2021 február - Szaturnusz-Uránusz kvadrát A régi és az új

2021-02-19

 

Az év legfontosabb hatása érkezett el, február 17.-én indult a Szaturnusz-Uránusz kvadrátja, ami egy lassú hatású folyamat, azonban számtalan meglepetést és fordulatot hoz életünkbe.
 

A Szaturnusz az Uránusszal kvadrát fényszögkapcsolatban kirobbant a megszokásokból, a napi rutinból, hogy egy új nézőpontot ismerhess meg, ami hozzásegít azon felismerésekhez, melyek a valódi értékek életedben, mi az amiben szeretet és boldogság van, és mi az ami csak a félelmeid hálója.

Olyan teremtő energia ez, amivel valódi megváltásban, felszabadulásban lehet részed, ha vállalod a feladatokat, a felelősséget és kezedbe veszed a sorsod.

A Vízöntő hangsúlyos energiák kerülnek teremtő fényszögkapcsolatba a Bika energiáival, ahol a Mars és az Uránusz is halad.

A Bika szintén fix minőség, nehezen változtat, azonban földies energiát képvisel, éppen ebben rejlik kettejük feszültsége is.

A Bika megőrizni kívánja a dolgokat, értékeket, állandóság jelenti a biztonságot, amely nagyon fontos motivációja. Ehhez az energiához köthető a Föld, a pénzügyek, a fizikai örömök, a tárgyak és minden ami a földi élet szépségeit jelenti, így maga az élet is.

A Vízöntő a szellemiség, a megfoghatatlan levegő, a lázadás, a társadalom, a szabadság, és a technika vívmányai.

Kettejük találkozása annak feszültségét veti fel, hogy a megszokások jelentik a biztonságot, a változás félelmei mennyire tartanak vissza a fejlődéstől, vagy az új egyben kiszámíthatatlan is.

Éppen ezért szükséges támogatni a folyamatokat, hogy az irányítás is nálad maradjon, kezdj el egy új irányt, próbálj ki valamit ami már régóta motoszkál fejedben, és változtass apró lépésenként.

Mindez felerősíti annak az igényét, hogy ne lázadj, hanem egyénileg, önmagadban emelkedj magasabbra, hiszen csak akkor láthatod a nagyobb képet, a nagyobb összefüggéseket, ahol értelmet nyer az is, ami eddig félelem, korlát vagy veszteség volt.

A Szaturnusz nem engedi, hogy elmenekülj a felelősség elől, ezért évek múltán is visszahoz adósságokat, tartozásokat, ahol nem vállaltál felelősséget, nem tanultál meg valami fontosat, azt annyiszor hozza vissza, ameddig meg nem tanulod, és meg nem érted.

Az Uránusz energiája eltérő, hiszen hirtelen váltásokat, változásokat, megújítást és fordulatokat eredményez.

Azokat a megszokásokat, rutinokat, melyek már nem visznek előre, sőt fogva tartanak elsöpri az utunkból, annak érdekében, hogy merjünk változtatni és fordítani a megszokott dolgokból.

Éppen ezért a felszabadítás, a megváltás energiáit is képviseli magas megélési szinten, hiszen képes olyan sorsfordítást hozni, amivel kiléphetünk a megszokások csapdájából és új utat találhatunk, próbálhatunk ki.

Ez a nagyon fontos hatás ebben az évben háromszor történik, ami a folyamatokat felosztja, az első február 17.-én történt és indított el változásokat, ami már erősen dolgozik, hamarosan felszínre is kerül.

A második júniusban akkor már az új irány lesz a meghatározó, és a szabadulás, mivel ekkor a Szaturnusz már retrográd lesz, ezért visszahozhat a múltból embereket, vagy helyzeteket, amivel még feladatod van.

A harmadik december 24.-én ami a biztonság és stabilizálás, az új megszilárdításának kedvez majd, mivel itt az Uránusz lesz retrográdban.

Érdemes visszatekinteni a múltba, egyrészt 1988 évre, mivel itt volt az Uránusz együttállásban a Szaturnusszal, tehát innen indult el a folyamat melynek fontos állomásához érkeztünk. 

1999-2000-ben szintén kvadrátban voltak, csak éppen fordítva, azonban ez is fontos ideje, ami segítségedre lehet a jelen megértésében.

2008-2010 évben pedig szembenállásban voltak, így ez az időszak is jelentős része a nagy egésznek, gondold át mi az ami hasonló a fenti időszakhoz, és hogyan tudnád most magasabb szinten működtetni ezeket az energiákat, hogy áldást hozzanak életedbe.

 

Bővebben az alábbi videómban: