2020 december havi asztrológia - Korszakváltás

2020-12-02

A december hónap az átminősülés jegyében telik, amikor az év történései összegződnek és megmutatkoznak. 
 

Ez a nagy finálé ideje, olyan fordulatokkal, melyek korszakváltást eredményeznek életünkben.

A sorsbolygók jegyet váltanak, Napfogyatkozás következik be, elérkezünk a Téli napfordulóhoz, és a Jupiter együttállásba kerül a Szaturnusszal a Vízöntőben, amire nem volt példa az elmúlt 200 évben, hiszen eddig föld jegyekben történtek az együttállások, most pedig levegősben, ami egy korszak lezárását és egy új elindulását jelzi.

Fontos azonban megemlíteni, hogy a naptári év és az asztrológiai év nem ugyanaz, hiszen 2020 március 20.-án a tavaszi napfordulóval indult el az igazi új év, aminek közel sincs vége, hiszen majd 2021 márciusában a napfordulókor amikor a Nap a Kosba lép akkor indul az új év és zárul le az elmúlt időszak.

Ezért még január és február is azokat az energiákat teljesíti ki, melyek ebben az asztrológiai évben megnyilvánultak és hoztak számos váltást, változást egyéni és globális szinten egyaránt.

De lássuk mit tartogat a december hónap számunkra:

 

december 1 - Merkúr a Nyilasba lép
 

A Merkúr átlép a Nyilasba elhagyva a vizes Skorpió jegyét, így a tüzes Nyilasban már optimistábban és a jövőre fókuszálva kezdjük el a hónapot.

A Nyilasban a Merkúr magasabb szinten jelenik meg, azaz képessé tesz a nagyobb összefüggések megértésére, és a teljes kép összerakására. Minő véletlen, hogy ez éppen a naptári év utolsó hónapjában történik, lehetőséget teremtve a megértésre és a felemelkedésre. 

Nyilván ennek is van alacsony szintje, amikor csak vágyakozunk, elrugaszkodunk a valóságtól, vagy nyilainkat nem az ég felé hanem a másik ember, vagy társunk felé lövöldözzük, szúrkálódunk és verbálisan harcolunk. 

Az átminősülés lehetősége adott, csak használni kell ezt az energiát, hogy magasabb szintre emeljük gondolatainkat és kommunikációnkat.

 

december 4 - Merkúr-Chiron trigon
 

December 4.-én a Merkúr a Nyilasban áldásos trigonba kerül a Chironnal a kentaurral, a félig ló félig ember gyógyító analógiáival.

A Hold a Szaturnusszal szembenállásban feltépi sérelmeinket, lehangoltságunk okát, melyhez a Chiron a gyógyulás lehetőségét is elhozza.

Kiváló idő a tisztításra és a gondolatok rendezésére, átminősítésre, egy igazabb és hittel teli irányba.

 

december 5-6 - Vénusz-Neptunusz trigon
 

Csodálatos trigon jön létre a Vénusz és a Neptunusz között, mely a szeretet és az angyali energiák áldásos megnyilvánulását eredményezi.

A Vénusz a kis szerencse, a harmónia, a béke, a boldogság, a szépség, a szeretet és szerelem jelölője, a Neptunusz pedig a magasabb energiája, ami az álmok, a művészi tevékenység, a sugallatok, a megérzések, a feltétel nélküli szeretet, az angyali szférák gyógyító ereje.

Mikor kettejük között trigon kapcsolat jön létre, akkor csodákban lehet részed, érdemes felhasználni ezt az energiát a szépítésre, a szépségápolásra, a szeretet gyógyító erejével való foglalkozásra, az angyali segítségekre és gyógyításra.

Ezen a hétvégén bizonyosan találsz olyan tevékenységet, mely által feltöltődsz, tudsz olyan figyelmet adni másoknak mely által tiszta szeretet jelenik meg. 

Töltekezz ezeken a napokon és őrizd meg ezt a szeretet és boldogság élményt magadban.  

 

december 7 - Pallas a Vízöntőben
 

Hangolódás az új irányra, ami bizonytalanságot, kilengéseket okoz lelkileg, ezért nyitottság és bizalom a megoldás

 

december 9 - Nap-Neptunusz kvadrát - Mars-Felszálló holdcsomópont szextil
 

A jövőt érintő fontos információk áramlanak, találkozások, üzenetek, melyek az igazság körül forognak. Ez első lépésben okozhat csalódást is, azonban a hit erejével megértjük, hogy az igazságra lehet csak építeni. 

A Neptunusz Nap kvadrát az önfeláldozás témáit is felveti, könnyen ráláthatsz mi az amiben túl sokat adsz, vagy lemondasz önmagadról.

Az önérvényesítés és önszeretet feladatai érkeznek. 

 

december 11 - Nap-Mars trigon  - Nap együttállásban a Leszálló holdcsomóponttal
 

Ahhoz, hogy ragyogj és örömöt lelj életedben tenned kell önmagadért. A tettek, a cselekvés most sikerhez vezet, ehhez érkezik támogató energia. A tétlenség helyett indulj el az úton, tedd meg az első lépéseket.

 

december 14 - Újhold a Nyilasban Napfogyatkozással - Merkúr-Mars trigon
 

Nagy változásokat jelez ez a Napfogyatkozás, ami friss energiákat hoz, valamint valami véget ér, nem folytatható úgy ahogyan eddig. 

A kezdetek melyek olyanok mint a magvetés, erősen megjelennek ebben az energiában, ezért amit most ültetsz később magasra nő majd. 

Régi időkben leginkább a nap és holdfogyatkozásokat figyelték és nagy jelentőséget tulajdonítottak neki, a Napfogyatkozás a király halála, ami új rendet indít el, ha megfigyeljük az USA történéseit, láthatjuk, hogy sajnos valóban ez történik, talán egy birodalom halála készül, azzal, hogy a korrupció és a hazugság győzött.

Azonban mint minden titok előbb utóbb kiderül, ezért a Napfogyatkozás azzal, hogy lezár meg is nyit egy új irányt, ami lehetne az igazság ideje is.

Mivel a leszálló holdcsomóval kapcsolódik az Újhold, ezért olyan régi sémák, terhek is átalakíthatók, melyek a jövőben nagyszerű eredményekhez vezetnek. 

Képességek, tehetségek kibontakoztatására kiváló alkalom, valamint az eddigi tapasztalások megértésére egyaránt.

 

december 15 - Vénusz a Nyilasban - Chiron direkt


A Napfogyatkozás másnapján a sebzett gyógyító a karmikus gyógyulást jelképező Chiron direktbe vált, július óta retrográd, így ez a szakasz zárul, és indul egy új kör.

Itt már a megoldásra érdemes összpontosítani, a gyógyulásra, melyhez a mások sebeinek gyógyításán keresztül vezet az út.

Add meg másnak azt amire Te vágysz!

A Vénusz elhagyja a mély Skorpiót, és a szerzett tapasztalatokkal a Nyilasba lép, ahol a jövő melyhez az igazság is szükséges elindul. Új irány, új tervek ideje ez.

 

december 17 - Szaturnusz a Vízöntőben
 

A Szaturnusz 2017 decemberben lépett a Bakba, így közel 3 éves ciklusát zárja le, azzal, hogy elhagyja saját jegyét a Bakot és átlép a levegős Vízöntő jegyébe.

Erről már kaptunk előzetest hiszen 2020 március 22.-én átlépett a Vízöntőbe, hogy ízelítőt adjon a december 17.-én kezdődő időszakról. A Szaturnusz lassú mozgású bolygó, így jegyváltása mindig jelentős időszakot mutat, általában 2.5-3 évet tölt el egy jegyben, és azon az életterületen tanításokat, feladatokat, esetleg terheket hoz, ami végül ajándékká és áldássá válik életünkben.

Szaturnusz a Vízöntőben 2020 december 17- 2023 március 7 között  fejti ki hatását

Mivel a Szaturnusz a karma ura, ezért lezárul egy életterülettel kapcsolatos tanítás és elindul egy új minőségben érkező tanulási folyamat. 

A Rákok és Bakok fellélegezhetnek, persze nem teljesen, hiszen a Plútó még a Bakban hozza el hatásait.

A Vízöntőben a Szaturnusz az Oroszlán-Vízöntő tengelyre hat, így ezen érdekeltséggel rendelkezőknek kezdődik egy tanítás életükben.

Skorpiókat és Bikákat is erőteljesen érinti ez a hatás.

Az elmúlt évek próbatételeire a jutalom is megérkezik, ezért azon életterületeden ahol a Szaturnusz a Bakban érintett volt most ajándékokat és lehetőségeket hozhat.

Az új ciklus kezdetekor a Szaturnusz a lezárásokkal kezd, hiszen meg akar szabadítani minden olyan dologtól, helyzettől, tulajdonságtól, személytől vagy kapcsolattól amiben már nincs valódi fény és érték.

 

december 18 - Juno a Nyilasban
 

Az elkötelezett kapcsolatok szentesítése, valamint hivatalos ügyek jogi rendezése válik lehetővé, tisztességesen és a jövőben termékeny lehetőségeket hozva.

 

december 19 - Jupiter a Vízöntőben - Nap-Merkúr együttállás - Vénusz-Chiron trigon
 

Jupiter elhagyja a Bak jegyét, ahol 2019 december óta mozog, és átlép a Vízöntőbe.

A Jupiter utoljára 2009-ben volt a Vízöntőben ezért az akkori tanulságok, történések, visszatérhetnek, velük együtt a lehetőségek is.

Nagy váltás ideje mindez, ahol szembesülsz azzal amiben van jövő, amiben van hit, amiben van igazság. 

Új gondolati ciklus is kezdődik, ezért letisztulnak a korlátozó elképzelések, és megvilágosodás történik gondolatainkban.

A Vénusz Chironnal alkotott trigonja áldást hoz és gyógyulást a Vénuszi területeken, mint párkapcsolat, szerelem és pénzügyek. Azonban ehhez ha még szükséges, akkor szembesülni kell a sebeiddel, ami most nagyon gyorsan következik be.

Új hírek, események, bejelentések ideje ez.

 

december 21 - Téli napforduló-Nap a Bakban - Merkúr a Bakban - Jupiter-Szaturnusz együttállás
 

A téli napforduló a Nap a Bakba lép, amely most igen erőteljes, hiszen a két sorsbolygó is ezen a napon találkozik és lesz együttállásban a Vízöntő 0. fokán.

A következmények kikerülhetetlenül érkeznek és vállalni kell azokért a felelősséget. Ha így teszünk lehetőségekre lelünk, ha tagadunk, terheket kapunk.

Egy új korszak kezdete ez, hiszen a Jupiter a Szaturnusszal együttállásban a Vízöntőben olyan asztrológiai hatás amelyre nem volt példa az elmúlt 200 évben.
 

december 23 - Mars-Plútó kvadrát 
 

A Mars a Plútóval kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, ami tovább erősíti a nagy átalakulást, hiszen a Plútó az Univerzum igazsága és ereje, mely a Marssal egyértelműen segíti azokat a tetteinket melyek összhangban vannak a felsőbb akarattal és ellehetetleníti azt aminek nincs helye életünkben.

Aminek meg kell történnie az most meg is fog történni.

 

december 24 - Merkúr-Chiron kvadrát 

A szavaknak most különös ereje van, ezért nagyon fontos figyelni kivel hogyan beszélünk. Olyan hírek érkezhetnek melyek érzékenyen érintenek, azonban a gyógyulás lehetősége a szeretet által adott.

Áldott és boldog Karácsonyt kívánok!

 

december 30 - Telihold a Rákban - Vénusz-Neptunusz kvadrát
 

Az év utolsó Teliholdja, mely kiteljesíti az év történéseit, üzeneteit és feladatait. 

Érzékenység és a múlt megértése, értékelése zajlik ebben a folyamatban.

 

Kiemelkedő hónap a december, egy új jövő kezdődik, melynek első lépése a régi megértése és lezárása, sorsfordulatok egyéni és globális szinten egyaránt, azonban a szabad akarat adott, kérdés, hogyan használtuk eddig és hogyan fogjuk a jövőben.

 

Bővebben a december hónap hatásairól az alábbi videómban: