2021 november havi asztrológia- Lezárások, elmúlások és a szeretet megtartása

2021-10-31

 

A november sem lesz eseménytelen hónap, hiszen folytatódik a kissé feszültebb ám teremtő energiák megnyilvánulása. A Mars már a Skorpióban jár, így az elmúlás, a belső munka idejét is jelzi, egyensúlyban a természet törvényeivel, hiszen elérkeztünk egy sötétebb időszakhoz, amikor a külső fény jelentősen lecsökken és az éj növekszik. 

 

Ez az analógia arra szólít fel, hogy önmagadban keresd és találd meg a mozgatórugókat, az elrejtett minőségeket és működéseket.

November 2.-án már a Merkúr kerül főszerepbe hiszen a Plútóval alkot egy kvadrát fényszögkapcsolatot,

amely energia a kommunikációt, a közlekedést, a gondolatokat helyezi előtérbe. A Plútó sorsfordító ereje által alakíthatjuk át gondolatainkat és születhetnek olyan új irányok melyekhez a régit meg kell szüntetni.

Sajnos nagyon kedvez ez a hatás a manipulációnak is, a sötét és rejtett motiváció általi megtévesztéseknek, valamint a hatalmi harcoknak. 

 

november 4 - Újhold a Skorpióban

november 4.-én egy Újhold pontosodik be az égen, amely tovább fokozza az eddigi energiákat, mivel a Nap-Hold együttállása a Skorpióban történik. A titkok, az álcázott dolgok megjelenésére hajlamosító idő, azonban az ébredés lehetősége is adott, mivel az Uránusz energiája is bekapcsolódik ebbe az Újholdba.

 

 

 

 

Az Uránusz pontos szembenállásba kerül az Újholddal, amely felébreszti a tudatos és tudattalan egységét, azonban az ilyen ébresztések kissé felráznak, vagy akár megrázók is lehetnek.

 

november 5 - Vénusz a Bakban - Merkúr a Skorpióban

November 5.-én a Vénusz elhagyja a jövőorientált Nyilast és átlép a Bakba, ahol nem igazán érzi jól magát, hiszen a felelősségteljes és szigorú szaturnuszi hatások nem a Vénusz könnyedségéhez illők, azonban mégis szükséges, hiszen hiába a szép álmok, tervek ha nincs benne a kemény munka, az elszántság és megszilárdítás.

A Merkúr is jegyet vált és a Mérlegből a Skorpióba költözik, Hermész üzenetei most az alvilágból, a rejtett tudatalattinkból kerülnek közvetítésre.

 

november 10-11.-én a Merkúr a Marssal találkozik és együttállásba kerülnek,

mely által mindketten kavdrátba kerülnek a Szaturnusszal.

Az égi hírnök és a harcos találkozása megjelenítheti az elfojtásokat, a gyors megvalósulásokat, magasabb szinten pedig a kiváló megoldásokra is rátalálhatunk általa.

A Skorpióban kissé rejtélyes és titokzatos témákat is felvethet, megoldatlan ügyeket, valamint olyan lelki tényezőket melyekről nem tudunk vagy nem akarunk tudomást venni.

 

november 12 - Nap-Neptunusz trigon

A Nap és a Neptunusz között egy áldásos trigon fényszögkapcsolat jön létre amely által betekintést kaphatunk a feltétel nélküli szeretetből, a megérzéseink felerősödnek és ajánlott felhasználni sugallatainkat is.

Angyali gyógyító energiák álnak rendelkezésünkre csupán fel kell használni.

Érzelmes energiák mivel mindkét égitest víz minőségben áll, így erős érzelmi hullámokat idézhet elő. 

 

november 13 - Merkúr-Uránusz szembenállás

A Skorpióban haladó Merkúr a mai napon szembenállásba kerül a Bika Uránusszal, miközben a Mars a Pallas Athenéval kerül trigonba.

A Merkúr-Uránusz szembenállás lehetősége abban rejlik, hogy ráébredjünk bizonyos felismerésekre, megfejthetünk titkokat, és megérthetünk olyan összefüggéseket amelyek a felszín alatt működnek. Hirtelen bevillanó gondolatokra is érdemes most nagyon figyelni.

A türelmetlenség és sietség is megérkezhet ezzel az energiával, amit azonban nem ajánlott erősíteni mert értelmetlen kockázatokhoz vezet.

 

november 14 - Vénusz-Chiron kvadrát

Ma pontosodik a Vénusz és a Chiron kvadrátja, amely a szerelem gyógyító erejét tárja fel, természetesen elképzelhető, hogy első körben éppen azáltal, hogy a szerelem fáj érzését erősíti.

 

november 15 - Nap-Jupiter kvadrát

A Skorpió Nap a Vízöntőben járó Jupiterrel kerül kvadrátba, mely lehetőségeket hoz a bővülésre. Mivel kvadrátról beszélünk ezért ebben elkerülhetetlenül megjelenik a tettek szükségessége, amely által megmutatkozhatnak krízisek, feladatok is, ha ez szükséges ahhoz, hogy valóban lépj és tegyél valamit.

Ez a fényszögkapcsolat kiváló időszak a jövőtervezésre, melyhez tettek is társulnak, új időszak kezdetét hozza, valamint nagyobb összefüggések és az igazság feltárásának is nagyon kedvező. 

 

november 16-17 - Mars-Uránusz szembenállás

Forradalmi energiák, hiszen a Mars akaratos, türelmetlen és nagyon impulzív ereje szembe kerül az Uránusz változást kívánó energiáival, melyből születhet zseniális megoldás és útirány is, de minden értéket felrúgó esztelen lázadás egyaránt.

 

november 18 - Merkúr-Neptunusz trigon

Végre megjelennek kicsit könnyebb és kevésbé feszült energiák is, amikor nem feszít szét a tettek szükségessége. A Merkúr a Neptunusszal kiváló lehetőség a meditációra, a segítő álmok és megérzések behívására. Nyilván a ködösítés is megjelenhet ahol alacsony szinten működik az energia, így nem szükséges mindent elhinni amit mások „vetítenek” elénk.

 

november 19 - Telihold a Bikában

Az Uránuszi energiák lengik be ezt a Teliholdat, hiszen a Mars-Uránusz, a Vénusz Uránusz fényszögkapcsolatok még bőven hatótávolságon belül vannak.

 

november 22 - Nap a Nyilasban

A hit és az igazság erejét erősíti a Nap, azáltal, hogy elhagyja a Skorpió végletes és lezárást kívánó jegyét, és átlép a Nyilasba ahol a lezárás után a jövő felé fordítja tekintetünket, és a tervezéshez kiváló időszakot biztosít.

 

november 24 - Merkúr a Nyilasban

A Merkúr is átlép a Nyilasba, amely jó hír, hiszen remélhetőleg erősíti majd az igazság megjelenést, ahelyett, hogy a nagy, felfújt és túl szép terveket vetíti elénk. Kiváló időszak a tanulásra, a mélyebb összefüggések megértésére és a hit általi emelkedés megélésére.

 

Bővebben a novemberi asztrológiáról az alábbi videómban: