2020 szeptember havi asztrológia-Visszatérés, ismétlés, sorsfordulók

2020-09-01

A szeptember egy mozgalmas hónap lesz, a Mars retrográdja, a sorsbolygók direktbe váltása okán. A Szaturnusz és a Jupiter elindul égi útján, ami folytatja a 2020-as év átalakító erejét. 

Káosz, változások, krízisek mind a váltáshoz tartoznak, hiszen nincs változás feszültség nélkül, mely megoldást kíván

Ez a hónap az intenzív átalakító energiák mellett égi áldást is biztosít számunkra, ami arra utal, hogy nincs mitől félni az újjászületés egy nagyobb jót hoz életünkbe.

A szeptemberi energiák kicsit hasonlítanak a március hónapra, amikor a járvány kitört és korlátozásokat vezettek be, ebben a Mars is nagy szerepet vállalt, hiszen a sorsbolygókkal került együttállásba. Most szeptemberben a sorsbolygók direktbe váltanak, hatásuk felerősödik, és a Mars ismét kapcsolatba kerül velük, egy kvadrátba, ami feszítő változásokat hoz, azonban ebben a megoldás is benne van.

Annak ellenére, hogy lehetnek visszatérő minták, mégis más a szeptember, mivel inkább a megoldásokra fókuszál, mint a problémára.

Ez nem csupán a globális kérdésekben jelenik meg, hanem egyéni szinten életünkben.

 

szeptember 2 - Telihold a Halakban

Reggel pontosodik be a Telihold a Halakban. 

A Halak Telihold nagyon intuitív, ezért megérzéseink, álmaink most különösen fontosak lehetnek. Mivel a Vénusz szembekerül a Szaturnusszal, ezért az álmodozás mellett erősen megjelenik a tárgyszerűség is, és a tapasztalatok, a múlt hozadéka.

 

szeptember 5 - Merkúr a Mérlegben

A Merkúr a Mérlegben harmóniára törekszik, jó diplomáciai érzéket és konfliktuskerülést vagy megoldást hoz. Azonban jelen helyzetben ez egy picit más, mivel majd szembenállásba fog kerülni a Kosban hátráló Marssal, így az egyéni akarat ütközik a tényekkel, helyzetekkel, ami megváltoztatja a hozzáállást.

  • szeptember 10.-én a Chironnal szembenállásban
  • szeptember 13.-án Pallas Athénéval kvadrátban
  • szeptember 17.-én a Jupiterrel
  • szeptember 20.-án a holdcsomóponttal trigonba
  • Plútóval kvadrátban
  • szeptember 23.-án a Szaturnusszal kvadrátban, a Marssal pedig szembenállásban

 

szeptember 6 - Vénusz az Oroszlánban

Az Oroszlánban a Vénusz csillogni és ragyogni akar, szerepelni, középpontban lenni, valamint kényeztetni önmagát, és a szíve vágyait követni. Játékosság, szórakozás a fő motiváció, azonban a körülmények ezt gátolhatják, ami a felbőszített Oroszlánhoz vezethet. :)

 

szeptember 9 - Mars retrográd

Mars retrográd november 14.-ig

A dolgok kissé lelassulnak, és visszahátrálnak a múltba, ami újabb lehetőséget hoz az esetleges félbehagyott ügyek, projektek befejezésére, vagy újrakezdésére. Ez egy lehetőség a kiigazításra, a módosításra, amikor visszatérhetsz a kiindulópontra és a már megszerzett tapasztalataiddal újra indulhatsz az úton amit már ismersz.

 

szeptember 11 - Nap-Neptunusz szembenállás Merkúr-Chiron szembenállás

Az álmok és a valóság kerül szembenállásba egymással, a nagyság és az áldozat, a látható és láthatatlan fény egyesül ha befogadjuk a két oldalt. Intuitív munkához kiváló időszak. A Nap megvilágítja az igazságot, ami nem biztos, hogy egyezik azzal amit Te hiszel vagy sejtesz, a szubjektív véleményed az objektív tényekkel szemben.

Mivel eközben a Merkúr a Chironnal áll szemben, ezért a pandémia is szerephez jut, megnőhet a fertőzöttség és a vírus második hulláma eseményeket hoz.

 

szeptember 13 - Jupiter direkt

A nagy szerencse bolygója elindul égi útján ami beindítja ügyeidet, felfedi az igazságot, és kibővít mindent körülötted. Örülhetünk, hiszen lendületet kapnak terveink, és a gyógyulás is beérik.

Azonban a tavaszi események is felélednek, hiszen a bővítés, a nagyítás és terjedés is ehhez a bolygóhoz köthető.

Amin nem tudsz változtatni azzal nem érdemes foglalkoznod, arra koncentrálj milyen terveid vágyaid indítottad el május környékén mivel ezekhez most eljön a lendület is.

 

szeptember 14 - Nap-Plútó trigon

A cselekvés ideje, amihez hatalmas erőt kapunk a Plútó energiájából, ami nem ismer félelmet, sem lehetetlent.

 

szeptember 15 - Vénusz-Uránusz kvadrát

Szabadulás vagy szabadság, mely érinti a párkapcsolati témákat életedben, vagy a pénzügyeidet.

 

szeptember 17 - Újhold a Szűzben

Ez az Újhold a Szűzben jön létre, ami a gyógyulást hozza el, a tisztulást, tisztítást és rendszerezést minden területen életedben. Ráláthatsz most tapasztalataidra, józan ésszel nagyszerű megoldásokat találsz amihez égi segítségek és lehetőségek is érkeznek, hiszen a Szaturnusz trigonja elhozza az ajándékokat is, ha felnőttként és fegyelmezetten viselkedtél.

Tapasztalataink és utunk megértése és felhasználása.

 

szeptember 22 - Őszi Nap-Éj egyenlőség - Nap a Mérlegben

Elindul egy új időszak, a Nap átlép a Mérlegbe, így a Vénusz hatása alá kerül, ami előhozza a párkapcsolati, a harmónia és egyensúly kérdéseit életedben.

Olyan gondolati tisztázások ideje jött el, amikor fény derül életed szépségeire, az együttműködés lehetőségeire egyaránt.

 

szeptember 23-24 - Merkúr-Szaturnusz kvadrát - Merkúr-Mars szembenállás

Frusztráció, türelmetlenség jelenik meg, azonban a régi jól bevált módszerek is hasznosak lehetnek, ha hajlandóak vagyunk a tapasztalatainkat felhasználni. A tények és az információk szembekerülnek a saját vagyis egyéni akaratunkkal.

 

szeptember 27 - Merkúr a Skorpióban

Kissé lecsillapítja a Merkúr gyorsaságát a Skorpió mélysége és segít megérteni a mélyebb igazságokat, valamint a rejtett dolgokat, motivációkat. A befelé fordulás ideje, azonban nem negatív értelemben, mely az elszigetelődést hozza, hanem az érzelmek és értelem mélyebb igazságainak megértését.

Negatív megjelenési formája a manipuláció, a titkok és rejtelmek is.

 

szeptember 29 - Szaturnusz direkt - Mars-Szaturnusz kvadrát

A Mars tüzes lendülete tartást kap ami által kitartó és fegyelmezett cselekvéssel képesek vagyunk a legkeményebb feladatokat is megoldani, elvégezni.

A Szaturnusz elindul égi útján, elhozza a 2020-as év nagy fordulatainak folytatását, és azokat a kérdéseket amik hosszú távon életképesek életedben, valamint lezárását annak ami már nem vihető tovább jövődbe.

Valószínűleg visszatérnek a márciusi események, a szünet után ismétlődik ami elkezdődött és most már elkerülhetetlenül megoldást kíván.

 

Varázslatos szeptemberi napokat kívánok!

 

Bővebben a szeptember havi hatásokról az alábbi videómban: