2020-április19-Nap a Bikában-A teremtés ideje

2020-04-19

A Nap a Bikába lép április19.-én vasárnap és május 20.-ig világítja meg fényével a teremtés csodáját. 

Miután március 20.-án a Nap a Kosba lépett és elkezdődött az asztrológiai új év, egy új ciklus, most a következő szintre lépünk, ahogy a Nap átlép a Bikába.

A Kosban megszületik a tűz, de még nem tudjuk hogyan használjuk fel, és hozzuk egyensúlyba, így a döntéseket nehezebb meghozni.

A Bikában a Nap azaz a fény a teremtésre összpontosul, elámulunk a földi teremtés és születés csodáján, lásd a természetben az életet és a tél utáni újjászületést.

A Bikában már érezzük az örömöket, a földi létezés szépségeit, a teremtés csodáit, azonban a ragaszkodással és birtoklással pusztíthatunk is.

A Nap április 19.-én vasárnap lép át a Bikába és május 20.-án lép majd át az Ikrekbe, így ezen idő alatt sok változás várható életünkben, mozgalmas időszak előtt állunk.

A Nap a Bikában a következő energiákat világítja meg életünkben:

  • április 20.-án Nap a felszálló holdcsomóval és leszálló holdcsomóval kerül áldásos kapcsolatba, a sors és a szabad akarat kerül napvilágra, mit tettünk és annak mi a következménye életünkben
     
  • április 21.-én Nap-Szaturnusz kvadrát, mi az amiben korlátozva vagyunk, azaz önmagunkat félelmeink által lekorlátozzuk, hogyan teremtsünk tartós és maradandó szépségeket
     
  • április 23.-án Nap-Hold együttállás azaz Újhold a Bikában, elindul a magvetés ideje, amint vetünk úgy aratunk majd
     
  • április 26.-án Nap-Uránusz együttállás eközben a Plútó retrográdba vált, a Merkúr a Jupiterrel kvadrátban, önmagunk felszabadítása
     
  • április 28 Nap-Juno karma fényszög, elköteleződés és amit ez okoz életünkben
     
  • május 5.-én Nap-Merkúr együttállás, új Merkúr ciklus, új gondolatok és átalakítás
     
  • május 7.-én Nap-Hold szembenállása azaz Telihold a Skorpióban, érzelmes nap, veszteség és újjászületés
     
  • május 10.-én Nap-Neptunusz lehetőségekkel teli kapcsolódása, miközben a Merkúr a Jupiterrel trigonban, teremtő gondolatok és szavak, csodák napja
     
  • május 15.-én Nap-Plútó trigon átalakulás ereje
     
  • május 17.-én Nap-Jupiter trigon lehetőségek és szerencse, hit a jóban, nagyobb összefüggések megértése
     
  • május 20.-án Nap-Leszálló holdcsomó karma fényszöge, összegzés és megértése az elmúlt egy hónapnak, gyors karma, amit adsz azt tapasztalod meg
     

A Nap a Bikában a teremtő energiákat világítja meg, ehhez azonban el kell gondolkodni azon milyen magokat szeretnél ültetni, mit szeretnél teremteni életedben.

Ehhez nagyszerű lehetőség ha magadban lehetsz és visszavonulhatsz, hiszen az április 23.-án létrejövő Újhold kiváló elindító energiákat biztosít, melynek az inspirációt az Uránusz adja.

Érdemes a Bika Nap idején elgondolkodni a múlt történésein, a tanulságok megértésén, hogy a teremtő erőnket felszabadíthassuk a félelmek, a bizonytalanság és a megszokások láncaitól.

Életünk a változásról szól, amiben mindig új és újabb lehetőségek rejlenek. Ahogy az évszakok váltakozása is megmutatja a természet reakcióját, télen a fák, növények és még az állatok is visszavonulnak. A halottnak tűnő természet erőt gyűjt az újjászületéshez, nem szegi kedvét sem a fagy, sem a szél, hiszen a föld alatti gyökerei élnek, és bennük van az erő, amit ilyenkor tavasszal az éledésre használnak.

Nem szűnnek meg, nem holtak, csupán visszavonultak, hogy megújulhassanak, és ennek csodáit láthatjuk minden évben ahogy a Nap erősödik és emelkedik.

A változás az élet csodája, amihez szükséged van a stabil gyökereidre, erre világít rá a Nap holdcsomókkal létrejövő áldásos kapcsolódása, hiszen a szabad akarat ebben rejlik, hogy mit hiszel, hogy mit értesz meg. 

Az igazi szabadság ( Uránusz) a fejedben és lelkedben él, nem helyrajzi kérdés.

Arról, hogy egy adott helyzetből mit értesz meg, hogyan reagálsz Te döntesz, és a döntésed alakítja a jövődet. Ez a szabadság, és szabad akarat, hogy képes lehetsz a jót látni és hinni, a jóra fordítani a szűkösséget, ahol bőség van érzelmekből és lelki teljességből, ott nincs hiány.

Itt az ideje, hogy a szépet és jót lásd meg a jelenben, arra helyezd a figyelmed, hogy mi az ami van, mi az ami jó, mi az ami szép és boldogság. Ebből az erőből teremts, ez legyen a tápláló gyökered, melyből mindig új életet nyerhetsz.