2021 november Holdfogyatkozás Telihold a Bikában- Érzelmi és anyagi biztonság

2021-11-19

 

A november 19.-én pontos Telihold a Bikában igen jelentős, mivel Holdfogyatkozással kísért Teliholdról beszélünk, ezzel elindítva az új energiát, amely majd a holdcsomópontok jegyváltásával indul januárban.

 

 

A Telihold mindig egy intenzív teljesség energiát képvisel, és biztosít lehetőséget ennek megélésére, mely jelen esetben a Bika és a Skorpió tengelyen történik.

A Bika a biztonság, a földi örömök, a teremtő energiák megnyilvánulása, azonban a pénzügyeket is ehhez köthetjük.

A Skorpió egy igen végletes, szélsőséges energia, amely a kezdet és vég analógiáit hordozza, azzal a képességgel, hogy újjászülethess a halott helyzetekből is.

Mély lelki irányultságot hordoz, melyben jelen van mind az angyali, mind a démoni, vagyis sötét erő is, valamint a tudatalatti működésére is utalhat.

A birtoklás, a féltékenység és lelki hatalom, akár manipuláció mind-mind Skorpió energiák sokasága, annak a lehetőségével, hogy ebből kiemelkedve születhessen egy átalakító, transzformatív erő.

A Bika a termés, a virágzás ideje, a Skorpió az elmúlás, a látszólagos megszűnés, azonban jól tudjuk, hogy mindez csak egy állomása, része annak a folyamatnak amely után a Bika azaz a virágzás, élet kezdődik.

A Holdfogyatkozás elindítja a következő másfél két év energiáit, annak ellenére, hogy a holdcsomópontok még az Ikrek-Nyilas tengelyen vannak.

Mivel ez a Telihold az északi ( felszálló ) holdcsomóponttal kerül közelségbe, így a szabad akarat jelenik meg általa, mindez a hitünk, a tapasztalásunk átalakítása által. 

Ebben jelenik meg a Skorpió transzformációs ereje, hogy valamit az életünkben átalakítsunk, így bizonyosan érkeznek felismerések is, melyek alapjaiban rengetik meg az eddigi elgondolásunkat.

Lehetőségünk van tisztán látni azokat a helyzeteket, kapcsolatokat, viselkedésmintákat, megszokásainkat, amelyeket el kell hagynunk, le kell zárnunk, annak érdekében, hogy az új megszülethessen.

Ez a Telihold visszautalhat a 2013-14-es évre, amit ott kezdtél el, vagy indítottál, annak kezdődik a megértése, vagy befejezése.

Uránuszi energiák lengik be ezt a Teliholdat, hiszen a Mars-Uránusz, a Vénusz Uránusz fényszögkapcsolatok még bőven hatótávolságon belül vannak.

Érdekes kérdéseket vetnek fel a szabadsággal összefüggésben, hiszen a szabad akarat, a szabadság amelyért annyira harcol mindenki, nem kívül keresendő, hanem belül, önmagadban.

Azonban itt rejlik a titok is ( Skorpió ), hogy a szabadság felelősséggel is jár, ha szabadon dönthetsz, választhatsz, tehát szabad akartod van, akkor a felelősséget is vállalnod kell.

Amennyiben a szabad döntésed nem a várt eredményt hozza nem háríthatod a sorsra, a kormányra, más emberekre, hiszen önálló döntésed következményét tapasztalod, így a megoldást, a felelősséget is önállóan kell vállalni.

Érdemes ezen elgondolkodni, hogy a döntések melyeket meghoztál, bátorságból, határozott célból születtek avagy felelőtlen dacból, ellenállásból, esetleg félelemből, a megszokásokhoz ragaszkodás által.

Itt a lehetőség ebben a Telihold energiában, hogy az elkövetkező napokban, hetekben, sőt hónapokban erre ráébredj és felismerd szabadságod erejét, építő vagy romboló megnyilvánulásait.

 

Csodálatos felismeréseket és ébredéseket kívánok!

 

Bővebben a Teliholdról az alábbi videómban :