2021 március 21 - Nap a Kosban Az Asztrológiai új év kezdete

2021-03-20

Az asztrológai új év kezdete, mely kezdetben benne foglaltatik az egész, ezért nagyon fontos időpont, amiről következtetni lehet az egész évre mely 2022 március 20.-ig tart majd.
 


Belépünk a Szaturnusz évébe, a nap-éj egyenlőség napján a nap és az éjszaka egyenlő, azaz a világos és sötét órák száma kiegyenlítődik, és innen a fény győzedelmeskedik, hiszen a nappali órák száma növekszik.

Ahogy a Nap a Kosba lép elindul egy új ciklus, a születés és kezdet ideje mindez, amikor a természet is újjászületik, így életünkben is lehetőség egy új időszak kezdetére.

Ahhoz, hogy többet megtudjunk az előttünk álló évről a nap-éj egyenlőség idejére kiszámolt horoszkópot érdemes megvizsgálni, mely aktuális hatásokból lehet következtetni az elkövetkező időszakra.

Ennek igazolása kiválóan megmutatkozik, ha megnézzük a tavalyi év ( 2020 ) tavaszi nap-éj egyenlőség idejét, és ennek horoszkópját. Ebben igen erőteljesen látszik az évet meghatározó korlátozás, elvonulás, és akár betegség, világjárvány megjelenése is, hiszen a Hold ami a mundán asztrológiában a népet, az embereket jelöli, a 12. házba került, ami az elzártságot jelölő életterület. Ide tartozik az önként vagy kényszerből vállalt száműzetés, elvonulás, kórház és egyéb a külvilágtól elzárt helyek. 

Mindez meg is történt, hiszen önként vagy a korlátozó intézkedések okán, de elvonultunk, szeparálódtunk, és a kórházi tartózkodások is megnőttek.

Lássuk mit mutat a 2021-es év tavaszi képlete:

 

A Hold továbbra is a 12. házban áll, így nagy a valószínűsége, hogy a korlátok nem tűnnek el, valamint a kórházi leterheltség is fokozódik.

Az egészségügyi rendszer leterheltsége is kritikus szintre kerül, valamint a társadalmi és gazdasági hatások is igen változékonyak.

A feszültség szintúgy, hiszen a Mars is erre az életterületre került, valamint a Nap még mindig a Chironnal együttállásban. 

Chiron a sebeket, sérelmeket, a fájdalmas helyzeteket, és a gyógyulást is jelképezi. Azonban azt a fajta gyógyulás, amihez először át kell élni a problémát, a betegséget, a fájdalmat.

A gyógyító krízis azt jelenti, hogy a gyógyulást kezdetben a tünetek súlyosbodása előzi meg. Ez az átmeneti betegség azonban valójában annak jele, hogy a kezelés sikeres, még akkor is, ha nem így érzed.

Hasonlóképpen, ha meg akarunk gyógyulni, először elő kell hoznunk a sebeinket a tudattalanból a tudatba. Természetesen, ha a sebek tudatossá válnak, akkor fájnak. De ez a gyógyulási folyamat szükséges és elkerülhetetlen része. 

Mindez arra utal, hogy a járvány nem tűnik el ebben az évben, sőt akár tovább erősödik, ahogy a korlátok sem tűnnek el életünkből.

Mégis esélyt ad arra, hogy megleljük ebben a mélyebb és magasabb szintű összefüggéseket, ahelyett hogy kifelé mutogatunk önmagunkkal szükséges foglalkozni, hogy rájöjjünk miben lehet számunkra előrevivő ez a megtorpanás, ez a krízis.

A Chiron éppen erről szól, a krízis ami a gyógyulást hozza el.

Nem könnyű mindez, hiszen aki elvesztette a munkáját, megélhetését, felépített életét, annak a félelmek és a bizonytalanság korlátai elsötétítik a jövőt.

Mégis meg kell próbálni felébredni és felnyitni szemét, átgondolva vajon milyen másik út lehetősége várja. Nincsenek véletlenek, akinek változtatni, váltani kell, az elkerülhetetlen, azonban meglehet, hogy évek múltán úgy emlékszik majd vissza erre az időszakra, hogy a nehézségek ellenére ez volt a legjobb, hiszen arra terelte amerre a valódi céljai vannak.

Kreatívnak kell lenni és új megközelítést találni, bármily nehéz is ebben rejlik a gyógyulás.

Mivel a Nap a Vénusz közelében van és harmonikusabb szempontokat is látunk, ezért abban bízhatunk, hogy kicsit optimistább időszak kezdődik. 

Felerősödik a boldogságra való törekvés, a harmónia és a szeretet utáni vágy és annak megélése, kiteljesedése is.

Érzelmi sebek gyógyítása válik lehetővé, szerelmek és a szeretet visszatérése életünkbe.

Mivel a Vízöntő korába léptünk, így a szociális érzék is fokozódik, a segítő szándék és az együttérzés lehetősége is megjelenik. 

A szabadság belül lelhető meg, ehhez a szívünkkel szükséges kapcsolatba kerülni, és elindulni annak hívó szavára.

Érzékeny, érzelmes és új lehetőségekkel teli időszak előtt állunk, amihez ki kell nyitnunk szívünket hiszen a valódi látásunk ebből fakad.

 

Bővebben az alábbi videómban: