2021 május 11 - Újhold a Bikában

2021-05-10

 

Az év Újholdja a Bikában, bizonyosan nagy jelentőséggel bír majd, mely egyrészről az Újhold okán egy kezdet, egy új ciklus elindításának kedvező hatás, másrészt valaminek a végét is jelöli, hiszen bevezetése a fogyatkozások idejének is, melyet majd a holdfogyatkozás indít el május 26.-án.

 

Mindez elhozza számunkra annak a lehetőségét, hogy megszüntessünk valamit életünkben, lezárjunk egy meghatározó szakaszt és annak csodáival, bölcsességeivel és tapasztalásaival indítsunk el egy új minőséget.

Kissé beárnyékolja mindezt a Mars-Chiron kvadrát melyben feszültség és krízis kerül felszínre, önmagunk korlátai, melyek az elutasítás sebeiből erednek.

Az Újhold együttállásban a Lilith-tel pedig a lázadás és bosszú negatív hatásaira emlékeztet, melyben az ármány és csalás is megjelenik, figyelmeztetve a arra, hogy a Bika minőség pozitív és emelő energiáit éljük meg.

A jó hír, hogy a Neptunusz támogatóan hat az Újholdra, melynek magasabb megélési módja az angyali szeretet és annak segítő, gyógyító ajándéka.

A Bika Újhold egyéni képlet kérdése mely életterületeden hoz lezárást és új kezdetet, azonban az értékek és a biztonság témáit bizonyosan felveti életünkben.

A Bika minőséghez tartozik a biztonság, a földi lét örömei, a táplálkozás, a termékenység, a szerelem, a boldogság, és a pénzügyek is.

Így nem meglepő ha ezen területeken változás készül, hiszen ez az Újhold felerősíti az Uránusz hatásait is, mely éppen a Bikában fejti ki energiáit még jó pár éven át. Változást, megújulást, fordulatokat és meglepetéseket idéz elő, olyan mértékben, hogy semmi nem maradhat már a régiben.

Ez az Újhold felhívja figyelmünket a Bika alacsony szintű megélésére is, amely a birtoklás, az anyagi javainkkal való azonosulás, és az életélvezetek túlzásai, mint evés, ivás...

Erre utal a Lilith együttállása az Újholddal, mely az ármányt, és a sötét oldalt is képviselheti, melynek legfőbb eszköze a kísértés.

A Bika magasabb szintű működtetése a természet, a teremtés csodáinak értékelése és megóvása, az őszinteség, a tehetségeink és adottságaink ajándéka. Annak a lehetősége, hogy összhangba kerülve a természettel, a természetessel megéljük a pillanatot és a földi lét ajándékait, varázslatos színességét.

Ebben az Újhold energiában nagyon sok lehetőség van, amit akkor láthatsz meg, ha a szíveddel és lelkeddel figyelsz, akár arra mi az amit eddig nem értékeltél, pedig életed fontos része, esetleg ki az akit nem úgy szeretsz ahogy neki is jó lenne, és mi az amiben az élet szépségei rejlenek. 

Mivel a Mars a Rákban áll és a Kos Chironnal kerül kvadrátba felmerülhet annak az üzenete is, hogy mennyire ápolod a gyökereidet, a családodat, hiszen ahogy a természetben a növények növesztik gyökerüket, mivel abból tudnak táplálkozni, úgy szükséges az embereknek is az otthon, a család, a szeretet gondoskodó oldala. 

Előfordulhatnak most nem várt fordulatok is, váratlan események, melyet a Bika minőség nem igazán kedvel, hiszen a megszokásaihoz ragaszkodik, ez a biztonságos, így nehezebb feladat a változás, változtatás. 

Legyünk türelmesek és nyitottak, ebben segít a Neptunusz hatása, hogy a szeretet angyalai által megérzéseid vezessenek ebben az új energiában.

 

Bővebben a hónap hatásairól az alábbi videómban: