2021 október havi asztrológia-Tüzes akarat, harc vagy együttműködés

2021-09-30

 

Intenzív hónapnak ígérkezik az október, hiszen a Nap a Marssal jár együtt, amely erőt, energiát és akaratot hoz. Lesz egy Újhold a Mérlegben a kapcsolatok, az egyensúly megtalálása érdekében, valamint egy nagyon erőteljes Telihold a Kosban tűzzel és erővel, intenzív akarattal teljesedve.

 

A sorsbolygók elindulnak, a Szaturnusz és a Jupiter is, így az események felgyorsulnak. 

A Merkúr is befejezi hátrálását, ezáltal bízhatunk a tervek, célok tisztázásában, az új irányok megjelenésében.

Izgalmasan kezdődik az október hiszen már az első napon a Merkúr és a Mars is aktívvá válik. A Merkúr a Plútóval kerül kvadrátba, a Mars pedig a Chironnal szembenállásba.

A Merkúr a hírvivő, a gondolkodás, a közlés, a közlekedés, a Plútó a transzformáció, az átalakítás, a mély és rejtett működések energiája.

Kettejük kapcsolata végletes, szélsőséges és akár manipulatív irányba is viheti fenti területeket, azonban magasabb minőségben emelő és átalakító megnyilvánulása megoldásokat kínál. 

A szavak ereje manipulatív formában vagy emelő és teremtő minőségben is megélhető, alkalmazható.

Ahogy azt már említettem a Mars útjáról a Mérlegben, a kapcsolatok, a külvilágból érkező ingerek erősödnek fel, melyek a bennünk élő feszültségekre kívánnak rávilágítani. 

Természetesen ezt nem így éljük meg első ránézésre, inkább a támadásokat, feszültségeket vagy akár kríziseket érzékeljük, és ezen el is időzünk.

A Mars Chiron fényszögkapcsolata az elutasítást, a megfelelési vágyat, az érzelmi sebeket tárja fel, és a megoldást is kínálja, persze az ahhoz vezető út már kissé fárasztó lehet.

Azonban ha nem látjuk meg az összefüggést, akkor ezen problémák időről időre visszatérnek majd életünkbe.

A Nap-Mars együttállása is már hatótávolságon belül van, amely inkább a harcot erősíti sem mint a megértését a dolgoknak.

 

Október 3.-án

a Mars után a Nap is szembenállásba kerül a Chironnal, amely már egyértelműen elénk tárja, megvilágítja a megoldást is, vagy attól függően hol tartunk a megértés ösvényén az öntudatunk sérelmeit, a személyünk elleni támadásokat megélve, vagy az átalakítást felhasználva.

 

Október 4.-én

égi segítség érkezik, mivel a Merkúr a Jupiterrel kerül áldásos kapcsolatba, amely felemeli a tudatunkat egy magasabb szintre, segítve a megértéseket. 

Üzenetek, hírek által részesülünk az égi üzenetekben. 

Érdemes ezen időszakra időzíteni a megbeszéléseket mivel könnyebben és gyorsabban találjuk meg a közös nevezőt.

Persze előfordulhat, hogy túlzásokba esünk és éppen ellenkezőleg működtetjük az energiákat, felnagyítjuk a problémát, elsietjük a reakciót és elhamarkodottan cselekszünk, vagy beszélünk.

 

október 6 - Újhold a Mérlegben - Plútó direkt

A hónap elején pontos az Újhold, mely a Mérlegben jön létre, így elindul a kapcsolati témák felerősödése, és kibontakozása. Ekkor egzakt a Nap-Mars együttállása is, valamint a Plútó is igen intenzíven jelen van ebben az Újholdban, hiszen direktbe vált, elindul égi útján.

Ahol és amikor a Plútó aktív ott nincs megúszás, megtörténik aminek meg kell.

 

október 7 - Vénusz a Nyilasban

Kissé fellélegezhetünk, mivel a Vénusz elhagyja a mély és titokzatos, ugyanakkor végletes Skorpiót és átlép a Nyilasba.

Ezáltal a Jupiter hatása alá kerül, ami egyfelől jó hír, hiszen optimistább, jövőorientáltabb minőségbe kerül.

Másrészt kalandokra hív, túlzott optimizmust is adhat, mely által nagy lendülettel léphetünk az új irányba, és hagyhatjuk hátra a talán még értékes megszokottat.

 

Október 11.-én

a Szaturnusz elindul égi útján, mely egyrészt elhozza a hűvösebb idő kezdetét, másrészt az elmúlt hónapok tanulságait, a szükséges lezárásokat. A cselekvés ideje kezdődik, amikor nincs több felkészülés, a felelősségvállalás elkerülhetetlen, és a múlt lezárása szintén. 

 

október 18 - Jupiter direkt - Merkúr direkt

Hurrá a Jupiter elindul és felerősödik energiája, így bízhatunk segítségében, valamint a Merkúr is elhagyja a retrográd időszakot, talán végre előre is nézhetünk és léphetünk.

A Nap a Plútóval kerül teremtő kapcsolatba, amely energia által megérthetünk valamit amely előrevisz, legyőzhetjük a bennünk élő blokkokat és megnyilvánulhatunk önmagunk fényében.

Másrészt hatalmi kérdéseket vet fel ez az energia, így bizonyosan megtapasztaljuk ha arra van szükségünk a kiszolgáltatottság és a hatalmaskodás, elnyomás oldalait.

Mindez abból adódhat ha valamit elutasítasz magadban ezt mutatja a Merkúr és Chiron szembenállása is.

 

október 20 - Telihold a Kosban

Harcias, akaratos energiák feszültsége jelenik meg ebben a Kos Teliholdban, mely egyrészt a külvilágban zajló manipulációt, lázadást és feszültségeket is erősíti, másrészt a személyes erő és tudatosság szükségessége is megmutatkozik.

Nagyon egyszerűen ellenőrizheted, hogy az energiádat megfelelően használod vagy sem, hiszen ha fáradt és kimerült vagy, akkor biztosan nem arra tartasz ami a valódi utad és célod lenne.

Azonban ha energiád csúcson van akkor csak menj tovább és tedd a dolgod.

 

október 23 - Nap a Skorpióban

Az árnyékidőszak kezdete, amikor a sötétség növekszik és a fény kívülről csökken, azonban a Skorpióban értjük meg, hogy mindez átalakítható, ha a fény dominál belül, akkor kívül is ragyogás van.

 

október 30 - Mars a Skorpióban

Az akarat és tettek energiája a Skorpióban felszínre hozza valódi mozgatórugóidat, amely lehet szeretettel teli, vagy éppen ellenkezőleg. Ennek átalakítása lehetséges és eredményes is.

 

Bővebben az október hónap asztrológiai eseményeiről az alábbi videómban: