Nap-Jupiter szembenállás-Amit látsz és ami létezik

2018-05-09

Nagy dolgok vannak készülőben, mely május 15-én egy Újholddal kezdődik, amikor az Uránusz jegyet vált és átlép a Bikába, azonban semmi sem történik előjelek nélkül.
A kiszámíthatatlan változások nem is annyira kiszámíthatatlanok ha merünk a dolgok mögé látni.

A mai Nap-Jupiter szembenállás éppen ezt segíti, az önbizalom és hit, amit mutatunk és ami a valóság.
Van egy mélyebb üzenete is ennek a fényszögnek, vajon mennyire van harmónia a mély lelkiség, a szellem és a testünk, a fizikai valónk között.

Ezt megelőzően, április 17.-én váltott jegyet a Chiron, a Halakból a Kos jegybe lépett át, 2010 óta haladt a Halakban ahol az érzelmi természetű sebeket hozta felszínre.

Chiron az asztrológiában a karmikus sebeket jelöli, olyan mély tudatalatti érzékenységet, sérelmeket, melyek megértéséhez időre van szükségünk. Éppen ezért sokáig csak a külvilágból érkező fájdalmas tapasztalatként éljük meg, majd idővel jó esetben tudatosodik bennünk és ki akarjuk kerülni. Ekkor vonjuk le azon következtetéseket, hogy - attól függően kinek hol áll a születése pillanatában azaz a születési horoszkópjában a Chiron – az életünk bizonyos területén korlátozva vagyunk, mindig sérülünk és az nekünk nem adatik meg, abban a dologban nincs szerencsénk.

Például akinek az 5. házában áll a Chiron annak a kreativitása, az önmegvalósítása, a szerelem, az alkotás okoz gondot, itt szenvedi el a kudarcokat, sebeket, sérelmeket.

Azonban ennek nem az a célja, hogy tudomásul vedd és fogadd el, sokkal inkább gyógyítsd meg magad üzenete van.  Nyilván ehhez idő kell, így később tudatosodik mindez, és ezután használhatjuk ezt az energiát a gyógyulásra, gyógyításra is.

Chiron a sebzett gyógyító, aki halhatatlansága miatt nem tudott szabadulni kínzó fajdalmától,  egyedüli megváltást halandóvá válása adta. Halálával megszabadulhatott sebeitől, s így a halál és újjászületés körforgása jelenti a szabadulás, az új élet lehetőségét is.

Mindennek az üzenete arra világít rá, hogy magad vethetsz véget a visszatérő fájdalmas helyzeteknek, ha megérted ezeket előző életeidből hoztad mint blokkokat, tehát nem ez a sorsod, nem KELL elszenvedned tovább, felmentheted magad és a szabadságodat elméd láncainak lebontása hozza el számodra.

A Kosban az önérvényesítés, az önmegvalósítás, szabad akarat kérdését fogja feszegetni, mennyire vagy képes önállóan érvényesülni, érvényesíteni akaratod, és mennyire veted alá magad mások érdekében.

Természetesen itt nem az agresszív, erőszakos másokon átgázoló viselkedésre kell gondolni. Csupán arra a finom határra, meddig tegyél más kedvére, és hol húzd meg a határt, hogyan érvényesülj asszertívan, tiszteletben tartva a másik fél ugyanezen személyes szabadságát, függetlenségét, önérvényesítését, mindaddig amíg ez nem sérti a tiédet.

Hogyan lehet mindezt közösségi szinten kiterjeszteni, alkalmazni, kölcsönösen tiszteletben tartani egymás akaratát, anélkül, hogy sérülne a saját egyéni akarat.

Ha képes vagy másoknak ezt megadni, akkor válsz képessé önmagadnak is megadni.  

A belső erő a belső harcos megtalálása egy magasabb szinten működtetve segítheti, hogy az energiákat ne a rombolásra, hanem a kezdetekre az elindításra használjuk fel.

Az énünk gyógyítása kerül középpontba, hogy elfogadjuk kik vagyunk igazából, és ennek tudatában tegyünk lépéseket az önmegvalósítás felé.

A földi létben nem csak jó létezik, itt bizony van jó és rossz, a kérdés  hogy melyiket választod, hogy melyiknek adsz több erőt, energiát, rajtad áll. Ha képessé válsz a rosszat is megérteni, elfogadni akár magadban is, akkor tudsz egyensúlyt teremteni.

A Jupiter-Nap szembenállása ezt az igazságot segít felszínre hozni, ki is vagy valójában, melyek azok a tulajdonságaid amelyeket rejtegetsz, és mit mutatsz meg magadból.

Azonban ami rejtve van, az is létezik, ugyanakkor amíg nem vállalod fel önmagad előtt addig csendben a háttérben, rejtőzködve bomlaszt és fejti ki ártalmas hatását. Fogadd el negatív oldaladat is, vállald fel önmagad előtt, hiszen ha tudatában vagy a benned élő rossznak irányítani is tudod. El tudod kerülni, felül tudod írni, dönthetsz, hogy nem használod. Csak azt irányíthatod amit ismersz, ezért segít ez az energia a napokban, hogy észre vedd milyen is vagy valójában. Ezután dönthetsz minek adsz teret és mi az amire nincs szükséged, ami romboló.

Érdemes most jobban odafigyelni reakcióidra, és önvizsgálatot tartani, hogyan reagálsz ha sarokba szorítva érzed magad, vagy ha épp nem a kedved szerint történnek az események. Amit megértesz, azt ismered és uralod.

A Chiron új ciklusa a Kosban a kezdet is egyben, így sok minden meghal, és sok minden születik.

Az önértékelés, a bátorság és erő nélkülözhetetlen ahhoz hogy valóban éljünk, a saját életünket éljük. A tüzes és merész Kos energiái segítenek, hogy végre Ne vegetáljunk, kibírjunk, végigcsináljuk, hanem ÉLJÜNK.