2020 december 30 - Telihold a Rákban-A kiteljesedés

2020-12-29

Elérkeztünk az év utolsó napjaihoz és az utolsó Teliholdhoz ebben az évben. A Telihold a Rákban egyfajta összefoglalója az év történéseinek, és üzeneteinek.

Érzékenység és a múlt megértése, értékelése zajlik ebben a folyamatban. A Teliholdak a kiteljesedésről szólnak, amikor a dolgok elérik csúcspontjukat, mindez a Rák-Bak tengelyen az év fontos üzeneteit is összegzi.

A 2020-as év intenzíven indult januárban éppen egy Rák Teliholddal kezdődött és ezzel is zárul most december 30.-án kiteljesedő Telihold által.

Leginkább belső megéléseket okoz ez a Telihold, mely erőteljes érzelmi energiákat is felszínre hoz.

A Hold saját jegyében a Rákban még erősebben tud megnyilvánulni, ezért különösen intenzív energiákat hordoz ez a nap.

A Rák-Bak tengely a honnan jöttem hová tartok analógiája, valamint a kiszolgáltatottság és a felelősségvállalás azaz az életünk feletti hatalom kérdéseinek felvetése.

Mit hozott ez az év, mi az ami már nem működik, honnan indultál és hová jutottál ebben a folyamatban.

Mi az ahol kézbe vetted az irányítást, akár terheket is felvállalva ezzel, de a szabad választást is.

Az érzelmek felszínre törnek, legyen az pozitív vagy akár negatív, azonban mindkettő kell és szükséges, ahhoz, hogy kihasználhassuk ennek a Teliholdnak az erejét, és engedjük azt ami a múlt és építsük azt ami a jövő.

A Vénusz is nagyon aktív, hiszen egyrészt a Neptunusszal kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, másrészt a leszálló holdcsomóponttal együttállásba.

Az illúziók és a valóság feszültsége mutatkozik meg, az ábrándok és a hétköznapi boldogság. A Vénusz a szerelem, a harmónia, a boldogság energiáit hordozza, a Neptunusz a felsőbb szintje, a feltétel nélküli szeretet, a teljes odaadás, mely áldozattá is tehet.

Ebben a hatásban kiválóan felszínre hozható melyek a vágyaid, hol vannak túlzó elvárások és mennyire élsz a való életben vagy menekülsz álmaid ködjébe.

Ha vágyakozol a tökéletesre mindig csalódott vagy, hiszen nem éled át a pillanat boldogságait, az élet örömeit a jelenben, csupán ábrándozol mindig valami jobbra, szebbre, tökéletesebbre.

A Vénusz a leszálló holdcsomóponttal a karmára utal, azon vágyaidra, szerelmeidre melyek elkerülhetetlenek, azonban elengedhetőek is.
 

A boldogságot választhatod, ha kilépsz abból a körforgásból mely mindig ugyanoda vezetett.
 

Válaszút előtt állunk, azonban most itt az ideje mindezt másképp megközelíteni, nem a lehetséges utakat nézni, hanem azt a pontot ahol éppen vagyunk, ahol több irányba ágazik az út, megállni és körbenézni, mit látsz, mi van itt, mi az ami szép, ami eddig nem is tűnt fel.

Arra szólítanak az égi energiák, hogy lásd meg a jelent, azt ahol éppen vagy, és találj benne újat, olyat ami eddig is ott volt, csak nem vetted észre, mert nem álltál meg, csak a lehetséges utakat nézted.

 

Bővebben a jelen hatásokról az alábbi videómban: