2021 - Mars a Mérlegben október 30.-ig - Fókuszban a kapcsolatok

2021-09-16

A Mars elhagyja a Szűz jegyét és átlép a Mérlegbe, amely által Vénuszi energiával töltődik fel, azonban ezáltal elindul egy nagyon intenzív szakasz is életünkben.

 

Talán kissé felborul a harmónia, melynek célja a nagyobb egység megtalálása, melyhez sok esetben a konfliktusokon keresztül vezet az út.

Tágabb nézőpontból tekintve a Világban is megjelenhet ez a káosz, és alacsony szinten problémás időszak kezdődik.

Az elkövetkező napok energiamintázata igen feszültté is válhat, mivel egyrészt a Vénusz a Szaturnusszal kerül kvadrátba, amely az elköteleződést, a kötelességeket és a hiányokat is felszínre hozhatja.

Érdemes elgondolkodni mi az ami valóban fontos az életedben és vajon teszel-e érte hogy mindez tartós is maradjon.

Eközben a Nap a Plútóval kerül trigonba, amely segíti az átalakulásokat, a lezárásokat és a személyes döntések fontosságát. Rejtett működések és motivációk is felszínre hozhatók, sőt meg is jelennek így vagy úgy.

Hamarosan elérezik a Telihold a Halakban, valamint az őszi napéjegyenlőség is, mely meghatározó szempontokat tár fel az előttünk álló időszakról.

Azonban ebben az írásban maradjunk a Mars elemzésénél, mely a Mérlegben az alábbi szempontokat veti fel:

A Mars a Mérlegben az egyensúlyt keresi, a békét és harmóniát, hiszen a Vénusz az uralkodója mely energia a szerelmet, könnyedséget, boldogságot képviseli.  Ennek eléréséhez a külvilággal való kapcsolatodat erősíti fel akár azokat a kötelékeket is amelyekben még nincs egyensúly.

Ebben a másfél hónapban a kapcsolatok, párkapcsolatok kerülnek előtérbe és itt jelennek meg akár harcok, de egymásra találások is.

A harc és akarás helyett az együttműködés és a béke jelenti a megoldást, azonban mindezt magunkban kell megtalálnunk, melyhez szükséges a krízis.

Pozitív megélési formában a harcos, akaratos, intenzív és türelmetlen Mars a Mérlegben együttműködést keres és talál, azonban a külvilágból ennek ellenére érkezhetnek cselekvést, tetteket kívánó történések.

 

A Mars a Mérlegben az alábbi utat járja be:

 

 

A Mars szeptember 26.-án trigonba kerül a Szaturnusszal, miközben a Mérlegben a Merkúr retrográdba vált.
A Szaturnusz bölcsességgel és kitartással egészíti ki a Mars energiáit, mely által terveink, feladataink elvégzése, megvalósítása biztos alapokra kerül.

Másrészt rávilágít a múltra, és az azzal összefüggő tanulságokra is, amit érdemes most felhasználni, hiszen a trigon áldásos ereje nyilvánul meg.

Ha akadályokba, falakba ütköznél, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez a lassítás most szükséges, annak érdekében, hogy ne cselekedj elhamarkodottan, gondold át újra és várd meg, amíg az idő is megfelelő a cselekvésre.

 

október 1.-én a Mars szembenállásba kerül a Kosban járó Chironnal

Önérzetünk sebei, mely az elutasítás általi megéléseket is felhozhatja, annak érdekében, hogy a gyógyulás elinduljon azon területen.

 

október 8-11.-én a Mars a Nappal találkozik, így a Mérleg analógiák még inkább felszínre kerülnek, azonban itt már van lehetőség egy magasabb szint megélésére is.

 

október 19-20 a Jupiterrel kerül trigonba a Mars, mely az események felgyorsulásához vezethet, valamint szerencsét is biztosít, azonban ehhez tenni is szükséges.

A Jupiter mindent felnagyít ezáltal az esetleges problémákat is megjelenítheti, annak érdekében, hogy mindezt sikeresen megoldjuk.

 

október 22-23 a Mars a Plútóval kerül kvadrátba, mely energia átalakulást biztosít, azonban a hatalmi kérdéseket is felszínre hozhatja.

Nagyon erőteljes energiákat biztosít, amelyet felhasználhatunk átalakításra, újjászületésre, sikeres megvalósításra.

Ezen napokon legyünk tettre készek, és aktívak, mivel ebben az esetben kirobbanó erővel tudunk dolgozni, céljainkért tenni.

Az elfojtások is felszínre kerülhetnek, harcokat, alattomos hatalmi játszmákat eredményezve, nem érdemes ebbe belemenni, inkább kerüljük el az ilyen helyzeteket, legyünk bölcsek, és alakítsuk át az energiákat termékeny cselekvésre a szeretet erejével.

 

október 30.-án átlép a Mars a Skorpió jegyébe, mely által ismét a Plútó hatása alá kerül, így az október 22-23.i energiák fokozódnak. 

 

A teljes hónap asztrológiai állásairól az alábbi videómban: