Mérleg Telihold-Harc vagy Szerelem

2019-04-18

Április 19.-én pénteken Mérleg Telihold fénye ragyogja be életünket. A Telihold a teljesség üzenetét hordozza, mindez a Mérleg-Kos tengelyen az egyén és a külvilág, egyszóval a kapcsolatok kiteljesedését támogatja.

Mind párkapcsolat, mind kapcsolatok tekintetében kiemelt időszak ez, lehetőségekkel a megértésre és a radikális változtatásokra. Mivel ez a második Telihold a Mérlegben ezért érdemes visszatekinteni a március 21.-én történt vagy elindult eseményekre, hiszen ekkor szintén a Mérlegben ragyogott a Telihold.

Gondolj vissza erre az időszakra, mi történt életedben, milyen gondolatok, események indultak el benned, milyen kapcsolati, párkapcsolati kérdések merültek fel, és hová jutott mindez.

A radikális változás elkerülhetetlen mindannyiunk életében hiszen ahogy már korábban is említettem a Szaturnusz-Plútó 2020 januári találkozása hosszú távon alakítja át a földi történéseket, a régi kikerülhetetlenül eltűnik, átalakul egy új és életképes minőségben.

A napokban találkozik a Merkúr a Chironnal, megerősítve a Telihold üzenetét. A Kos Chiron az önérvényesítés, a szabad akarat, az egyéni vágyak, célok megvalósítását támogatja, hiszen Chiron a sebzett gyógyító, a vágyaink, akaratunk érvényesítésében szerzett sebeink, kudarcaink gyógyítását segíti.

Mindez a Merkúrral a kommunikációs problémák megoldását, az érzéseidről, vágyaidról való beszélgetést, kinyilatkoztatást segíti. Elkerülhetetlenül napvilágra kerül minden olyan téma amit eddig nem tudtál megbeszélni, kimondani. 

Nagyszerű segítség ez az energia arra, hogy merj beszélni arról amit eddig nem tettél meg, merj kiállni önmagadért, hiszen ezt csak Te teheted meg.

Önmagadat és másokat is azzal segíted a leginkább , ha felvállalod amit szeretnél, amire vágysz, és nem erősíted társadban az ellentéteket, a negatív viselkedésmintákat.

A párkapcsolatokban is nagyon fontos a kommunikáció, nem érdemes azt várni a másiktól, hogy kitalálja a vágyaidat, gondolataidat, ezt neked kell kimondani, kérni. Felszínre kerülnek olyan kapcsolati problémák melyek a ki nem mondott feszültségekből adódnak.

A Kos Merkúr a harcos kommunikációt is felvetheti, azonban ez szintén abban lehet hasznodra, hogy erőszakkal nem érhetsz el egyensúlyt, sem elkövetőként, sem áldozatként.

Mivel az Uránusz szembekerül a Holddal ezért váratlan események kizökkenthetnek nyugalmadból, azonban itt is az önvizsgálat a leghasznosabb.

Vajon mennyire hárítod a külvilágra a belső egyensúlytalanságodat. Hasznos felismeréseket tapasztalhatsz ha nyitottá válsz önmagad vizsgálatára és nem vetíted a külvilágra a problémákat. A mindenki hibás és mindenki ellened van érzése felesleges harcra hívhat, ehelyett inkább tarts egy kis szünetet gondolkodj el és lásd önmagad kívülről is.

Az együttműködés sokkal boldogabbá tesz, mint az ellenállás és támadás.

Minden egy és minden belőled indul ki, ezért kizárólag magadon változtathatsz, ami a társadtól érkezik, ami a külvilágból jön az is benned van, a benned lévő egyensúlytalanságot hozza napvilágra.

A külvilág a kivetítés, a benned dúló harcok és ellentétek megjelenítése, ezért magadban kell keresned a megoldást, a békét és a bizonytalanság forrását, ha így teszel a külvilág is változik, és eltűnik a békétlenség.