Vénusz-Uránusz trigon-Szabad Szerelem a Szabad Akarat

2019-02-02

Február 2.-án szombaton a Vénusz az Uránusszal kapcsolódik egy áldásos segítő, harmonizáló fényszög kapcsolattal. Ezt az energiát még pár napig biztosan érezzük és rendelkezésünkre áll, hogy hasznunkra fordítsuk.

Miben segít az Uránusz most a Vénusznak? A felszabadításban, a szabad szerelem megélésében. Fontos megjegyeznem, hogy itt nem az egyéjszakás kalandokra, az elkötelezettségtől való menekülésre gondolok, hiszen abban semmi szabadság nincs, csupán rettegés és menekülés a felvállalástól, az igazságtól.

A szerelem felszabadítása egy belső folyamat, amihez ezek az erőteljes energiák hatalmas erőt biztosítanak.

Lássuk, mi a szerelem? Talán az az állapot amikor nem aggódsz, amikor jelen vagy a pillanatban, nincs múlt s nincs jövő, csak az a pillanat van mint egy lassított felvétel, a pillanat amiben elveszel, amiben megmártózol, amiben lebegsz és  érzel, tisztán érzed az Isteni minőséget, a csodát, a szépséget, a boldogságot.

Amikor valódi szépséget látsz és érzel, amikor a szívedből érkező erő átrepít minden földi korláton. Szépséget, csodát csak szerelemből lehet teremteni.

Ha valaki feltenné a kérdést, hogy választhatsz, szabad akarat vagy sors uralja az életedet, valószínűleg nem a sorsot választanád. Pedig mégis azt választod nap mint nap. A szabad szerelem a szabad akarat és irányítás, azonban ahhoz hogy vezethess tisztán kell látnod.

A szabad szerelem, amikor szerelmetes vágyadat felvállalod, ami lehet egy hivatás, egy álom, egy alkotás, egy cél, és egy másik lélek-ember iránti szeretet. Amikor nem akarsz megfelelni, nem a félelem vezet, vagy a  kiszolgáltatottság, hanem a szíved sugallata.

Ehhez kell az önállóság, és a felelősségvállalás, s nem hárítás.

A hit, hogy mindened megvan, hogy mindent meg tudsz teremteni, hogy nem vagy egyedül és nincs mitől félned. Hiszen az igaz vágyaid nem terelhetnek tévútra, nem vezetnek a pusztulásba.

Hatalmas átalakító erő rejlik ebben az időszakban, amikor megszabadulhatsz béklyóidtól, melyeket a félelmeid teremtettek.

Hiszen tudd, hogy teremtesz, ha a félelem hangjára hallgatsz, akkor teremted a kis listádat, ami jelen korunk aktuális problémája. A lista melynek meg kell felelned, s melynek meg kell felelnie a társadnak, ilyen legyen s olyan, ezt ne csinálja, s azt nem, mind külső mind belső elvárások.

Az egyetlen igaz elvárás az igazság lehet, minden más csak kifogás és kibúvó.

A rombolás példája, amikor azért maradsz valakivel, mert félsz egyedül, amikor azért vagy vele, mert függsz anyagilag, mert félsz a magánytól, amikor azért vállalsz gyermeket, hogy legyen ki ápol ha idős leszel, amikor azért akarsz kapcsolatot, hogy könnyebb legyen az életed, hogy megoldja a gondjaidat, hogy boldoggá tegyen, vagy mert már a te korodban mindenkinek családja van, és kifutsz az időből…

Mily meglepő, hogy ebből nem lesz boldogság, hogy a félelmek csak félelmet teremthetnek.

Amikor vállalod a feladatot, amikor felnőtté válsz és nem akarod, hogy más oldja meg a problémáidat helyetted, amikor képes vagy örülni annak ami épp van, és hiszed, hogy a szerelem felszabadító és nem megkötő. A szabadság akkor jön el, amikor nincs több listád, s kifogásod, amikor tudsz nevetni s bízni, tudsz sírni és hinni.

Ekkor érted meg, hogy a szerelem, a szeretet, a párkapcsolat nem feladás, nem a függetlenséged halála, hanem az igazi egység. Ha azt választod, akivel jó lenni, akivel tudsz együtt nevetni, aki ha sírsz is melletted áll, akit ha meglátsz felszabadít, akivel együtt szárnyalhatsz.

Ha nem a tökéleteset keresed, hanem olyan tökéletlent akivel Jó lenni, aki mellett lehetsz aki vagy, jó és rossz feleddel együtt, ekkor jön el az az érzés, ami felold benned minden korlátot, félelmet és kétséget, hisz tudod, hogy jó helyen vagy, jól vagy és minden kerek és tökéletes a maga egyediségében.  A csodát így találod, ha a jó és rossz ami benned él elfogadásra kerül, mert ekkor már nem vágysz olyat ami nem létezik.