2020 június havi asztrológia-Nap és Holdfogyatkozás

2020-06-02

Június a változások hónapja lesz, méghozzá nagyon fontos és jelentős fordulatok, váltások, változtatások kezdete, elindítása.

Elkezdődik a fogyatkozások ideje, egy hold és egy napfogyatkozásunk is lesz a hónapban. a Nyári napforduló, a Vénusz újjászületése, a Merkúr retrográdja és a Mars saját jegyébe a Kosba költözik.

Nézzük részletesen a hónap asztrológiai eseményeit:
 

június 3 - Nap-Vénusz együttállás
 

A Vénusz a Nappal kerül együttállásba, és elindul egy új Vénusz ciklus, ezután fog a Vénusz reggeli csillagként megjelenni az égen.

A Nappal való együttállás felerősíti a szív kérdéseit és újjászületik a Vénuszi energia bennünk. A szív gyógyítása, az önszeretet megélése válik roppant fontos feladattá, hiszen a Vénusz reggeli csillagként mikor a Nap előtt kel fel, akkor az önszeretetről szól.

Ezen a napon különösen érdemes figyelni a jelekre, üzenetekre.

Nagyon fontos ez az energia, hiszen a Vénusz a vágyainkat is képviseli, születési képletünkben megmutatja mi az amire vágyunk, ami boldogságot hoz és amiért élünk. 

Ezért itt az idő, hogy megadd magadnak azt amire valójában vágysz, itt az ideje, hogy megértsd mi okoz örömet az életben, miből tudsz töltekezni és milyen vágyak hajtanak. 

 

június 5 Telihold a Nyilasban Holdfogyatkozással
 

Utoljára 2013-ban volt holdfogyatkozás a Nyilasban, ezért érdemes emlékezni milyen irány volt akkoriban az életünkben.

Új kapuk nyílnak, új célok, és irányok, amik merőben különbözőek lesznek attól amin eddig haladtunk.

Mivel a Mars kvadrátban van a Teliholddal, ezért a cselekvés ideje jött el.

Egyrészt fény derül az igazságra, még ha az nem tetszik akkor is, másrészt cselekvésre tettekre van szükség.

Az első jelentős megnyilvánulása a holdcsomópontok Ikrek-Nyilasban haladásának, számvetés ideje hiszen innen indulunk, most lehet újratervezni és korrigálni az útiányt ha úgy éreznénk eltévedtünk vagy letértünk a számunkra helyes vagy kedvező útról.
 

június 10 Vénusz hajnali csillag
 

A Vénusz reggeli csillagként látható az égen

A Vénusz ciklus fontos állomása, amikor kilép az árnyékból és ismét látható az égen, hajnali csillagként jelenik meg. Ez az a pont ahol annak ellenére, hogy retrográd még a Vénusz, már lehet indulni, tenni cselekedni és változtatni, minden olyan téren és témában amely a boldogsággal, szerelemmel, pénzügyekkel áll összefüggésben.

Szívünk gyógyítása, melynek első lépése szembenézni az önámítással, az illúziókkal és a hamissággal. 

 

június 13 Mars-Neptunusz együttállás
 

Az önszeretet és önelfogadás a legfőbb feladatunk, mely nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Hiszen eközben megjelenik a saját vágyak és igények, valamint a külvilág a társ vágyai és igényei is. Mennyit adjunk és kapjunk, mikor válunk önfeláldozóvá és miért.  Ami nem tölt fel, ami nem ad erőt és boldogságot az nem igazi segítség, nincs benne áldás, így csak áldozattá válunk.

Saját vágyaink, álmaink megvalósítása a cél, hiszen ezáltal kerülünk helyünkre az egységben, és ezáltal tud a másik is önmagára találni. Persze az már az ő döntése, vagy nem akarása.
 

június 18 Merkúr retrográd a Rákban
 

Vissza a múltba, a gyökerekhez a tápláló alapokhoz, hogy erőt és energiát merítsünk, hogy megszabaduljunk az érzelmi csapdáktól, és megtisztítsuk elménket a felesleges blokkoktól, korlátoktól.
 

június 19 Nap-Felszálló holdcsomópont együttállás
 

A Nap a mi boldogságunk, kiteljesedésünk, a felszálló holdcsomópont az élet célja.

Mi a valódi cél, mi a feladat, mi a szabad akarat és hogyan éled meg.

Új tapasztalatok várnak ebben a témában.

 

június 20-21 Nyári Napforduló - Újhold a Rákban Napfogyatkozással
 

Nagy erejű váltás és változás, napfogyatkozás a feloldódás

a sorsfordulatokat a szabad akaratot és választást segíti.

 

június 23 Neptunusz retrográd
 

Neptunusz retrográd idején önmagunkban keressük az egységet,

erős álmok és megérzések várhatók.
 

június 25 Vénusz direkt
 

Megkönnyebbülés és tisztulás, kitisztul a kép az igazi vágyak és célok irányába, szerelmi és pénzügyi téren megnyilvánuló energia.

 

június 28 Mars a Kosba lép
 

A Mars saját jegyébe a Kosba költözik, méghozzá igen hosszú időre egészen 2021 januárig itt fejti ki hatását, és töltődik fel energiával.

A harcos hazatér és ereje megsokszorozódik, ezért amihez eddig nem volt elég akaratunk, vagy energiánk arra itt az idő, hogy megtegyük.
Önmagunk megismerése és motivációink megértése hozza el azt a tiszta energiát, amivel legyőzhetjük a félelmeinkből húzott falakat és korlátokat.

 

június 30 Jupiter-Plútó együttállás 
 

A Jupiter retrográd okán újra együttállásba kerül a Plútóval, ez a hármas sorozat 2. felvonása, az első április 4.-én volt, az utolsó november 12.-én lesz. 

Hatalmas energia, és lehetőség, hogy átgondold és megtaláld az elmúlt hónapok változásainak pozitív hatásait és fordulatait életedben.

 

Bővebben az alábbi videómban hallgathatjátok meg a június hónap hatásait: