2020-május 11- Szaturnusz retrográd- Visszatérő sorsfeladatok

2020-05-11

Március 11.-én a Szaturnusz retrográd mozgásba kezd, ami egy igen jelentős időszak mindannyiunk életében. 

A március 11.-i hét a retrográdok hete, hiszen a sorsbolygók, - Szaturnusz, Jupiter – retrográdba váltanak, valamint a Vénusz is hátráló mozgásba kezd az Ikrekben.

A Szaturnusz március 22.-én lépett át a Bakból a Vízöntőbe, ezért érdemes pár gondolatot ejteni a Bak Szaturnuszról, ami
2017 december 20.-án
vette kezdetét.

Azóta sok minden történt és saját jegyében megerősödve különösen fontos tanításokat hozott életünkben. Érdemes ezt átgondolni, és rájönni milyen témákat, lezárásokat, megerősítéseket, következményeket okozott egyéni szinten életedben.

A retrográd időszak május 11.-től szeptember 29.-ig tart, mialatt még vissza is lép a Vízöntőből a Bakba, egészen pontosan július 2.-án, és egészen december 17.-ig itt fejti ki hatását.

Ez azt jelenti, hogy kapunk egy második esélyt, arra, hogy átgondoljuk az elmúlt 3 évet, és ami nem tetszik, vagy nem jó irány azon változtassunk.

A Szaturnusz a Bak jegy uralkodó bolygója, így hatása egyéni szinten szorosan összefügg a Bakban kezdődő házaddal azaz életterületeddel, valamint a Bak jegy képviselte minőséggel.

Nagyon fontos időszak ez, hiszen legközelebb 2047-ben lesz a Bakban a Szaturnusz, ezért egy közel 30 éves időszakot ölel át a Szaturnusz köre. 

Az elmúlt 3 év tanulságai beérnek, az elindított célok, vágyak megvalósulnak, és az ajándékok konkrét formát öltenek.

Hiszen a hiedelmekkel ellentétben a Szaturnusz nem rossz vagy ártó bolygó, sőt minden tartós eredmény és megvalósulás ehhez az energiához köthető.

Szaturnusz az idő ura is, így felmerül a kérdés, vajon mire fordítod az idődet életedben, mire és mennyi időt energiát szánsz?

Ehhez az energiához köthető az elszánt és kitartó munka is, ezért arra hívja fel figyelmünket, hogy a kitartásunkat, a kemény munkát mibe fektetjük. Ha a lelkünk valódi céljaiba, ha helyes irányba tartunk, akkor a jutalom nem marad el. 

Azonban abban az esetben, ha az időnket olyan dolgokra áldozzuk mely nem a mi utunk, ami nem okoz örömet és ami nem vezet sikerre, sem eredményekhez, akkor a Szaturnusz ezt megszűnteti életünkben. Ilyenkor előfordulhat, hogy megijedünk a hirtelen lezárástól azonban ez mindig értünk van.

A Szaturnusz energiái adják azt a kitartást, amivel le tudunk győzni bármilyen akadályt, amivel át tudunk vészelni minden szűkösséget, és fel tudunk jutni a hegy tetejére.

Hiszen ehhez az energiához köthető a siker, a tartós és biztos eredmények, a szilárd elhatározások, a kitartás és az igazi céljaink, minden vágyad amire születtél, amiért itt vagy.

Most a retrográd időszakban ez az energia lelassul és visszatekint, hogy meglásd amit elfelejtettél, hogy megértsd a tanulságokat, felhasználhasd a tapasztalatokat.

Ami az utad része az visszatér, ahol még adósságot hagytál az újra megjelenik, és aki valódi társad az felbukkan.

Megmutatja ez az időszak a valódi erődet, amit lehet időnként elfelejtesz, így rávilágít arra, milyen erős és elszánt is tudsz lenni.

Eközben a Merkúr átlép a saját jegyébe az Ikrekbe, mely által felerősödik hatása, valamint a Marssal kerül kvadrát fényszögkapcsolatba.

A napokban az információk, a kommunikáció, gondolataink és kapcsolatok, kapcsolódások erősödnek fel, mely rejt némi feszültséget is.

Régi témák, ügyek, vagy akár kapcsolatok, ismeretségek bukkannak elő, de akár régi minták, elfeledett gondolatok is részesei lehetnek ezen időszaknak.

Ennek kiemelt fontosságára a Mars holdcsomópontokkal létrejövő áldásos, lehetőségekkel teli kapcsolódása hívja fel a figyelmet. Hiszen olyan elkerülhetetlen feladatokat okoz ez az energia, ami több mint fontos életünkben, azonban a trigon fényszögkapcsolatnak köszönhetően a megoldást is megleled, valamint nagyon gyors tapasztalásokhoz vezet.

Elkerülhetetlen történésekről szól ez az időszak, így a legjobb út, ha nem menekülsz hanem megoldod, és felhasználod a visszatérő témákat, kérdéseket életedben.

Ahol a legnagyobb az ellenállás ott rejtőzik a megoldás, és a válaszokat is ott találod.

 

Május hónap részletes hatásairól az alábbi videómban számolok be: