2020 október- Újhold a Mérlegben-Mikor legsötétebb az éj

2020-10-16

Újhold a Mérlegben 21:31-kor

Újhold-Plútó kvadrát   Marssal szembenállásban

Az Újholdak a megújulásról szólnak, nincs ez másképp ennél az Újholdnál sem, ami a Mérlegben jön létre, azonban olyan erőteljes energiák lengik körbe melyek nem mindennapi eredményeket hoznak.

A személyes célok, és akarat feszültté válhat az elvárásokkal szemben, valamint a kapcsolatok is vizsgáznak, mennyire működik, és hogyan lehet együttműködni. 

A Plútó már nem finomkodik, nem célozgat, egész egyszerűen elsöpri utadból azt amiben nincs élet, aminek nincs jövője. Azonban megnyitja az utat ahhoz, ami valódi érték és lehetőség. 

Ez az Újhold kötődik az április 8.-i Teliholdhoz a Mérlegben, ezért egyrészt megjelenhet azzal összefüggő események, folytatásokban, valamint lezárásban.

Előfordulhat, hogy amire az áprilisi Telihold rávilágított annak lezárása, befejezése történik. Másrészt ezzel egy új kezdet is megjelenik, amiben új utak nyílnak meg, új minőségek érkeznek életedbe.

A lezárás lehet fájdalmas folyamat, hiszen a Plútó igen intenzív az Újhold idején, az átalakulást a pusztulás, a megszűnés indítja el, ami után a Plútó regenerál és újjászületik egy magasabb minőség.

A Mérleg Újhold a jegy energiát képviseli, ami az egyensúly, a harmónia, a kiegyenlítődés, az igazságosság elemeit hordozza és ezeket erősíti fel.

Újholdkor a legsötétebb az éj, ezért csak a belső fényünkre számíthatunk, a megérzéseinkre, a mély és belülről jövő sugallatokra, és éppen erre van most szükségünk.

Ez az Újhold kissé sötét és borús is, azonban el kell engednünk a félelmet, a szégyent, a bűntudatot, és vissza kell térnünk önmagunkhoz.

A Mars és a Merkúr is retrográd ebben az időben, ezért lassulást, hátrálást, akár energiaszegény állapotot érzékelünk. Mindez a belső munkára szólít fel, hiszen a külvilág lecsendesedése szükséges a belső megértésekhez.

Mikor legsötétebb az éj, a hajnal közelebb van.

A Mérleg a számvetés is, amikor mérlegre tesszük életünket, vagy értékeljük mi jó és mi rossz.
Ehhez ki kell ürülnie minden csalódásnak, félelemnek, haragnak, ítélkezésnek, hiszen az élet egy út, ahol nincsenek rossz helyek, nincsenek hibák, mivel az is jó valamiért valahová vezetve. 

A harag és gyűlölet csak Neked rossz és bomlasztó, helyette a szeretet a magasabb minőséghez vezet.

Ezért fogadd el önmagad, az életed, az életet, és ami nem boldogít, amiben nincs emelő szeretet, azt engedd útjára.

Az Újhold energiája rávilágít arra, hogy nem minden az aminek látszik, vagy aminek hiszed.

Szembesülhetsz a döntésekkel és tettek szükségességével is, hiszen a Mérleg gyakran halogat és nehezen dönt, ezért azokra a múltban történt helyzetekre világít rá, ahol nem hoztál döntést, vagy nem megfelelő utat választottál. Azonban ahhoz, hogy ezen változtass feszültséget kell teremteni, ami az aktivitásra, cselekvésre késztet. 
Ez először az elégedetlenséget, a feszültséget hozza elő, aztán a megértését, és a megoldást is.

Csodálatos kezdeteket kívánok az Újhold erejével.

 

Bővebben a hónap hatásairól az alábbi videómban: