2020-április 12-Feltámadás-A koronavírus az asztrológiában

2020-04-12

Húsvét vasárnapján, a feltámadás napján olyan felismerésekre bukkanhatunk, melyek segítenek megérteni mit tanulhatunk a jelen helyzettől. Mi az, amit eddig nem vettünk észre és mit jelent számunkra az élet.

Minden ami élő örökkévaló és halhatatlan is, az örök körforgás része, ezért aki tiszteli az életet, az szeretettel viszonyul mindenhez amiben élet van, legyen az növény, állat vagy ember. Ez az egyik legfőbb tanítása mindennek, a jelenlegi járványnak is.

Nézzük milyen asztrológiai hatások állnak rendelkezésünkre:

A Merkúr már átlépett a Kosba, így kvadrátba került a holdcsomópontokkal, valamint a Szaturnusszal harmonikus fényszögkapcsolatba.

A Merkúr hatása alá tartozik a kommunikáció, a hírek, a gondolkodásunk és a mozgás is. Ezekben kissé visszafogva, korlátozva érezhetjük magunkat, és a holdcsomópontokkal létrejövő kvadrát sarokba szorítva érzést okozhat, ahol a körülmények félelmet mintsem a szabad akaratot erősítik.

Azonban mint mindig most is dönthetünk mire irányítjuk a figyelmünket, a Szaturnusz ehhez ad most érett és tapasztalatokat felhasználó energiát.

A múlt megértése nagyon fontos a boldog jövőhöz.

Természetesen még mindig hat a Jupiter-Plútó együttállás energiája, ami a jelenlegi helyzetben a kibontakozást, az események felgyorsulását is eredményezi.

Lássuk hogyan függ össze mindez a koronavírus járvánnyal, és mit mutat az asztrológia erről a helyzetről.

Ha megvizsgáljuk a korábbi pandémia azaz több kontinensre kiterjedő járványok idejében létrejövő asztrológiai hatásokat, az alábbi hasonlóságot figyelhetjük meg:

Jelenleg a Jupiter-Plútó együttállása az egyik kiindulópont, ez a konstelláció 12-13 évente következik be, azonban ha ez az együttállás kiegészül azzal, hogy a Chiron  
(a sebzett gyógyító, mely karmikus sebeinket, sebesüléseinket is jelzi,valamint a gyógyítás és gyógyító képességek is hatása alá tartoznak), a Kosban halad, akkor az alábbi érdekességet figyelhetjük meg:

Legutóbb Jupiter-Plútó együttállás, Kos Chironnal 1968-69-ben volt, és éppen ekkor robbant ki a hongkongi influenza néven elhíresült pandémia. 

A járvány a feljegyzések szerint 1968 júliusában tört ki, júliusban Vietnámban és Szingapúrban, szeptemberre elérte Indiát, a Fülöp-szigeteket, Ausztrália északi részét és Európát. Ugyanebben a hónapban a Kaliforniában is megjelent. Japánt, Afrikát és Dél-Amerikát 1969-re érte el a járvány.

A Jupiter Plútó együttállás 1968 október 12.-én pontosodott be, és 1969 májusában kezdett távolodni a Jupiter a Plútótól a retrográd időszak után.

Ha tovább haladunk vissza az időben és keresünk olyan asztrológiai állást amikor Jupiter-Plútó együttállás jött létre egyidőben a Chiron Kosban haladásával, 1918-ban találjuk meg.

Ekkor jelent meg a spanyolnátha, ami szintén pandémiaként került be a történelembe.

A spanyolnátha három hullámban jelentkezett: először 1918 tavaszán, majd őszén, végül sok helyen 1919-ben is fellépett.

Ezen időpontok tökéletesen egybeesnek a Jupiter-Plútó együttállásaival, hiszen a retrográd Jupiter többször is visszatérhet az együttálláshoz, ami az alábbi időpontokban volt: 1918 augusztus 10, és 1919 március 2

Térjünk vissza a jelenbe és nézzük hogy alakul a 2020-as évben ez az égi állás. 

A Jupiter 3 alkalommal éri el a Plútót, mivel a retrográd mozgásnak köszönhetően visszatér ez a konstelláció.

Az első pontos együttállás április 4.-én volt, 

  • a második június 30.-án
  • a harmadik november 12.-én.

Mindezek arra utalnak, hogy lesz még dolgunk a vírussal, azonban nem feltétlenül a veszteségekre és a pusztító erőre kellene itt koncentrálni.

Az átalakulás elkerülhetetlen, a gazdasági és pénzügyi világ komoly változáson megy keresztül.

Ne felejtsük el, hogy a változás mindig egy jobb érdekében történik, azonban ehhez kell a magasabb szintű értelmezése is a helyzetnek. Ehhez ad energiát a Jupiter, hiszen a hitet, a magasabb szintre lépést támogatja, valamint a nagyobb összefüggések megértését segíti.

A Jupiter a gyógyulást is mindig elhozza, hiszen egy emelkedettebb tudatállapotból másképp látjuk és értjük életünk történéseit.

A Plútó szerepe a lebontás, az átalakítás, a teljes transzformáció általi regenerálódás. Mivel a háttérben lappangó, titkos dolgokat is uralja ezért eszköztára misztikus, meglepő, váratlan és félelmetes is lehet.

De nézzük mi a célja ennek az erőnek, hiszen nem a pusztítás és rombolás, hanem a végtelen és örök.

A Plútó nem válogat az eszközökben, nem finomkodik, éppen ezért olyan tiszta és őszinte is egyben. Hatása által levisz a dolgok mélyére, beleránt a sötétség bugyraiba, bármiről is legyen szó, végletesen éled meg általa.

Ennek legfőbb célja, hogy akarj változni, változtatni, akarj élni. 

Minden amit életedben mélyen megéltél, amikor elmerültél a posványban, a bánatban, a félelemben, a veszteségben, és azt hitted itt a vég, ez sosem múlik el, sosem lesz már jó, vagy sosem leszel már boldog, a Plútó hatása váltotta ki. 

Azonban mielőtt azt hinnéd, ez bizony milyen sötét, gonosz és ártó erő, gondold végig, hogy ezzel érted el, hogy többé ne akarj ilyet megélni, hogy többé ne hozz olyan döntést ami oda vezetett, ne engedj meg másoknak olyan viselkedést ami a bánatba, veszteségbe vezetett, és a legfontosabb többé ne csapd be magad. 

Másrészt ezáltal lettél erős, hiszen túlélted, megoldottad és újra képes voltál a magaslatokra törni.

Már nem félsz attól amit egykor megéltél, már nem az elkerülésre játszol, hanem a tanulságok által tudatosan alakítod életed. Bátrabb és erősebb lettél általa, hiszen megtanultad, hogy mindig van remény, mindig van újjászületés és regenerálódás, és mindig egy jobb és szebb jövő vár.

Már tudod mekkora erő birtokában vagy, ezért mersz élni, mersz tenni és mersz nagyot ugrani. 

Tehát a Plútó szembesít a pusztulással, hogy az életet válaszd.

Most ez a két hatalmas energia rendelkezésünkre áll, hiszen a fent említett dátumokban újra létrejön az együttállásuk. 

Mindez januárban a Szaturnusz-Plútó együttállásával indult el, hiszen az átalakító erő Plútó összefogott az idő urával, Szaturnusszal. 

Minőségi változást akarnak, mind egyéni mind globális szinten, szó sincs ártó vagy gonosz erőről, az ilyen jellegű megjelenés mindig az emberi egó munkája.

Mit hozunk ki belőle rajtunk múlik, azonban a cél az emelkedés, hiszen minden esetben ez az egyetlen valódi terv, hogy szintet lépjünk, emelkedjünk.

Az eszközeink rendelkezésünkre állnak, a fegyelem, a felelősségvállalás, a hit, a tudás, az átalakulás képessége, az alkalmazkodás, és a szeretet.

A megértés, a nagyobb kép összerakása hozza el az áttörést és világít rá a választás szabadságára. 

Akár a főnix madár úgy születik újjá minden mi élő, időről időre örökkön örökké.

A főnix a feltámadás és az örök élet jelképe, gyönyörű vörös-arany tollazatú madár, mely élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég. A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik, amely bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba, és eltemeti Héliopoliszban, a „nap városában”.

A havi előrejelzés az alábbi videóban hallgatható meg: