2020-március 24-Újhold a Kosban-Kezdet és Visszatérés

2020-03-24

 

Kedden, azaz március 24.-én Kos Újhold pontosodik be az égen, ami új energiákat közvetít számunkra.

Nagyon intenzív energiákkal érkezik az Újhold, ami az új kezdeteket, elindításokat és megvalósítást támogatja. Mindez így kiegészíti az asztrológiai új év kezdetét, amikor március 20.-án a Nap a Kosba lépett, hiszen a cselekvést, a lendületet eredményezi.

Még hatótávolságon belül van a hétfői Nap és holdcsomók közötti kvadrát, amihez a Hold is csatlakozik a Kosban létrejövő Nap-Hold együttálláskor. A Kos Chiront pedig másnap éri el a Nap, így az Újhold igen intenzív energiákkal érkezik.

Ezek a napok nagyon fontos hatásokat hordoznak, hiszen

  • március 20.-án a Nap a Kosba lépett, elindult az asztrológiai új év
     
  • március 22.-én a Szaturnusz elhagyta a Bak jegyet, ahol 2017 december óta fejti ki hatását és átlépett a Vízöntőbe, elindítva egy új szakaszt életünkben.
     
  • március 23.-án a Mars a Plútóval került együttállásba, valamint szintén
     
  • március 23.-án a Nap a Holdcsomópontokkal alkot T-kvadrát alakzatot.
     

A vírus miatt kialakult helyzet egyenlőre még nem oldódott meg, sőt úgy tűnik a megoldás is homályos és bizonytalan.

Azonban az egyén felelőssége és szerepe a folyamat alakulásában kiemelten fontos, sőt meghatározó.

Áldozat nélkül nincs győzelem tartja a mondás, azonban ennek értelmezése pontosításra szorul.

Ha kicsit visszavonulunk, lemondunk bizonyos szokásainkról, akkor ezzel áldozunk a jövőnkért. Úgy gondolom, ez nem akkora lemondás mint azt elsőre hinnénk. Hiszen a második verzió, ha tovább folytatjuk az eddigi életmódot és napirendünket, aztán az áldozatok nőnek és életekről kell lemondani. 

Nyilván itt nagyobb összefüggések is vannak, ezt mutatja a Jupiter felerősödött hatása (Jupiter-Pallas Athene együttállás ) amit érdemes lenne meglátni. Persze ehhez túl kell jutni a riogató és rémisztő hírek áradatán, ami hiába valós helyzetet mutat be, mégis itt ragadtunk és a passzivitásban tart.

Amíg a hírportálokon keresed a megoldást vagy éled mindennapjaidat addig bizony csak a félelmedet és a passzivitást fogod erősíteni.

Ez nem vezet sehová, hiszen már mindannyian tudjuk, hogy

  • járvány van
  • veszélyes mindenkire kortól és nemtől függetlenül és a
  • megfékezése roppant fontos feladata minden egyes embernek.
     

Azonban ennyi és itt leragadtunk, a passzivitásba süllyedtünk, ami egyenlő azzal, hogy kiszolgáltatottan várjuk, hogy félelmeink hová vezetnek.

Hiszem és tudom, hogy mindennek értelme van, minden az egész és egység része, ezért mint a puzzle darabkák egymással összefüggően hoznak létre egészet. Ezt kiválóan mutatják be az égi hatások is, hiszen csodálatos összhangban épülnek egymásra az energiák a megfelelő helyen és időben.

Ahhoz, hogy kilépjünk a passzivitásból és elinduljunk ( Kos Újhold éppen ezt jelzi, a cselekvést ) tudnunk kéne az okot és a következményt.

A félelmek helyett inkább a hatásokra kéne figyelni és észrevenni mi történik MOST.

Mióta kicsit visszavonult az ember, kevesebb a légszennyezettség, a természet kezdi visszavenni ami az övé, tisztább a levegő, a vizek... az élőlények visszatértek a természetes közegükbe, például Velencében a turisták helyett mennyivel szebb látvány a vízben az állatok visszatérése, az erdőkben, az erdők melletti utakon is az ott élő vadállatok nyugodtabban tudnak létezni, egyszóval nagyon sok pozitív és természetes dolog történt. 

Mindez nagyon azt mutatja, hogy a természet nem igényli az emberi jelenlétet és a tömegeket, az ipart és egyéb mű dolgokat.

Megpróbáltuk leigázni a Földet, azonban elfelejtettük, hogy a természet az erősebb.

Miért?

Mert összhangban van, mert egységben működik, és így tudja hatalmas erejét használni és újjászületni, megújulni időről időre.

Itt az idő, hogy rájöjjünk a Föld az otthonunk, ami élelmet és biztonságot, azaz Életet ad.  Nem feledkezhetünk meg róla, nem pusztíthatjuk el, hiszen ha az otthonunkat romboljuk azzal a gyökereinket tépjük el, és hontalanná, kiszolgáltatottá válunk, ami egyenes út a pusztuláshoz.

A fa ezt jól tudja, hiszen hatalmas gyökereket növeszt a föld alá és táplálja azt, nem próbál elszakadni tőle.

Észre kéne venni mit teszünk nap mint nap, rutinból, megszokásból és hová vezet mindez. Most világjárvány, később természeti katasztrófák... nem győzhetünk valami ellen, pláne nem ha az a valami a gyökerünk, az otthonunk.

Nyilván megvan a negatív forgatókönyv erre is, hiszen az online játékok, a virtuális valóság majd elnyeli az emberi lelket és nem kell kimenni, nem kell létezni, csupán egy székben egy virtuális valóságot megélve szerezni műélményeket. Ha itt már nem lehet majd egy űrhajón, vagy másik bolygón, nem számít semmi csak a tagadás.

Ébredni kell, abból az művilágból ami elnyelte a szívet, és újra élni. 

A Kos Újhold egy új ciklus kezdetét hordozza, amihez itt az ideje ébredni és visszatérni a gyökereinkhez. Az összefogás része az egyéni felelősségvállalás ( Szaturnusz téma) és a gyökeres változtatás ( Plútó célja ).

A Szaturnusz másik témája az idő, amit most megkaptunk, hiszen kiléphetünk a rohanásból, és lassíthatunk, hogy utolérjen a lelkünk, a szívünk.

Lassíthatunk, hogy lássunk, megfigyelhessük a szépet, a jót, az örömöt ami felett lehet eddig elsiklottunk, amit talán természetesnek tekintettünk.

Ideje valóban látni, a félelmek helyett az üzenetet és a LEHETŐSÉGET. Minden életszakaszban ott a lehetőség, amit vagy meglelünk vagy elsiklunk felette. Most ezt ne tegyük, mert hatalmas energiák várnak arra, hogy felhasználjuk életünkben.

A tisztulás része életünknek, hiszen nem haladhatunk terheinket cipelve, ez is nagyon hasznos hozadéka a jelen állapotnak.  A kézmosás, a fertőtlenítés, a személyes higiénia fókuszba került a járvány miatt, ez szintén csak a javunkra válhat.

Aki eddig is figyelt a mentális és lelki tisztulásra, annak ebben semmi különös nincs, hiszen ahol ennyi ember él együtt, olyan zárt helyekre járnak naponta ezrek, mint napjainkban, ott eddig is fontos volt tisztítani, otthonukba nem bevinni azt a sok felesleges energiát amit az összezárt helyeken szedünk magunkra.

Minden jelenlegi előírásnak van bővebb értelme és jelentése életünkben. Keressük meg ezeket és találjuk meg a mélyebb üzeneteit a helyzetnek. Hiszen éppen erről szól mindez, hogy ne ragadj le a felszínen, hanem keresd és találd meg mit üzen mindez számodra. Miben válik hasznodra és segíti a jövődet.

Most van időd, most megállhatsz és gondolkodhatsz. Ehhez magaddal kell lenned, nem sodródni az információk tengerében, hanem megtisztítani a felesleges félelmektől önmagad, és megtalálni, a felelősséget, a fegyelmezettséget és az értelmet, a nagyobb összefüggést.

Csodálatos lehetőség ez, hogy újraértékeld az élet és a létezés fogalmát.

A keddi Kos Újhold kiteljesedése április 8.-án a Mérleg Teliholdkor lesz, amikor a Kos Nap a Mérlegben haladó Holddal kerül szembenállásba.