2020-március 15-Chiron-Holdcsomópont kvadrát-Teremtő erőink és a járvány

2020-03-15

Tekintsük át mit mutat az asztrológia az égi hatásokról, ebben a Világot érintő járványban. Hogyan tudnánk pozitívan megélni a lehetőségeket.

Március 13.-tól aktív a Chiron és felszálló holdcsomó kvadrátja, a hétvégén a Nap-Plútóval kerül lehetőségeket adó kapcsolatba és a Mars a Neptunusszal.

Chiron jelöli a karmikus sebeinket, valamint a gyógyulás lehetőségét is, a sebzett gyógyítónak is nevezik.

A Kosban az erő kérdéseit, az önérvényesítést valamint a negatív megjelenési formáit a harcot, az erőszakot és a háborúskodást veti fel. Mindez arra hívja fel a figyelmet, hogy

ne valami ellen harcolj, hanem valamiért tegyél és a célokba fektess energiát.

Mivel a napokban kvadrátot alkot a holdcsomópontokkal, mely a szabad akarat és a karma kérdéseit veti fel, ezért olyan helyzeteket eseményeket okozhat, amelyek a két megélés ellentétét feszegetik.

  • Kiszolgáltatottság vagy szabad cselekvés?
     
  • Mitől lesz a szabad akarat lehetőség és mitől ártasz vele önmagadnak?


Egyszerű a válasz, ha lázadsz, ha valami ellen harcolsz vagy teszel, ha nem jól használod fel a szabad döntés és cselekvés ajándékát.

A Mars Neptunusszal alkotott energiája is a céljaink és vágyaink megvalósítását segíti, a passzív elszenvedő létből való kilépést. Negatív megélése az álomvilágba való menekülés, és az áldozati szerep.

Tovább támogatja a Halak Nap és Bak Plútó között létrejövő energia a rejtélyek megfejtését megértését és a belső erőnk felhasználását a teremtésre életünkben.

Mi az aminek erőt adsz, mire használod belső energiáid?

A tisztításra és gyógyulásra érdemes figyelmünket fordítani, önmagunk erősítése magasabb szinten.

Ha gondolataidat, figyelmedet a pozitív teremtésre használod hozzájárulsz a javuláshoz.

A Nap-Plútó energia a belső mágus életre keltése, mely jelen helyzetben a vizualizáció és gondolati teremtés felhasználása, az élet javítására, a gyógyításra.

Immunrendszeredet kívülről és belülről is támogathatod, a gondolati teremtéssel megerősítheted önmagad és a Világba is küldheted a gyógyulás erejét.

A természet ébred, a virágok kibújtak és illatuk látványuk emlékeztet az újjászületésre, a megújulásra és az ébredésre. A Világ gyönyörű, a Föld csodái a természetben vannak, nem a művilágban.

Ahhoz hogy visszakerüljünk valódi önmagunkhoz változás szükséges. Ezt hozta a 2020-as év és a Bakban létrejövő stellium, azaz bolygóhalmozódás, ami olyan erős energiákkal bír, hogy nem lehet észrevétlenül átlépni.

Itt fut össze minden szál, hiszen a Bak jegy kiemelt szerepe ebben az évben a fegyelmet és felelősséget támogatja. 

Ugyanakkor megjeleníti a félelmet is, éppen azért, hogy rájöjj ezzel korlátozod önmagad. 

A félelem ami most megjelenik nem jó irány, helyette a rendet, a fegyelmet és felelősséget érdemes választani. 

A hitet, hogy minden egy nagyobb jó érdekében történik és a tudást, hogy tanulj. 

Senkinek nem válik hátrányára, ha most egy kicsit elvonul és otthon marad, hiszen az eszetlen rohanás hozadéka a jelen helyzet is. A félelmek, az aggódás, hogy de akkor miből fogok élni, mi lesz most velem szintén nem vezet sehová. 

Most lesz csak igazán jó neked, mert megállsz és utoléred önmagad, lelassulsz és meglátod azt amit a rohanásban nem láthatsz.

Miért olyan riasztó, hogy otthon légy? Hiszen ez a bázis, ahol feltöltődünk, ahol a harmóniát kialakítjuk magunknak, ahol szeretteinkkel lehetünk, vagy önmagunkkal békében, összhangban.

Ha innen menekülsz, akkor éppen ott nincs rend szó szerint és átvitt értelemben ahol a biztonságod éled meg. Otthonunk a biztonságunk is egyben, és éppen itt félsz és innen menekülnél? 

Érdemes elgondolkodni ezen, hiszen jelen helyzet lehetőség arra, hogy lelassuljunk és megálljunk. 

Amikor az Uránusz a Bikába lépett ( 2018 május, majd 2019 márciusban ) már tudtuk, hogy nagy változás közeleg, ami az egész Földet, a természetet és a pénzügyi világot érinti majd.

Azonban itt folyamatokról beszélünk, nem abban a pillanatban vagy azon a napon történik valami amikor egy lassú mozgású bolygó jegyet vált. Az Uránusz esetében ez kb. 8 éves folyamat.

Az átalakulás kezdete mindig bizonytalansággal és akár félelemmel is járhat, hiszen az ismeretlen, a kiszámíthatatlan veszélyezteti a biztonságosnak tűnő megszokást. 

Ehhez kapcsolódott a januárban bepontosodó Szaturnusz-Plútó együttállása a Bakban.

Ennek okán többször említettem már a felelősségvállalás kérdését. Itt szintén egy hosszabb folyamat elindulásáról beszélünk. 

Egyik állomása a koronavírus járvány, ami már jelen van és megoldást, cselekvést kíván.

Miért történik mindez, és mi lesz a vége?

Egy biztos nem azért történik, hogy féljünk, sem a hisztéria nem cél.

A Szaturnusz a tanítómesterünk, aki saját jegyében a Bakban arra kíván tanítani minket, hogy

  • vállaljunk felelősséget
     
  • figyeljünk másokra
     
  • fegyelmezetten viselkedjünk
     
  • kötelességeinknek tegyünk eleget
     
  • és tanuljunk a múltból, a hibákból, a karmából, azaz az ok-okozatból

 

Tehát a megoldás: 

  • a szabályok betartása 
  • felelősségvállalás és felelős viselkedés
  • elköteleződés és kitartás   
  • fegyelem

Felmerül a kérdés, hogy a 2020-as év miért hozott egy járványt?
Hát bizony a Plútó okán, amely energia nem ismer félelmet, sem középutat, nem vár, hanem ami nem működik azt elpusztítja és átalakítja. 

Ide tartoznak a hatalmi kérdések is, és a rejtett, titkos, titkolt dolgok egyaránt.

Mivel a Bakban gyülekezik most a Plútó, a Szaturnusz, a Jupiter, és éppen most a Mars is, ezért a Szaturnusz tanításai felerősödtek, hiszen minden eszköz azaz energia a rendelkezésére áll.

Most nincs megúszás, mivel minden támogató erő egy célért dolgozik. És az nem más, mint a fejlődés.

Bizony nem a pusztulás és nem a félelem.

A tanulás és a sorsfordítás. A hibás értékrendet átalakítani csak e képpen lehet.

Ezért el kell gondolkodni, hogy mit választasz, a fegyelmet és rendet, vagy az ellenállást és értetlenkedést.

Semmi nem véletlenül és értelmetlenül történik életünkben.

A természettől elfordult és a természet törvényeit kikerülni igyekvő ember is előbb utóbb szembesül halandóságával és tehetetlenségével.

Hiszen éppen azt kerülte ki, azt nyomta el ami az igazi ereje, a teremtő energiája.

Mivel a Bak jegyben találkoznak most a bolygók, ezért ennek a minőségnek az energiái erősödnek fel. 

Ez azt jelenti, hogy légy felnőtt és viselkedj is akként.

Tartsd be a szabályokat és gondolj másra is, ne csak önmagadra. Alkalmazkodj a körülményekhez, és találd meg ebben a jót.

Hiszen ha otthonodból dolgozhatsz, ha kicsit elcsendesedsz és távol kerülsz a külvilág zajától, az csak a javadra válik. Rájöhetsz mitől menekülsz, miért nem tudsz megállni és megpihenni, miért igényled a nyüzsgést és tömeget.

Közelebb kerülhetsz önmagadhoz, a lelkedhez, és a szeretteidhez, családodhoz is.

Ne a félelmeknek engedj, hanem azt éld meg, annak örülj ami most éppen van. Vedd észre a szépet, a csodát, a varázslatot, töltődj fel a természet erejéből, megújuló képességéből és légy türelmes.

 

Az alábbi időpontok meghatározóak még ebben a hónapban, amiről majd külön írok:

  • Március 20.-án a tavaszi nap-éjegyenlőségkor kezdődik az asztrológiai új év, amikor a Nap a Kosba lép,  elindul a 12 jegyen való haladása.  

Ezen a napon tetőzik a Mars és a Jupiter együttállása a Bakban, ami a januári Plútó-Szaturnusz együttállás fokán történik, tehát annak energiáit erősíti fel és indítja be.

A hit és a cselekvés bolygója találkozik, amit megélhetünk a félelem és annak felnagyítása formában, vagy a hittel és bizalommal való cselekvés, összefogás, összetartás erejeként is.

  • Március 22.-én a Szaturnusz lép át a Vízöntőbe, ami szintén egy intenzív hatás, és előrevetíti a Vízöntő Szaturnusz témáit. A Vízöntőhöz tartozik a közösség, a társadalom, valamint a szabadság is, így ez az energia első lépésben a Szaturnusz hatásásból a korlátokat jeleníti meg. 
    Természetesen később felfedi magát ennek valódi célja és jótékony hatása, ami az összetartás, a közös érdekek, feladatok, és célok. 
     
  • március 24.-én a Kos Újhold energiái hoznak új fordulatokat
     
  • április 1.-én a Mars a Szaturnusszal találkozik a Vízöntőben
     
  • április 4.-én a Jupiter a Plútóval áll együtt a Bakban.