2020 december 17-Szaturnusz a Vízöntőben-A karma ura jegyet vált

2020-12-17

A Szaturnusz 2017 decemberben lépett a Bakba, így közel 3 éves ciklusát zárja le, azzal, hogy elhagyja saját jegyét a Bakot és átlép a levegős Vízöntő jegyébe.

Erről már kaptunk előzetest hiszen 2020 március 22.-én átlépett a Vízöntőbe, hogy ízelítőt adjon a december 17.-én kezdődő időszakról. A Szaturnusz lassú mozgású bolygó, így jegyváltása mindig jelentős időszakot mutat, általában 2.5-3 évet tölt el egy jegyben, és azon az életterületen tanításokat, feladatokat, esetleg terheket hoz, ami végül ajándékká és áldássá válik életünkben.

Szaturnusz a Vízöntőben 2020 december 17- 2023 március 7 között  fejti ki hatását.

A Szaturnusz utoljára 1991 február 7- 1994 január 29 között volt a Vízöntőben, ezért ennek az időszaknak a következő szintje történik most.

Mivel a Szaturnusz a karma ura, ezért lezárul egy életterülettel kapcsolatos tanítás és elindul egy új minőségben érkező tanulási folyamat. 

A Rákok és Bakok fellélegezhetnek, persze nem teljesen, hiszen a Plútó még a Bakban hozza el hatásait.

A Vízöntőben a Szaturnusz az Oroszlán-Vízöntő tengelyre hat, így ezen érdekeltséggel rendelkezőknek kezdődik egy tanítás életükben.

Skorpiókat és Bikákat is erőteljesen érinti ez a hatás.

Az elmúlt évek próbatételeire a jutalom is megérkezik, ezért azon életterületeden ahol a Szaturnusz a Bakban érintett volt most ajándékokat és lehetőségeket hozhat.

Az új ciklus kezdetekor a Szaturnusz a lezárásokkal kezd, hiszen meg akar szabadítani minden olyan dologtól, helyzettől, tulajdonságtól, személytől vagy kapcsolattól amiben már nincs valódi fény és érték.

Érdemes visszaemlékezni a márciusi eseményekre, hiszen ahogy azt említettem 2020 március 22.-én a Szaturnusz már átlépett egyszer a Vízöntőbe, és július 2.-án lépett vissza a retrográd ideje alatt a Bakba.

Ezen időszak alatt tapasztalhattuk meg a lezárásokat, a járvány miatt az országok lezárták határaikat, és jelentős korlátozásokat vezettek be, ami jól mutatja az összefüggést, hiszen 2020 március 22.-től május 11.-ig a Szaturnusz a Vízöntőben direktben haladt, és a retrográd már enyhítette hatását.

Bizony könnyen elképzelhető hogy mindez újra visszatér, és az országok megerősítik határaik védelmét, hiszen elsőként a korlátozásban jelenik meg a Szaturnusz hatása.

Azonban érdemes ezen túl is gondolkodni, vajon mit hozott személyes szinten életedbe ez az időszak és mit akart mutatni, tanítani számodra.

A Szaturnuszi leckéket nem igazán szeretjük, azonban elkerülni sem lehet és nem is érdemes erre játszani. Egyszerűbb nyitottá válni rá és tudatosan együttműködni ezzel az energiával.

A Szaturnusz az értékekre hívja fel a figyelmet, azokra a szilárd támaszokra melyekre lehet építeni, és hosszú távon tervezni. Ehhez a fegyelmet, a kitartást, a felelősségvállalást is megköveteli, és el is éri így vagy úgy.

Mindig hangsúlyozom, hogy az energiákkal nem harcolni hanem együttműködni érdemes, ez fokozottan igaz a mostani időszakra.

Mit hoz a Szaturnusz a Vízöntőben az elkövetkező években:

A Szaturnusz a karma ura, azonban erre nem büntetésként kell gondolni, inkább a fejlődés lehetőségét támogatja a tapasztalások által, amikor megtapasztalod a jót s rosszat, azaz mindkét oldalt, akkor leszel képes választani és magasabbra szintre jutni.

Tudatosan választhatod a tapasztalatok felhasználását életedben, ha nem az elszenvedem a történéseket címén állsz hozzá.

Szaturnusz nélkül nincs növekedés, hiszen a tartós és biztos értékek, kapcsolatok, eredmények is mind ehhez az energiához köthetők.

Ehhez mindig visszavisz minket a múltba, a múltunkkal kapcsolatos kiteljesedéshez, ami lehet a lezárás, és az eredmények is. 

A Vízöntő a szabadságot képviseli magasabb szinten, amikor egyéni kreativitásunk, vágyaink és céljaink megvalósulása történik. 

A szabadság nem a lázadás, hanem a függetlenség, a lelki szabadság, amikor a történéseket nem kiszolgáltatottan tűröm, hanem megértem, hogy mit jelent számomra, hogyan tudok növekedni általa és ezáltal segíti életemet. A szabadság belül dől el, mit választasz, a sors, vagy a társadalom elnyomását látod, avagy a tanulságot és az értéket.

Attól vagy szabad hogy dönthetsz melyik utat választod, a passzivitást és áldozati szerepkört, vagy a tudatos irányítását életednek. Ehhez a felelősséget is fel kell vállalni.

A Vízöntőhöz tartozik a technika, a számítástechnika, technológia is, ami ebben a pár évben felerősíti ezek hatásait, bizonyosan még inkább elterjed az online világ, a mesterséges intelligencia teret nyer, az űrtechnika és kutatások fejlődnek.

Azonban ez nem biztos, hogy olyan értékeket hoz amit reméltünk tőle, sőt, arra hívja fel a figyelmet, hogy az egyén, az egyéni értékek elvesznek a tömegben, a technika térhódításában.

A látszólagos szabadság, szabadosság lerombolja az igazi értékeket, erre hívja fel figyelmünket a Szaturnusz.

A lélek egyéni céljai megéléséért érkezik, ettől ember, hogy érez és kötődik, és éppen ezt sorvasztja el a technika, a virtuális valóság és válunk hús-vér robotokká. 

Egyéni szabadságunk elvesztése amikor beleesünk egy csoportgondolkodásba feladva függetlenségünket.

Bizony érdekes, hogy ez a szabadság halála, és nem a tudatos elköteleződés, mint a párkapcsolat, a házasság, a család, hiszen ezek a szeretet egyesülését jelentik, azonban éppen erről próbál lebeszélni mindenkit a mai divat és irányított gondolkodásmód.

Mivel a Szaturnusz mellett a másik sorsbolygó a Jupiter is a Vízöntőben tölti a következő évet, ezért az igazság is elkerülhetetlenül megjelenik. Talán idegen bolygók meghódítása, vagy eddig titkolt űrprogramok, eredmények látnak majd napvilágot, akár ismeretlen fajok megjelenésével.

Két nap múlva a Szaturnuszt a Jupiter is követi a Vízöntőbe és megtörténik az együttállás, mely elindítja a korszakváltás folyamatait.

 

Erről bővebben a következő bejegyzésben, valamint az alábbi videómban: