2020 október 23-Nap a Skorpióban-Rejtelmek

2020-10-21

Október 23.-án éjjel a Nap elhagyja a Mérleg jegyet és átlép a mély és rejtelmes Skorpióba.

A rejtett oldalunk felszínre tör, jobban elmélyülhetünk és képessé válunk rálátni a felszín alatt működő erőkre.

A Skorpió az elmúlás és a halál analógiáit képviseli, azonban a vele szemben lévő Bika jegye az éledést, a természet újjászületését hozza. Itt az ősz, amikor a természet lelassul, és elindul a téli alvó állapota felé, azonban minden amiben élet van nem hal meg, csak pihen, és tavasszal újra éled. Mindez csodálatosan leírja az életet, hiszen minden halál, minden vég csak egy állomás, ami igazi és valódi az életedben az nem szűnhet, csak átalakul. 

Amiben nincs élet, nincs szeretet annak mennie kell, hiszen már rég halott, s tán meg sem születetett.
 

A Nap a Skorpióban november 21.-ig fejti ki hatását, ami felismeréseket, elmúlást és egy új születését eredményezi.
 

Ezt megelőzően a Fekete Hold Lilith átlépett a Bikába, így szembenállásba kerül a Skorpió Nappal. 

Ennek megértéséhez nézzük mit képvisel a Nap az életünkben, egyrészt az élet „napos oldalát „ az örömöket, sikereket, életkedvet, valamint a személyes ragyogásunkat, önkifejezésünket, kreativitásunkat is.

Másrészt mindent ami napvilágra kerül, amiben fény és élet van, amiből erőt és személyes ragyogást nyerhetünk.

A Skorpióban mindez nagyon szélsőségessé válhat, a fény és a sötétség mind részünk, azonban ennek felismerése és megértése már nem könnyű folyamat.

Ehhez meg kell értsük, hogy árnyék nélkül nincs fény, éjszaka nélkül nincs nappal, így integrálnunk kell mindkettőt hiszen ezek együtt léteznek bennünk.

 

Amit nem ismersz azt nem is irányíthatod, közhely ugyan, azonban roppant igaz, ezért a Skorpió időszak ebben segít, hogy felszínre hozd a rejtett oldalt, kiderüljön az igazság, és elfogadd a másik oldalt is.

A Fekete Hold, a Lilith mítosz mozzanatait leíró asztrológiai pont, mely a bátorságot, a büszkeséget, az ősi tudást is képviseli, de a manipulációt, az ármányt és rejtett hatalmat egyaránt.

A Skorpió Nap kerül szembe ezzel a ponttal, ami jelentősen felerősíti hatását, így azokat a felismeréseket támogatja, amikor rálelhetünk olyan belső erőkre, mellyel gyógyítani, regenerálódni, de akár pusztítani is képesek vagyunk.

A manipuláció, a hatalomvágy, a birtoklás, valamint érzelmi harcok, hatalmi játszmák is kiéleződnek, hogy kiderüljön mi az, ami pusztító és nincs benne szeretet.

A legfőbb lehetősége ennek az időszaknak, éppen abban rejlik, hogy felfedezd a belső erőt és felismerd, ha a pusztító oldalát éled meg belőle. 

 

Ezt a folyamatot retrográd Merkúr is segíti, megtalálni azokat a gondolatokat, kimondott szavakat, melyek nem építenek, hanem akadályoznak, és pusztítást eredményeznek.

 

A Skorpió ideje bizonyos szempontból az elvonulás és a belső transzformáció is, azonban ez az elvonulás nem azt jelenti, hogy fizikailag elvonulsz egy kietlen helyre, mert az még nem hoz eredményt. 

Nem fizikai hanem lelki és gondolati elvonulást jelez, amikor éled a hétköznapi életedet, munkádat, kapcsolataidat, azonban jobban jelen vagy önmagadban.

Amikor figyelsz a belső folyamatokra, melyekre a külvilág ingerei egyfelől visszajelzések valamint válaszok és kérdések is egyben.

Ilyenkor vagy jelen igazán, hiszen ha önmagadra figyelsz, és magadba látsz, akkor leszel képes megérteni a belső folyamatokat, és átalakítani azokat.

 

Csak Te változhatsz és változtathatsz, a külvilág a segítőd, minél frusztrálóbb annál erősebb. Hiszen magunk teremtjük a valóságunkat, attól függően mit látunk belőle, vagy mit akarunk látni benne. 

Ami elszívja erőd, vagy bánt, azt alakítanod kell, vizsgáld meg miért történik mindez, mit mutat és mire tanít.

Hol és mikor volt vagy van olyan amikor Te is ilyen vagy? Kinek adod ugyanezt anélkül, hogy tudatában lennél?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések vezetnek közelebb a valódi és mély igazságok megértéséhez, és az átalakításhoz.

 

Mivel a hivatalos és felvállalt párkapcsolatokat jelölő Juno is a Skorpióban halad, ezért a kapcsolati és párkapcsolati hatások erősen megjelennek. 

Kiderülhetnek titkok, csalások, rejtett motivációk, féltékenység és birtoklás, melyek mind negatív energiákból születnek, például félelemből, önbizalomhiányból. 

Ezekre a megoldás is egyénileg önmagadban található és lelhető meg. 

Izgalmas és misztikus időt hoz a Nap a Skorpióban, nézzük a fontosabb dátumokat:

 

A Skorpió Nap főbb fényszögei:
 

  • október 23 Fekete Hold Lilith-Nap szembenállás 
     
  • október 25 Nap-Merkúr együttállás
     
  • október 28 Nap-Chiron karma fényszöge
     
  • október 31 Nap-Uránusz szembenállás
     
  • Nap-Hold szembenállás azaz Telihold a Bikában
     
  • november 8 Nap-Juno együttállás
     
  • november 10 Nap-Neptunusz trigon
     
  • november 14 Nap-Plútó szextil
     
  • november 15 Nap-Hold együttállás azaz Újhold a Skorpióban
     
  • Nap-Jupiter szextil fényszög
     
  • november 19 Nap-Szaturnusz szextil 


 

 

Bővebben az októberi hatásokról az alábbi videómban: