2020 szeptember 22-24-Őszi napéjegyenlőség

2020-09-23

Elérkezett az őszi napéjegyenlőség ideje, amikor a nappal és éjszaka egyforma hosszú, és elindul az ősz, az éjszakai órák száma kezd növekedni. A világossággal szemben a sötét órák száma növekszik, ami a belső munkát és megértést is támogatja.

A Nap átlép a Mérlegbe, így a Vénusz hatása alá kerül, ami előhozza a párkapcsolati, a harmónia és egyensúly kérdéseit életedben.

Olyan gondolati tisztázások ideje jött el, amikor fény derül életed szépségeire, az együttműködés lehetőségeire egyaránt.

Minél hosszabbak lesznek az éjszakák annál inkább értékeljük a Napot, és annál lényegesebbé válik a saját Napunk fénye.

A belső Napunk világítja meg az éjszakát, és ad erőt, hogy töltekezzünk a belső fényünkből.

Éppen ezért most kiemelten fontossá válik, hogy mi okoz örömet, miből tudunk töltekezni illetve ennek ellenkezője is, mi az ami szívja erődet és viszi energiádat.

Miből tudsz sikereket elérni és mi az ami felesleges teher számodra. Mindez hozhat felismeréseket és fáradtságot, lehangoltságot is. Ebben az esetben el kell gondolkozni, és mérlegre kell tenni a dolgaidat, hogy megtalálhasd az egyensúlyt.

Saját erőforrásaid felfedezése és megértése igen fontos része ennek a folyamatnak, és ahogy az egész 2020-as év a váltásról szól, úgy illeszkedik ez a fordulópont is ehhez.

Kizárólag önmagadban tudsz változtatni, ami nagyon jó hír, hiszen így a döntés rajtad áll.

A Mérlegben haladó Merkúr a Szaturnusszal kerül kvadrát fényszögkapcsolatba, ami egyrészről visszahozhat olyan kapcsolati, párkapcsolati feladatokat amelyeket még nem sikerült megérteni, lezárni, vagy elrendezni.

Mindehhez még hozzájárul a Merkúr szembenállása a Kos Marssal, ami arra figyelmeztet, hogy légy harmóniába önmagaddal, a cselekedeted és az állításaid találkoznak-e.

Egyszóval szőnyeg alá söpröd a gondokat, vagy felvállalod és teszel a megoldásért.

Felhozhat vitákat, türelmetlenséget, hiszen mindkét égitest gyorsaságra törekszik, a Mars azonnal akarja az akaratát megvalósítani, tenni és cselekedni akar, még akkor is ha ez harccal jár.

A Merkúr a Mérlegben harmóniát és békét kíván, ezért előfordulhat, hogy nem mondod ki amit gondolsz, elkerülve a konfliktust, ami azonban robbanáshoz vezethet.

A Merkúr-Mars szembenállás energiája felerősítik, hogy a kimondott szavaknak hatalmas jelentősége és ereje van, ezért ezeken a napokon ügyeljünk gondolataink és szavaink tisztaságára, és legyünk tudatosak arra, hogy azt mondjuk amit szeretnénk megvalósulni.  

Frusztráció, türelmetlenség is megjelenhet, azonban a régi jól bevált módszerek  ( Szaturnusz ) hasznosak lehetnek, ha hajlandóak vagyunk a tapasztalatainkat felhasználni. A tények és az információk szembe kerülnek a saját vagyis egyéni akaratunkkal, ezért az önvizsgálat és mértékletesség erősen ajánlott az elkövetkező napokban.

Ha akadályokat érzel, vagy azt tapasztalod, hogy falakba ütközöl légy türelmes amíg a dolgok beérnek, valamint gondolkodj el, milyen gondolati beidegződések állhatnak a háttérben.

Kiváló lehetőség ez arra, hogy feloldj olyan régi mintákat, sémákat és blokkokat magadban melyek nem visznek előre, csupán egykori elakadásaidat ismétlik és negatív tapasztalataidon alapulnak.

Alakítsd át ezeket lehetőségekké és kitartóan haladj lépésről lépésre céljaid felé.

Csodálatos őszi napokat kívánok!

 

Bővebben a szeptemberi hatásokról az alábbi videómban: