkozásáról van szó, a tettek, az akarat, és a felsőbb univerzális akarat egymásnak feszülése. Nagyon kedvezően hat, amennyiben a felelősségvállalás és elszántság, kitartó munkával párosul. A Plútó a Bakban képes felépíteni kemény munkával, a Mars a Rákban inkább azt várja valósítsák meg helyette és kapja meg készen a céljai beteljesülését. Ebben az esetben a konfliktus adott, hiszen amint vetsz úgy aratsz egyszerű igazsága mutatkozik meg benne. 

Megjeleníthet még hatalmaskodást, és hatalmi harcokat is, nyilván döntés függvénye miképp éljük meg a hatásokat.

Csodálatos átalakító energia ez, mellyel megérthetünk és átalakíthatunk olyan dolgokat életünkben amelyek eddig pusztítóan hatottak ránk, energiáink átformálásával megvalósíthatunk újjászületéseket is.

A Mars a Rákban szembenállásban a Plútóval a Bakban arra tanít, hogy félelmeid, őrizgetett sérelmeid csupán megkötnek, ezért alakítsd át tapasztalattá, ajándékká mellyel életedet a helyes irányba terelheted, fegyelemmel, kitartással, elkötelezettséggel és tisztelettel felruházva születhetsz újjá egy magasabb minőségben. 

 

A Mars június 11.-ig lesz a Rákban, azután átlép az Oroszlánba. 

 

Bővebben a hónap hatásairól az alábbi videómban: