2020-március 22-A Szaturnusz jegyváltása-Változások ideje

2020-03-21

Március 22.-én a nagy tanítómester, Szaturnusz átlép a Vízöntőbe, ami egy fontos állomása életünknek. A jegyváltás felerősíti hatását, ezért energiái fokozottan érezhetőek az elkövetkező napokban, hetekben.

Az időjárásban megnyilvánulva lehűlést okoz, hiszen a Szaturnusz hideg energiákat hordoz. A kialakult járvány ügyében, amennyiben további korlátozások lesznek, akkor azok is ebben az időben valószínűek.

Mivel később retrográd irányba vált, ezért majd július 2.-án visszahátrál a Bakba, ahol december 17.-ig lesz. Ekkor hagyja el a Bak jegyet és kezdi meg 2,5 éves utazását a Vízöntőben.

A következő hónapokban betekintést nyújt a jövőnkbe és a 2021-es év irányvonalába, amely leginkább a tanulságokat érinti.

A Szaturnusz a nagy tanár, hatásaival azt segíti, hogy felnőtté és önállóvá váljunk.

Eleinte arra mutat rá életünkben személyes szinten - ami egyéni horoszkóp kérdése, mely életterületen jelenik meg hatása-, vagy társadalmilag, hogy mi az

  • ami nem működik vagy nem jól működik. 
  • amit le kell zárni, ami a múlt és nincs helye a jövőben
  • mely tettünknek milyen következményei vannak
  • mi az amiben felelőtlenek vagyunk

és milyen leckéket kell még megtanulnunk, hogy lássuk a helyes irányt.

Azonban a Szaturnusz nem negatív vagy ártó bolygó, sokkal inkább ad mint elvesz. Ez általában úgy működik, hogy a tranzitja első hatásaként elvesz, korlátoz, rávilágít önmagunk korlátaira, félelmeire, amire később rájövünk miért volt számunkra nagy segítség, majd végül tartós és stabil ajándékokat, eredményeket ad.

A Szaturnusz 2017 decembertől a Bakban haladt és ezen a területen fejtette ki hatásait. Ez a 2,5 éves időszak végéhez közeledik, december 17.-én fejeződik be, és kiértékelheted milyen eredményeket hozott az életedben a Bak házad területén.

Lássuk a Vízöntőben milyen életterületeket érint a Szaturnusz és mely hatásokkal számolhatunk a jegyváltása kapcsán.

A Vízöntőhöz tartozik: 

  • a társadalom, a csoportok, közösségek
  • a szabadság, függetlenség
  • a vágyak, álmok
  • az elektronika, számítástechnikai, robottechnika
     

Azonban egy jegy minőségét, jellemzőit nem lehet értékelni a vele szemben elhelyezkedő jegy nélkül, hiszen a két minőség egymással összefügg, egymást kiegészíti.

A Vizöntő az Oroszlánnal képez szembenállást, azaz tengelyt így az Oroszlán témák is jelentőséget kapnak.

Az Oroszlán minőséghez tartozik:

  • a szív, a szívünk vágyai, és motivációi
  • a hatalom és irányítás
  • a ragyogás és kiteljesedés
  • a kreativitás, alkotás
  • a teremtés

és az igazság amit megvilágít fényével.

Ahogy azt már korábbi videómban is említettem ennek megértésére a legjobb szemléltetés az "Oroszlánkirály" című mese. 

Ami csodálatosan bemutatja a hatalom pozitív és negatív megélési lehetőségeit. A történet szerint a hatalmon lévő király bölcs, igazságos azonban következetes és szigorú is, hiszen a szabályok betartása fontos része a közösség működésének.

Ez a hatalom a szívből uralkodás mintája, hiszen bőség van mindenhol, zöldelnek a legelők, a „nép”nek van mit ennie és minden virágzó és boldog. ( ez nyilván nem azt jelenti, hogy nincs megszorítás, korlátozás vagy más szükséges szabály )

Ennek oka a szeretet hiszen a király szereti a birodalmát, a népét, ezért szívből uralkodik, ahogy saját magán is. Magával szemben is következetes és igazságos.

Aztán megjelenik az álnok, aki a hatalom megszerzése érdekében nem riad vissza a hazugságtól, a gyilkosságtól, ármánykodástól sem.

És mikor a hatalmat megszerzi és uralkodik minden elpusztul idővel már kopár tájjá változik az egykori bőséges legelő, az állatok azaz a nép éhezik és haldoklik.

Vajon miért? 

Ez az uralkodás nem szívből történik, nem a szeretet vezeti, csupán a hatalomvágy, a felsőbbrendűség érzése, nincs benne alkotás, sem igazság, csupán hazugság és gyűlölet.

Nyilván ez önmagával szemben is fennáll,  hiszen úgy uralkodsz másokon ahogy magaddal is teszed.

A fenti példa kiválóan mutatja be, hogy mi a különbség ha szívből szeretettel élsz vagy csupán versengsz és szívtelenül vezeted önmagad vagy akár a világot.

Ezek a témák mindannyiunk életében meg fognak jelenni a Vízöntő Szaturnusz ideje alatt.

Hiszen mindez értünk történik, hogy szívből éljünk, ami hamis és nincs benne szeretet az nem lehet tartós és éltető.

A Vízöntőben a Szaturnusz kiemelten érinti majd a Vízöntőket, Oroszlánokat, Skorpiókat, Bikákat is.
(ha a születési horoszkópodban a Nap, a Hold, a Vénusz, vagy az aszcendens a fenti jegyek egyikében van.)

A Szaturnusz tartós és időtálló dolgokat, kapcsolatokat, munkát, minőségeket teremt életedben, ezért hatásai hosszú távon jutalmat hoznak.

Elkerülhetetlenül meg fog jelenni a társadalmi és pénzügyi átrendeződés, hiszen a Vízöntő Szaturnusz a Bikában haladó Uránusszal fog majd kvadrát fényszögkapcsolatba lépni. Ez mindig teremtő energia, ami feszült helyzeteket hozhat, annak érdekében, hogy változtatnod kelljen, cselekvésre ösztönözzön.

Mivel a vasárnap Vízöntőbe lépő Szaturnusz a társadalomra is hat, ezért ha lesz további intézkedés a jelenlegi járvánnyal kapcsolatban,például korlátozás, lakhelyelhagyási... egyéb intézkedések, az valószínűleg március 23-24 környékén várható.

A Szaturnusz jegyváltásakor a Mars a Plútóval képez együttállást, ami a hatalom cselekvéseit, intézkedéseit, valamint a háttérben zajló folyamatokat is felerősíti.

A Mars-Plútó olyan hatalmas energia, ami a regenerálódást és a teremtés legnagyobb erejét hordozza magában. Ha a félelmek helyett a gyógyítást, a változtatást támogatod és készen állsz észrevenni mit és miben kell átformálnod életedben, akkor bármit megvalósíthatsz ezzel az erővel.

A Plútó nem ismer félmegoldást, langyos célozgatást, mindent átalakít és ami hazugság vagy passzivitás azt lebontja, elpusztítja, szembesít az elmúlással és az örök körforgás csodáival.  

Egyéni szintén érdemes ezt a hatalmas energiát a teremtésre fordítani és félelmeink ellenére átalakítani a jövőt, a meghozni a szükséges döntéseket, változatásokat és felelősséget vállalni önmagunkért, tetteinkért és másokra is tekintettel lenni.

Március 24.-én kedden a Kos Újhold energiái új fordulatokat hoznak, erről a következő írásban olvashattok majd.

Összefoglaló videó: